Au renunţat mamele singure la dragoste?

1.500 de mame singure şi-au creat cont pe Sentimente.ro în primele două luni ale anului. Mamele singure de pe Sentimente.ro au facultate, lucrează în domenii solicitante sau au propriul business.
A fi mamă presupune că nu eşti niciodată singură. Totuşi, a fi mamă divorţată presupune mai multă singurătate decât îşi pot imagina mulţi. Mai ales că a fi mamă singură înseamnă că îţi asumi responsabilitatea de a fi părinte la dublu. O mamă singură merge şi la meciurile de fotbal ale copilului, merge şi la şedinţele cu părinţii, face şi cumpărăturile şi temele alături de copil.
Desigur, şi-ar dori să împartă aceste responsabilităţi cu cineva, dar şi să împartă bucuriile şi realizările copilului. Şi pentru că timpul pentru o mamă singură este foarte preţios, multe apelează la datingul online pentru a-şi găsi o nouă jumătate.  

Alina are 37 de ani, un băiat de 12 ani şi este mamă singură de 7 ani. Şi-a făcut cont pe Sentimente.ro anul acesta pentru că are două joburi care nu îi lasă suficient timp pentru a ieşi la întâlniri.
„Consider că sunt încă suficient de tânără încât să îmi găsesc un partener. După divorţ, am mai avut o relaţie, care însă s-a terminat acum cateva luni. Ziua mea este plină de dimineaţă până seara, nu am timp să experimentez ca la 20 de ani. În plus, în cercul meu de  cunoştinţe nu sunt bărbaţi singuri. Pe site pot discuta cu o persoană şi, atunci când simt că am aflat suficiente despre aceasta şi ne potrivim, ieşim la o întâlnire faţă în faţă. Caut un bărbat matur, care să fie dispus să-i fie tată băieţelului meu. Este important să nu fumeze, să nu bea, să nu fie violent, să fie independent financiar, să-i placă şi lui copiii. Nu mă deranjează dacă este divorţat sau dacă are copii, chiar aş vrea să aibă o relaţie bună cu copiii lui”, a explicat Alina decizia de a se abona la un site de dating.


Pe Sentimente.ro există peste 500.000 de femei singure. Dintre acestea, 15% sunt mame singure. 1.500 s-au înscris pe Sentimente.ro în primele două luni ale lui 2016, numărul acestora fiind în creştere constantă faţă de ultimii ani. „Am creat pe Sentimente.ro un mediu sigur şi plăcut de a comunica pentru abonaţii noştri şi credem că acest lucru se vede în numărul tot mai mare de persoane care ni se alătură. Am remarcat că mamele singure nu sunt pe atât de reticente pe cât s-ar crede în ceea ce priveşte o nouă relaţie. Condiţia este ca şi cei cu care intră în contact să reuşească să le arate că sunt persoane care rezonează la ideea de familie. Avantajul este că o mamă singură este o persoană matură, care ştie exact ce îşi doreşte, este o femeie care s-a redescoperit, s-a reinventat poate, nu mai este presată de ceasul biologic, dar este foarte exigentă în ceea ce priveşte atitudinea potenţialului partener în ceea ce priveşte copiii.
Tocmai de aceea şi declară de la început în descrierea profilului faptul că este mamă”
, a explicat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului Sentimente.ro.

Vârsta medie a mamelor singure este 40 de ani – având copii cu vârste pornind de la 5 ani - şi sunt fie angajate în domenii precum marketing, financiar, administrativ, medical, fie lucrează ca freelanceri ori au propriul business. Îşi petrec puţinul timp liber cu prietenii sau navigând pe internet, dar de cele mai multe ori ajung să facă tot cumpărături, arată datele Sentimente.ro. Cele mai multe mame singure sunt din zodiile Capricorn, Leu şi Rac, le place să citească romane de dragoste sau cărţi din domeniul psihologiei. Preferă comediile şi filmele de dragoste. Nu au renunţaţ la iubire, deşi au trecut printr-un divorţ, şi au declarat că s-au înscris pe Sentimente.ro pentru a-şi găsi un partener sau chiar un soţ.

Sentimente.ro este lider pe piaţă de dating online din România (potrivit datelor oficiale Trafic.ro), având peste 1,3 milioane de membri înscrişi de-a lungul celor 14 ani de existenţă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod