8 calităţi pe care trebuie să le aibă pentru ca relaţia să dureze mai mult de un an

Aspectul fizic sau stilul de viaţă al unui partener potenţial pot fi extrem de atrăgătoare la început, dar dacă vrei o relaţie pe termen lung, este important să cauţi şi alte calităţi la un partener.
După primele luni sau chiar săptămâni, poţi deja observa dacă posedă 8 calităţi pe care trebuie să le aibă pentru ca relaţia să dureze mai mult de un an.

Atunci când vrei să știi dacă există potențial pentru o relație pe termen lung, iată calitățile de care ar trebui să dea dovadă partenerul:

Este sincer

Sinceritatea este o calitate deosebit de importantă, mai ales pentru o relație pe termen lung. Îi poți ierta micile exagerări pe care le-a folosit la primele întâlniri pentru a te impresiona, dar atunci când te minte cu privire la lucruri importante, în mod repetat, relația nu are șanse prea mari de supraviețuire nici măcar un an.

Dă dovadă de integritate

Modul în care se poarta cu cei din jur îți poate spune multe despre el.
Relația cu familia și cu prietenii este importantă, dar uneori poți înțelege ce fel de om este prin faptul că își respectă promisiunile și către cei care nu-l pot trage la socoteală. Dacă nu-ți ascunde comportamente lipsite de integritate în care alții sunt victimele, este foarte posibil ca și tu să îi devii victimă mai târziu.

Este responsabil

Respectarea promisiunilor și modul în care te poți baza pe el sunt calități importante. Un bărbat care își asumă responsabilități este unul potrivit pentru o relație pe termen lung, nu unul care încă nu s-a maturizat.

Te susține moral

Este alături de tine și în momentele dificile? Dacă te susține moral când ai probleme în educație sau în carieră, este genul de bărbat cu care relația poate continua pentru mulți ani, nu doar pentru unul.

Îți înțelege nevoile

Empatia este deosebit de importantă într-o relație fericită, iar un bărbat care știe acest lucru are stofă de soț.
Chiar dacă nu vrei să te gândești până acolo, analizează modul în care îți înțelege nevoile. Poate fi vorba de faptul că nu este gelos atunci când vrei să te vezi cu prietenele sau de modul înțelegător cu care te tratează atunci când știe că ai crampe menstruale.

Este compatibil sexual

Dacă nu reusește să-ți dea un orgasm, dar primește nota 10 la toate celelalte categorii, poate merită să încerci să experimentezi mai mult pentru a rezolva acest aspect. Dacă nu există însă o compatibilitate sexuală clară și nu dă dovadă nici de cele mai multe calități importante pentru o relație mai lungă, poate că nu este partenerul potrivit pentru tine.

Știe să te respecte

De la deschisul ușii și alte gesturi de cavaler până la modul în care vorbește cu tine atunci când aveți o dispută, există multe feluri de a afla cât de mult te respectă.
Atunci când simți că el este întotdeauna pe primul loc și nu-ți oferă respect, relația nu va mai putea continua prea mult.

Este deschis la comunicare

Atunci când compatibilitatea sexuală este perfectă, riști să ignori o calitate foarte importantă. Abilitățile și deschiderea lui pentru comunicare sunt importante într-o relație pe termen mediu sau lung. Dacă te simți exclusă emoțional din lumea lui și el nu vrea să comunice mai mult cu tine, relația s-ar putea deteriora cu mult înainte de un an.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florian871 pe 8 Aug 2013, 12:08
    Interesant

    Foarte bune sfaturile astea, dar ce se intampla daca unul din parteneri are probleme de natura sexuala? Foarte util aricolul!

    0
    0

  • roxanel pe 25 Iun 2013, 08:49
    yeap

    ............................................

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod