Am un iubit mai tanar si mi-e bine

Relatiile de dragoste pe care le observam in jurul nostru pot starni multe controverse, mai ales cele in care exista o diferenta de varsta "sesizabila" intre cei doi implicati.
Relatiile de dragoste pe care le observam in jurul nostru pot starni controverse, mai ales cele in care exista o diferenta de varsta "sesizabila" intre cei doi implicati. Cum bine am observat, predomina relatiile in care barbatii trecuti de prima tinerete fac cuplu cu femei mult mai tinere decat ei. Nu incerc sa schimb in vreun fel "moda" in materie de relatii de dragoste pentru simplul motiv ca nu sunt o persoana destul de "moderna" atunci cand vine vorba despre dragoste si nu tin niciodata cont de "tendintele" in ale amorului. Nici nu am fost inconjurata de prietene sau cunostinte care sa aiba relatii cu barbati mult mai in varsta decat ele...

Sunt de parere ca dragostea o poti intalni in locurile la care nici nu visezi ca acest sentiment ar putea aparea; poate nici nu concepeai vreodata ca un barbat care iti poate fi tata sau bunic, judecand dupa varsta, ar trezi in tine o dragoste ravasitoare. Multe dintre noi contesta existenta unor sentimente de dragoste intre un barbat mai in varsta si o femeie trecuta putin de pubertate si asta pentru ca nu prea am avut exemple concrete in care starea materiala sa nu fie importanta.

Dar cum este sa fii implicata intr-o relatie de dragoste cu un barbat care este mai tanar decat tine, cand va despart un an, doi sau poate mai multi? Nu vorbesc despre corupere de minori cum am auzit si citit multe stiri despre profesoare care au relatii cu proprii elevi si a caror dragoste a fost atat de mare incat au facut si un copil, apoi s-a lasat cu inchisoare pentru corupere de minori, dar s-au reintalnit si au conceput alt copil, iar acum sunt foarte fericiti impreuna, chiar daca diferenta de varsta este una foarte mare. Desi acest gen de relatie poate fi socotita putin "bolnava", iesita din tipar sau se poate banui ca respectivul elev sufera de complexul Oedip, daca relatia dintre cei doi inca exista si au mai aparut si copii, este clar ca acolo exista acel ceva care ii leaga. Si pana la urma, dragostea nu urmeaza niciodata un tipar si acesta este, in mod sigur, si farmecul ei. Mereu altfel, mereu socanta si plina de dileme, mai ales pentru cei care o traiesc...   

O relatie de dragoste cu un barbat mai "verde" decat tine (urasc sa spun mai tanar, nu e ca si cum m-as considera mai batrana, dar varsta spirituala conteaza mai mult - daca te simti tanara in interior, in mod sigur esti inca "verde") este, din punctul meu de vedere, ceva mereu nou. Inainte de relatia cu el, fostul iubit era cu doi ani mai mare decat mine, iar legatura dintre noi a durat ceva timp. Nu am pus niciodata pret pe timp ca durata, ci pe calitatea acestuia. Uneori, o relatie de durata poate fi mai putin profunda decat una de o luna sau de un an, pe care o traiesti la intensitate maxima; parca si o simpla iesire la piata impreuna este o experienta traita la cote maxime.

Poate si datorita faptului ca in familia mea se faceau tot felul de glume pe seama faptului ca tata este mai mic decat mama cu doar cateva luni, la inceputul acestei relatii am avut mici probleme de "acomodare", sa le zicem. Acestea au fost alimentate si de apropourile pe care mi le faceau unii: "L-ai luat sa il cresti?", "Astfel de relatii nu duc niciunde!" sau "Vei suferi pentru ca, in mod sigur, isi va gasi una de varsta lui si te va parasi!. Dar se pare ca sentimentele pe care le simtim unul fata de celalalt sunt mult mai puternice decat astfel de "piedici". Ne simtim bine impreuna si mereu suntem "altfel".

Chiar si acum, dupa un an si cateva luni, mi se inmoaie genunchii cand il vad sau cand ii aud vocea, lucru despre care credeam ca este posibil doar in filme sau in romanele de dragoste. Tot acest timp m-a facut sa realizez si faptul ca el este mult mai responsabil decat mine. Il iubesc din multe motive: este plin de initiative traznite, responsabil, foarte rational, stie cum sa ma calmeze cand simt ca imi pierd mintile, sa imi spuna ca urma de rimel din coltul ochilor din fiecare dimineata ma face si mai frumoasa, ma critica chiar si atunci cand eu nu cred ca merit, dar cel mai mult il iubesc pentru ca este el, pentru ca exista. Sincer, niciodata nu am simtit diferenta de varsta dintre noi!

Chiar daca ar fi sa ne despartim, nu as regreta faptul ca am avut o astfel de relatie. Poate suna foarte ciudat, dar aceasta perioada petrecuta alaturi de el m-a ajutat si inca ma mai ajuta foarte mult sa ma redescopar si sa fiu eu insami.

Nu stiu cat poate sa dureze o relatie cu un barbat mai tanar pentru ca nu pot judeca o relatie de dragoste in functie de varsta. Depinde foarte mult de cei doi, ca si indivizi, daca sunt compatibili din punct de vedere relational, modul in care comunica, principiile pe care se bazeaza, respectul pe care il poarta unul fata de celalalt, nazuitele pe care mizeaza etc. Relatia de dragoste poate rezista la fel de mult ca orice alta. Nu ma bazez pe exemple precum Ashton Kutcher si Demi Moore (intre care exista o diferenta de 15 ani) sau cuplul format de Madonna si Guy Ritchie, ma bazez pe ceea ce simt.

Multe femei trecute de prima tinerete isi doresc relatii cu barbati mai tineri pentru simplu motiv ca vor sa se simta din nou tinere si pline de energie; exista si barbati tineri care prefera femei mai "coapte" pentru ca le considera mai experimentate, nu numai din punct de vedere sexual, cat si din punct de vedere afectiv si pot invata multe de la ele. Exista riscul ca aceste femei sa nu reuseasca sa tina pasul cu junele cu care sunt implicate intr-o relatie, mai ales cand fac parte din generatii diferite si conceptiile sunt mereu altele. Daca este sa luam in calcul faptul ca barbatii se maturizeaza mai greu decat femeile, si in aceste cazuri se poate gasi o solutie care sa avantajeze pe amandoi.   

Nici nu cred ca exista vreo reteta sau vreo regula pentru a avea o relatie de dragoste fericita. Varsta nu este in niciun caz un criteriu, asta o spun din proprie experienta. Nu ma pricep sa ofer sfaturi, sa va indemn sa procedati intr-un anumit mod atunci cand sunteti implicate intr-o astfel de relatie. Pot spune doar ca este obligatoriu sa va ascultati inima, sa cautati mereu fericirea, renuntati la prejudecati si invatati sa pretuiti fiecare clipa pe care o petreceti alaturi de cel pe care il iubiti!   
 

Comentariile 51-73 din 73

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marilena pe 13 Sep 2008, 05:07
    ?????

    adevarul e ca nu se stie cum si ce sa facem, sa traim cu inima sau cu mintea. eu stiu ca am dat cu piciorul la iubirea vieti mele, acum 12 ani am cunoscut un barbat mai tinar cu 7 ani, am avut o relatie unica, eram frumoso, tineri si am avut frica, ce se va intimpla peste ani cind lui o sa se uite la altre femei mai tinere si mai frumoase, si asa l-am lasat, am rupt tot, poate si inima mea in doua, si ma-m casatorit cu un barbat potrivit mie, mai urat, sperind ca ma va iubi numai pe mine si ca o sa stea numai cu mine, avem doi copii, casatoriti de 10 ani, credeam in el, il respectamparea totul perfect, numai ca intro buna zi ma-m trezit intr-un cosmar, sotul meu un mincinos,ma inseala cu cine poate de ani, chiar daca eu sint frumoasa arat mai tinara cu 10 ani(sint norocoasa) fac tot posibilul sa mentin relatia proaspata, si pentru CE? am renuntat la iubire, la omul care ma iubea si care nu era potrivit pt. mine pt. unul potrivit mie care ma inseala, la stinga si dreapta pt.ca aveam frica si ma gindeam cum o sa fie peste 15-20 ani cind eu o sa inbatrinesc si lui o sa ramina tinar, intre timp nu am imbatrinit fericita, daca as putea sa dau timpul inapoi.... doamnelor, fetelor nu va uitati la virsta, traitiva viata si iubirea, cel tiner sau cel de virsta voastra va poate lasa la fel pt. o alta femeie.UN SFAT, CACA I-MI PERMITETI, TRAITI CU INIMA SI NU CU MINTEA, MINTEA FOLOSITI-O PT. ALTCEAVA, FINCA NU VA FACETI RAU, LUATI TOT CE VA DA, TINEREZEA!!!!!!

    1
    0

  • elena pe 12 Sep 2008, 22:31
    of....fetelor trezitiva din vise

    Da....... sunt o femeie care a fost casatorita 10 ani cu un barbat cu 7 ani mai tinar. A fost frumos am 1 baiat de 15 ani dar dar .......................timpul a schimbat totul. Eu sunt o femeie frumoasa si tot ce vrei. El un barbat bun iubitor si tata la copil. La un moment dat sa dat totul peste cap.A inceput SAI PLACA VIATA si acum umbla din femeie in femeie.Cred ca viata are cursul normalului.Femeia trebuie sa fie mai mica decit El. Asa ca fetelor...trezitiva alegeti ce este NORMAL Va pup

    4
    4

  • greta pe 12 Sep 2008, 16:38
    ....e mai tanar; dar este prieten, iubit,amant,sot

    este super!!!!! este mai mic cu 6ani.STIE SA FACA O FEMEIE FERICITA! am intalnit destule cupluri in care "ea" era mai mare ca "el " si se-ntelegeau excelent. OARE CARE SA FIE SECRETUL? stie cineva? pupici si sa fiti fericite!

    1
    0

  • freenet pe 12 Sep 2008, 13:41
    probleme

    eu am o relatie de 3 ani cu femeie care este cu 9 ani mai in varsta ea 32 eu 23 si incep sa apara problemele..ea este super in cariera in afaceri realizata etc.eu acu fac facultatea si job cat de cat ok dar se vad diferentele si este foarte deranjant.....si se resimte in relatie degeaba o ascunzi......in rest ne intelegem......dar nu as mai repeta odata experienta asta.....

    2
    1

  • cristinacleo pe 12 Sep 2008, 12:59
    ce fericite suntem!!!!!!

    yupiiiiiiii!!!!!!!!! sunt si eu la fel ca voi. iubitul meu este mai tanar cu 5 ani. va felicit pe toate pentru relatiile voastre minunate si va doresc sa fiti fericite si de acum incolo TREBUIE SA TRAIM DIN PLIN PENTRU CA TRAIM O SINGURA DATA. va pupic

    3
    0

  • geeni pe 12 Sep 2008, 12:42
    pentru amalia

    Amalia, ai perfecta dreptate. Sa nu le facem pe cele care traiesc experiente asemanatoare noua, sa se imbete cu apa rece. Daca m-as intoarce in timp, n-as repeta relatia. Sa nu ne amagim: oricat de frumoase, catifelate, parfumate, am fi, NU SUNTEM TINERE. Tineretea e ceva inefabil, nu consta numaidecat in piele, par etc. Si orice barbat, mai devreme sau mai tarziu, tanjeste dupa tinerete. Mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa cedam, sa toleram. Iar suferinta e si mai mare, pentru ca adugi la diverse motive, varsta ta, pe care n-o poti intoarce. Tineretea celeilalte te umileste, gandul ca el tanjeste dupa fraged de asemenea, ti se cere sa fii generoasa, sa acorzi libertate. E groaznic. Mai bine, fetelor cu iubiti mai tineri, fugiti cat puteti de ei. Sau bucurati-va de ei fara casatorie, tinand mereu garda sus. Ori in afara altei casatorii, daca tineti cu tot dinadinsul. In fond, si barbatii procedeaza asa, slava domnului!

    2
    0

  • sylvie pe 12 Sep 2008, 12:29
    indrazniti sa iubiti si sa fiti iubite!

    Numai cine nu a intalnit o astfel de dragoste,nu poate intelege multitudinea de trairi oferite. Intr-adevar poate fi extrem de dureros sa pierzi toate acestea,dar stiti vorba aceea:,,Cine nu a trait o astfel de dragoste...........a trait degeaba....,, Si de ce sa ne gandim ca ne va parasi pentru alta mai tanara,cand noi ne simtim tinere si numai in noi sta puterea si capacitatea de a intretine si a NE intretine mereu tinere.El imi spune mereu,ca se uita in jur la alte femei doar ca sa le compare cu mine,dar tot eu arat mai bine,am sani mai frumosi,corp mai frumos,pielea cea mai catifelata........ O greseala pe care multe femei o fac mai ales dupa ani de casnicie,este ca uita sa fie frumoase,sa aiba grija de ele,de unele detalii cum ar fi: sa nu vina in pat mirosind a ceapa,sau a mancare gatita,sa nu uite sa mai faca complimente sau gesturi de tandrete fata de barbatul iubit,o cina romantica la lumina lumanarilor,o baie cu spuma frumos mirositoare.Iar atunci cand iubesti si esti iubita cu adevarat toate acestea vin de la sine fara prea multe eforturi. Matusa mea are aproape 70 de ani,este intr-o forma demna de invidiat si imi spunea: fii mereu atragatoare,mirosind frumos,senzuala,si chiar cand faci dragoste si prin absurd nu ai fost in aceeasi dispozitie ca si el,fa-l sa se simta ca cel mai viril barbat.Ea si sotul ei se iubesc ca in prima zi. Intr-un cuvant femeia perfecta trebuie sa fie:,,doamna in societate,gospodina in casa,si curva in pat.,, Cine reuseste asta,nu cred ca exista barbat,mai tanar sau mai matur care sa dea cu piciorul la asa ceva.

    1
    0

  • diana pe 12 Sep 2008, 09:13
    tot eu

    Da,geeni,ai dreptate si eu am spus la fel,cat tine e ok apoi vad eu,dar nu e asa simplu.Cand deja il iubesti cu toata fiinta ta ,cand el e oxigenul tau si lumina ta cum poti spune gata,s-a terminat ,a fost frumos? La noi e asa cum am spus mai sus,ne iubim,ne intelegem,dar el nu are curajul raspunderii,nu isi asuma responsabilitatea de a-mi fi alaturi in toate privintele,de a-mi fi alaturi in cresterea celor doi copii ai mei. De ce continui totusi?Cu siguranta nu de teama de a fi singura ci pentru ca il iubesc,pentru ca poate merita sa lupt,poate are nevoie de timp sa se maturizeze.Nu as vrea sa renunt acum avand apoi regretul ca nu am luptat pentru dragostea mea. Ce va fi daca ma va parasi intr-o zi pentru o femeie mai tanara?Cu siguranta multa suferinta.Dar oare acest risc nu ti-l asumi si cu un partener de aceeasi varsta?

    2
    1

  • geeni pe 12 Sep 2008, 05:52
    si eu

    Nu inteleg chestia asta cu iubitul cativa ani, cat o da Dumnezeu. Dar cand iubesti cu adevarat, iubirea creste cu fiecare clipa, cu fiecare an, si ajungi sa fii legat cu mii de fire de celalalt. Ce se intampla atunci cand el, mai tanarul, nu mai iubeste? Cand , sufocat(poate ) de prezenta ta mai varstnica, alege sa plece. Si-ti spune: " Sa multumim lui Dumnezeu pentru cei 3 ani minunati. Stii, am cunoscut pe cineva, m-am indragostit." Cum poate face fata o femeie la asa ceva, cand i se ia lumina, de fiecare zi, aerul pe care-l respira? Cum sa scapi de dorul de-ai mangaia obrazul, de-a-l sti noaptea alaturi? Ori poate, la inceputul unei relatii de dragoste, te programezi pentru un final comod?

    2
    0

  • Andra pe 11 Sep 2008, 22:09
    Un iubit mai tanar

    Ma bucur ca suntem mai multe ....suflete tinere inca si ca suntem apreciate de barbatii mai tineri pt feminitatea noastra, pt experienta noastra, pt noi insene....Si eu traiesc un vis superb de iubire cu un barbat mai tanar cu mult decat mine, o relatie de vis, de peste 4 ani suntem impreuna, peste tot, ne impartasim gandurile, problemele, bucuriile....totul a inceput ca o prietenie, pe care am cultivat-o cu grija, pana mi-am dat seama ca il iubesc nebuneste, ca nu pot trai fara el, ca el este oxigenul meu....Si atunci, am efectuat o schimbare de look, cu slabire considerabila, fitness, masaj, tuns, schimbarea culorii parului, a garderobei, ajungand sa "intineresc" cu 10 ani, atat datorita schimbarilor, dar mai ales datorita iubirii lui si iubirii pe care i-o port. Totul e minunat, mi-am revenit la viata, traiesc totul din plin...iubesc , sunt iubita, sunt apreciata ,sunt admirata ....Viata sexuala e un vis de asemenea, facem sex zilnic, cu pasiune , ne daruim total!!!! Ce importanta are varsta biologica, atunci cand dragostea te copleseste si te face sa vibrezi , sa intineresti cu zeci de ani!!!! Nu as renunta la viata de acum pt. nimic in lume, nu mai vreau sa fiu o persoana serioasa, langa un domn acrit de viata , care in apropierea andropauzei , devine penibil! Iubesc , sunt iubita , suntem fericiti si am invatat sa traim clipa, sa ne bucuram de ea!!!

    3
    0

  • Corina pe 11 Sep 2008, 18:45
    Un sotz mai "verde"

    Sotul meu e mai "verde" decat mine cu 8 ani.Suntem casatoriti de 7 ani,avem un baietel de 5 ani.Sper sa dureze vesnic. Exact cum scria si initiatoarea subiectului:si acum,dupa atatia ani....cand il vad in departare..mi se inmoaie picioarele ..ii iubesc vocea,zambetul..gesturile...barba nerasa,ochii verzi....statura inalta....II simt mirosul din camera cealalta si imi vine sa intru brusc si sa-l sarut tot..bucatica cu bucatica. De cele mai multe ori ne intelegem doar din priviri...impreuna facem piata,impreuna ne plimbam,vb de cateva ori pe zi la tel pana seara cand ne reintalnim acasa la noi.Cel mic seamana cap taiat tasu.Nu stiu ce m-as face fara ei!Sunt viata mea!

    1
    0

  • Mihaela pe 11 Sep 2008, 17:45
    Partenerul meu mai tanar

    Maine se implinesc 12 ani de cand am relatie cu un barbat mai tanar cu 8 ani si suntem foarte fericiti impreuna,in acesti ani ne-am descoperit unul pe celalalt am trait si bune si rele, avem aceleasi preocupari,comunicam si ne iubim ca acum 12 ani.Singura dezamagire este ca nu avem un copil dar lucram la asta.La fel ca multe dintre voi am avut retinere la inceput dar cand am vazut ce fel de persona este nu am stat pe ganduri si am zis"de ce nu"si ma bucur de alegerea facuta si nici nu se cunoaste diferenta dintre noi.Va urez sa fiti iubite.

    0
    0

  • Mihaela pe 11 Sep 2008, 16:28
    sotul meu

    Sotul meu este cu 3 ani mai mic. Pe 17 sept. implinim 14 ani de casatorie. Avem un baiat de 10 ani. Ne iubim si ne respectam f. mult!

    0
    0

  • ilina pe 11 Sep 2008, 15:23
    relatia cu un barbat mai tanar

    Pot sa spun ca relatia cu un barbat mai tanar poate lasa urme foarte adanci. Si eu am fost iimplicata la randul meu intr o relatie cu un barbat cu 11 ani mai tanar.Totul a inceput ca o joaca, insa discutand fel si fel de subiecte , am fost uimita si cucerita de gradul de maturitate, de modul in care eram privita si tratata. Insa prejudecatile au fost mai puternice decat dovezile de afectiune si incredere, astfel incat am cedat. Mi a fost frica sa mi asum responsabilitatea acelei relatii, sa am curaj sa mi traiesc viata alaturi de el. A fost cea mai frumoasa perioada din viata mea, insa mi am dat seama mult prea tarziu. Regret ca am pierdut o iubire adevarata, minunata pt ce.....

    0
    0

  • Sylvie pe 11 Sep 2008, 12:28
    viata ne da o noua sansa

    M-au incercat si pe mine anumite prejudecati si temeri(evident ca in timp o sa-si doreasca o femeie mai tanara).Desi am avut un exemplu in familie,mama mea fiind cu 11 ani mai mare decat tata si avand si 3 copii,tata avea 23 ani iar cel mai mare 15 ani.Si totusi nimic si nimeni(mai ales parintii lui) nu i-au stat in cale cand a ales-o pe mama mea,frumoasa,tandra,altfel decat orice ,,fatuca,,de varsta apropiata cu el. Sunt sigura ca si acum ar fi fost impreuna ducand o viata minunata impreuna si iubindu-se la la inceput,daca moartea nu le-ar fi intrerupt fericirea.La numai 29 de ani,tatal meu a murit,cand eu aveam 4 ani,incheindu-si misiunea lui pe pamant.Cred ca Dzeu.l-a iubit prea mult si l-a vrut langa el,toti mi-au povestit diverse situatii despre cat de deosebit a fost ca om.Mama nu s-a mai recasatorit niciodata si acum la 78 ani inca imi mai povesteste despre el:cat de tandru era,adevarat cap al familiei,responsabil,dornic sa o mangaie,sa faca dragoste,plin de umor ......... Si iata istoria se repeta.............dupa o casnicie de 12 ani cu un barbat mai mare cu 8 ani decat mine,fericita in primii 2-3 ani dar nefericita restul,am decis sa iau viata de la capat alaturi de fetita mea.Toti acei ani am plans si m-am rugat la Dzeu.sa ma ajute si nu am cerut altceva decat sa fiu fericita,iubita si apreciata pentru ce sunt si ce pot oferi. Si dupa 5 ani am intalnit barbatul perfect,dar.......................surpriza ......................cu 10 ani mai mic.A luptat mult pana m-a convins sa iesim impreuna,dar din clipa in care am inceput,s-a mutat la mine si iata ca nici nu stiu cand,au trecut 2 ani si 5.Este barbatul perfect,pe care mi l-am dorit :ma iubeste enorm,ma apreciaza,ma face sa ma simt frumoasa si iubita,imi face cadouri tot timpul,este responsabil,de cand suntem impreuna am avut numai realizari,ne-am plimbat prin Europa in fiecare an,mi-a facut surpriza un week-end romantic la Roma,imi gateste,ma ajuta la bucatarie,ne distram impreuna,radem,dansam,sexul este de vis si nu ne mai saturam,o iubeste pe fiica mea si ea pe el(chiar ea a fost unul din factorii care m-au influentat sa accept iubirea lui si nu dau cu piciorul acestui barbat deosebit)si lista poate continua la nesfarsit.................dar mai ales il iubesc cum nu am iubit pe nimeni si sunt convinsa ca numai moartea ne v-a desparti. Intr-un fel,nu stiu de ce ,poate e o prostie,dar simt ca tatal meu,un inger pazitor,care stiu ca m-a vegheat si vegheaza tot timpul,a vazut suferinta mea si la convins pe Dzeu.sa mi-l trimita pe el,sufletul meu pereche,astfel incat dragostea dintre mama mea si tatal meu,sa continue prin noi.Ar fi fost pacat sa se piarda,iar tatal meu stiu ca este si el fericit.Merita sa speri si sa astepti,pentru ca intotdeauna exista si a doua sansa.

    3
    0

  • Amalia pe 11 Sep 2008, 09:49
    ...

    ...mda , un iubit mai tinar, mai tandru , mult mai atent in relatie decit unul mai matur .. mai "copt " , cu pofta de viata . Da , te face sa te simti mai tinara , mai plina de viata si mai dorita . Am trecut printr-o relatie de genul asta , cinci ani alaturi de un " tinar" .Diferenta de virsta dintre noi nu era foarte mare , cinci ani. Totul a fost un vis frumos , pina cind un cosmar ne-a trezit. Cosmarul ..... o femeie de virsta lui . El vrea " sa-si traiasca viata " , familia desre care tot vorbeam pe parcursul ultimului an in care am fost impreuna ... era " ti-am spus ce vrei sa auzi ".... este si asta o modalitate de a trata intr-o relatie nu ? ! Nu am inteles nimic ... intrebari de genul " de ce ? , cu ce am gresit ? ...etc" m-au bintuit timp de opt luni dupa finalul relatiei pina am inteles .... e mult prea tinar pentru a face pasul asta ... familia . Am facut tot ce imi statea in putere pentru el , a fost tot pentru mine , probabil inca undeva in sufletul meu mai este un graunte de iubire pentru el .... in final , am ramas prieteni . Cu cele spuse nu vreau sa spulber sperantele pe care unele dintre voi si le pun intr-o astfel de relatie ... nu este o regula in relatiile de cuplu de genul acesta , probabil unele dintre ele vor avea un final fericit ... un final de basm " au trait fericiti pina la adinci batrineti " .

    2
    0

  • FLORANS pe 11 Sep 2008, 09:35
    cum te_ai indragostit

    EU SANT MAI MARE DECAT EL CU 6 ANI.ACUM SE VEDE PUTIN PT CA EU M_AM INGRASAT SI EL A RAMAS LA FEL DE SVELT CA IN TINERETE,EL ARE 49 ANI SI S-A INSCRIS SI LA O FACULTATE E ACUM IN ANUL 3.IAR EU AM IESIT LA PENSIE AM 55 ANI.SUFLETESTE MA SIMT CA IN TINERETE,SANT VESELA MAI DANSEZ PRIN CASA,SANT TARE GLUMEATA SI FAC MEREU O ADMOSFERA PLACUTA IN CASA,

    1
    0

  • cristina pe 11 Sep 2008, 09:29
    un iubit mai tanar

    Si eu am de 12 ani o relatie cu cineva mai tanar cu 8 ani.Ar fi multe de scris, dar esentialul este ca ne-am acceptat cu bune si cu rele, ca familiile si prietenii nostri au inteles.Ne-am construit o viata impreuna, ne-am cumparat -tot impreuna -2 imobile si ceea ce este mai important,nu am uitat prima zi.Inca ne mai putem surprinde si emotiona.Despre baiatul meu din prima casatorie,pot sa va spun ca este fericit. L-am crescut impreuna de la 5 ani si acum are 17, iar prietenul lui cel mai bun este el.Uneori - si noi suntem o dovada-se poate si sintagma aceea la"bine si la rau...."chiar functioneaza Intotdeauna ceva, din tine iti va spune ce trebuie sa faci!

    0
    0

  • diana pe 11 Sep 2008, 08:04
    am un iubit mai tanar..

    De 10 luni traiesc si eu o astfel de dragoste,cu un barbat cu 11 ani mai tanar.A fost atractie la prima vedere.Niciunul nu credea ca vom continua,am crezut ca va fi o aventura. Dupa multe suisuri si coborasuri am reusit sa ne adaptam unul celuilalt.In general relatia e frumoasa,ne iubim si ne simtim bine unul cu celalalt. Dar exista si probleme,el nu are curajul sa le spuna parintilor de relatia noastra,eu am doi copii si nu cred ca vrea sa isi asume o astfel de raspundere.De ce continui,stiind ca nu avem viitor impreuna?Pentru ca am invatat cu ajutorul lui sa traiesc in prezent,nu in trecut si nici in viitor.El spune ca nu avem cum sa stim ce va fi.Acum ne e bine,suntem fericiti si asta e tot ce conteaza si daca se va sfarsi va ramane mai mult decat o amintire sau experianta placuta.

    0
    0

  • dina_ana pe 11 Sep 2008, 08:01
    ..........

    asa ma incearca si pe mine o relatie cun baiat mai tinar cu 15 ani dar mi frica.El e foarte curajos si-mi zica sa incerc ca va fi binenustiu ce sa fac.Citind comentariu parca prind putin curaj.

    1
    0

  • bogdya pe 11 Sep 2008, 07:48
    ai incredere in tine

    Suntem impreuna de 8 ani, dintre care 5 de casnicie, nici nu stiu cu ce sa incep, au fost niste ani deosebit de fericiti, si plini de implinire pentru amandoi, iar diferenta de varsta nici macar nu o mai percep, suntem atat de uniformizati unul cu celalalt, ca am si uitat ca s-ar putea sa existe probleme din cauza diferentei de varsta. Iar preocuparile comune si stilul de viata ne-au unit, nu ne-au lasat sa ne gandim la diferente, iar eu am ajuns la concluzia ca nu exista, exista doar oameni care se inteleg, si oameni care nu se inteleg.

    0
    0

  • Arrabella pe 11 Sep 2008, 05:34
    Varsta nu e o garantie ca o relatie va merge bine

    Avem sase ani diferenta de varsta. Am iesit cu el la cafea din plictiseala si cu speranta ca o sa intalnesc mai multa lume in cercul lui de prieteni. Am tot stat impreuna povestind pana ne dadeau afara angajatii cafenelelor. Azi asa, maine asa, pana la urma pe la inceput l-am intrebat, "stai putin, ce facem noi aici? Ceea ce cauta femeile de varsta mea, nu bate deloc cu ceea ce cauta barbatii de varsta ta, asta nu pare sa fie ceva care poate merge " Si copilul ala cu sase ani mai mic mi-a raspuns simplu si sincer "de unde stii daca merge ori nu pana nu incerci? ". Mi-a placut mult. Ok, mi-am zis, ce am de pierdut? Hai sa incercam. Si de atunci au trecut aproape 2 ani. Acum noi nu mai incercam de mult, acum ne gandim unde sa ne facem nunta, cum sa ne crestem copii, in ce tara sa locuim. Sunt foarte multumita de alegera facuta. Ceea ce apreciez foarte mult la el este ca a intrat in viata mea cu o energie care m-a mutat de la umbra la soare, m-a facut sa imi reanalizez fiecare bucatica din viata fada si goala pe care o traiam. Inainte ma duceam la Mall de plictiseala si ca sa mai vad si eu lume, acum se face ora 1-2 in fiecare zi si nu mai stiu cum sa imi organizez timpul sa le fac pe toate. Sfatul meu ar fii sa nu va pierdeti viata in complexe(in cazula acesta - varsta), ori frica de esec, ci sa o traiti in fiecare zi, sa incercati , sa luati lucrurile/ oamenii asa cum sunt, sa descoperiti ce se ascunde dupa aparente si sa va bucurati de ce gasiti. Inainte perdusem ani suspinand dupa trecut, ori ascunsa in singuratate. Multe femei sunt singure si sufera din cauza asta. Asa ca, eu va sfatuiesc sa incercati: ..."de unde stii daca merge sau nu daca nu incerci". Varsta nu e o garantie ca o relatie va merge bine ori nu !

    0
    0

  • izabel pe 10 Sep 2008, 20:30
    ********

    ....traiesc o astfel de relatie, diferente 8 y.o....pot spune ca e minunat...poate, nu intamplator, D-zeu l-a inzestrat pe el cu un fizic care-l maturizeaza si, nestiindu-i varsta, juri ca are cu 10 ani mai mult decat in realitate, iar pe mine...mai putin decat am...De ,,copt, ...e copt''...de cele mai multe ori e mult mai rational decat mine... Si , mai mult decat atat, il consider marea mea iubire, adevarata mea iubire...Totul dureaza de 3 ani, iar daca va fi sa nu mai fie...consider ca vom ramane prieteni - asa ne dorim-

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod