9 semne că relația ta nu mai poate fi salvată

9 semne că relația ta nu mai poate fi salvată

Oamenii preferă lucrurile familiare și evită pe cât posibil schimbarea care îi neliniștește și îi scoate din zona lor de confort, motiv pentru care se agață din răsputeri de o relație care nu mai funcționează de multă vreme.
Chiar dacă nu mai este iubire la mijloc, dacă partenerul este violent sau infidel, continuăm să ne trezim, de la o zi la alta, blocați în aceleași suferințe și revolte. Totul în încercarea de a salva rămășițele unei iubiri apuse. Dar dacă nu mai este nimic de salvat?

Semnele care arată că relația nu mai funcționează sunt numeroase. Pe unele dintre ele le ignorăm, cum ar fi lipsa de grijă și de interes a partenerului sau faptul că nu mai există nicio atracție între persoanele care au trăit o iubire pasională.
Pe altele încercăm să le îndepărtăm, aducând, de exemplu, argumente raționale pentru a masca trădările partenerului sau a ne justifica propriile înșelătorii.

„Sigur are mult de lucru în seara asta”, le spunem celorlalți, deși știm foarte bine că își va petrece noaptea în altă parte. „Este normal să am o aventură, mă simt neglijată”, ne spunem nouă însene când vrem să ne acoperim trădarea. „Trebuie să stăm împreună pentru copii” - aceasta este una dintre cele mai frecvente motive pentru care ne complacem într-o relație care nu are niciun viitor.

Lucrurile pe care le acceptăm pentru a ne salva relația sunt incredibile, în sensul în care, dacă le-am auzi la altcineva, ne-am minuna cum poate să suporte așa ceva.
Lovituri, abuz emoțional, jigniri și desconsiderare, absența contactului fizic și a intimității, infidelități, pe toate le tolerăm când ne agățăm cu dinții de relație.

Totuși, există câteva semne care, adunate laolaltă, ne previn că legătura noastră atârnă de un fir de păr și nu mai este nicio posibilitate să fie salvată. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod