Pasiuni comune

9 semne că tu şi iubitul tău vă potriviţi perfect

Eşti sigură că ai găsit persoana potrivită pentru tine? Aceea care te ascultă cu atenţie atunci când vorbeşti şi e acolo mereu pentru tine atunci când ai nevoie de o îmbrăţişare?
Dar cum poţi fi sigură de asta? Din fericire, ştiinţa are câteva răspunsuri.

Iată 9 semne că tu şi iubitul tău sunteţi meniţi să rămâneţi împreună:


1. Sunteţi amândoi pozitivi
Studiile arată că o perspectivă pozitivă şi câteva schimburi de zâmbete pe zi pot ajuta la menţinerea unei relaţii stabile. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au descoperit că, atunci când un singur partener posedă un nivel ridicat de pozitivitate, există mai puţine conflicte în relaţie. Beneficiile de a vedea partea plină a paharului nu se opresc aici. Un alt studiu a constatat că cuplurile care îşi sărbătoresc realizările partenerului ca şi cum ar fi ale lor, cum ar fi o promovare la locul de muncă, au cunoscut o mai mare satisfacţie decât cei care au reacţionat negativ sau cu indiferenţă. Optimismul aduce beneficii ambilor parteneri.

2. Vă trimiteţi mesaje atât cât e necesar
Cu emoji şi gif-uri, sentimentele şi emoţiile noastre sunt din ce în ce mai rar exprimate în cuvinte astăzi.
Cu toate acestea, cercetătorii sfătuiesc cuplurile să comunice cât mai puţin prin intermediul mesajelor. Atunci când o persoană este mai puţin interactivă, aşteptările nu sunt însoţite de realitate pentru celălalt şi acest lucru duce la dezamăgire şi la un sentiment de deconectare. Cercetătorii speculează că, odată ce bărbaţii se detaşează de relaţie, ei încep să înlocuiască dialogul faţă în faţă cu cel prin mesaje. Femeile, pe de altă parte, se folosesc de acest mijloc de comunicare pentru a face lucrurile să funcţioneze.

3. Limitaţi folosirea mediilor sociale
Îţi place să îţi verifici Instagramul şi Facebookul, şi, probabil, aceste este şi modul în care rămâi la curent cu ştirile. Dar folosirea în exces a acestor reţele de socializare poate fi unul dintre cele mai toxice lucruri pentru le poţi face pentru relaţia ta. Conform unui studiu, persoanele care utilizează mai mult decât o dată pe zi Facebook au mai multe ţanse de a raporta conflicte în relaţie, care duc inevitabil la rezultate negative, cum ar fi infidelitatea sau divorţul.


4. Sunteţi drăgăstoşi unul cu celălalt
Cei mai mulţi dintre noi ştiu că apropierea dintre doi oameni este un lucru natural biologic. Dar atunci când aceasta devine consistentă din partea ambilor parteneri, indică nivelul de fericire împreună. Un studiu arată că afecţiunea fizică precum: masaj, mângâiere, ţinutul de mâini şi îmbrăţişările este corelată cu nivelul de satisfacţie al partenerului.

5. Vă confruntaţi în loc să vă reţineţi sentimentele
Un studiu a demonstrat că exprimarea furiei atunci când apar dezacorduri poate fi necesară pentru rezolvarea problemelor din relaţie şi poate funcţiona ca un adeziv pentru menţinerea ei. Dacă discutaţi într-un mod sănătos de timpuriu, atunci vă veţi exprima sentimentele cu mai multă uşurinţă şi puteţi găsi soluţii mai bune şi mai rapide.

6. Faceţi sex regulat
Dacă luna de miere a dispărut, iar voi doi aţi reuşit să vă menţineţi cam acelaşi ritm în ceea ce priveşte contactul fizic, atunci sunteţi pe drumul cel bun.
Un studiu a demostrat că a face sex cel puţin o dată pe săptămână aduce mai multă fericire în relaţie.

7. Sunteţi asemănători
Ştii vechea zicală că opusurile se atrag? Ei bine, o reţetă mai bună pentru atracţie ar putea fi mai multe lucruri în comun. Un studiu a demostrat că suntem dornici să fim ca ceilalţi. Cu cât sunteţi mai asemănători în privinţa personalităţii voastre şi împărtăşiţi moduri similare de a vă raporta la anumite lucruri, tu şi partenerul tău veţi coopera mai mult şi vă veţi respecta mai mult.

8. Obiceiurile voastre financiare diferă
Cu siguranţă nu sunteţi singurul cuplu care se ceartă din cauza cheltuielilor. De fapt, un studiu recent a constatat că dacă cei doi sunt diferiţi din acest punct de vedere, adică unul cheltuie mai mult, iar altul este mai strângător sau unul cheltuie pe ceva şi altul pe altceva, atunci lucrurile ar putea funcţiona perfect.
Trebuie doar să prioritizaţi oportunităţile mari cum ar fi achiziţionarea unei maşini sau a unei case.

9. Râdeţi la aceleaşi glume
Dacă reuşiţi să vă bucuraţi împreună chiar şi la o comedie nereuşită, atunci sunteţi făcuţi unul pentru celălalt. Un studiu a constatat că 75% dintre cuplurile care rând împreună cel puţin o dată pe zi sunt mai fericite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod