7 semne că tu ești problema în relație. Unde greșești?


Este mult mai simplu să arunci vina pe partener atunci când ceva nu merge în relația voastră. Însă, poate că tu ești problema în relație. Nu ai vrea să știi unde greșesti?
Cu toții facem greșeli și trebuie să ni le asumăm. Se întâmplă adesea ca în cuplu să arunci responsabilitatea și vina pe umerii partenerului, însă trebuie să conștientizezi când greșești. Este foarte posibil ca anumite lucruri pe care le faci să adâncească și mai mult prăpastia dintre voi, însă trebuie să le recunoști și să realizezi că vă fac rău. 

Iată principalele semne că tu ești problema în relație:


1. Te enervezi foarte ușor și reacționezi aiurea

Când lucrurile merg prost între voi sau se iscă o ceartă din nimic, te enervezi foarte tare și reacționezi aiurea. Spui lucruri răutăcioase pe care le regreți, trântești uși, arunci cu lucruri sau ridici foarte mult tonul vocii, astfel că nimeni nu se mai poate înțelege cu tine. Trebuie să conștientizezi faptul că aceste ieșiri nu îți vor aduce nimic bun, ba mai mult adâncesc și mai mult problemele dintre voi. Ia o pauză și respiră adânc atunci când simți să ești foarte nervoasă, încercând să te calmezi înainte de a-ți vărsa furia pe cineva care nu merită. Este de preferat să-ți controlezi aceste ieșiri pentru a ajunge să discutați cu calm problemele pe care le aveți, deoarece numai în acest fel veți reuși să le depășiți împreună.


2. Consideri că partenerul tău îți este inferior

Dacă ai impresia că tu ești superioară partenerului tău atunci este foarte posibil să faci fără să-ți dai seama anumite observații care îl fac să se simtă prost. Iar acest lucru este cu atât mai înjositor cu cât îl faci în public, atunci când sunteți în compania unor prieteni. Folosește diferențele dintre voi ca să vă dezvoltați împreună, nicidecum să le accentuezi,.


3. Eviți cearta și preferi să taci

Ești sufletul petrecerii atunci când totul merge bine între voi, însă când intervine o problemă fugi imediat de responsabilități. Nu reușești să rezolvi problemele care apar de regulă în viața de cuplu , iar ca să eviți un conflict preferi să te închizi în tine și să nu mai vorbești.
Trebuie să conștientizezi că acest lucru poate să pună paie pe foc și să genereze mai multă furie. 


4. Ești obsedată de rețelele de socializare

Dacă stai mereu pe rețelele de socializare, postezi fotografii sexy cu tine sau flirtezi cu toți bărbații care îți apreciază fotografiile este firesc ca iubitul tău să nu se simtă tocmai sigur de sentimentele tale. Însă, trebuie să știi că acest lucru te poate face și pe tine să pari nesigură și disperată după atenția celor din jur. Încearcă să trăiești momentele frumoase dintre voi și să te bucuri de ele, fără să îți postezi sau să petreci toată viața pe rețelele de socializare.


5. Nu-ți asumi responsabilitea pentru acțiunile tale

Dacă mereu consideri că este vina partenerului și tu nu greșești niciodată, atunci este posibil să ai o problemă. Nu este posibil așa ceva! Învață să recunoști atunci când ai greșit și să-ți ceri iertare, deoarece acest lucru este esențial într-o relație ca să funcționeze.


6.
Asculți numai de prieteni

Atunci când nu analizezi singură problemele cu care te confrunți în cuplu și asculți numai de sfaturile prietenilor din jur este foarte posibil să iei deciziile greșite. Chiar dacă sfaturile prietenești pot să fie de mare ajutor, în unele situații doar voi doi cunoașteți problemele și le puteți rezolva numai discutând despre ele. În plus, trebuie să acorzi mare atenție și să-ți alegi cu atenție prietenii cu care te sfătuiești!


7. Te pui pe primul loc și nu ții cont de nevoie celuilalt

Faci doar ce te taie capul și nu stabilești împreună cu partenerul o ieșire. Te aștepți ca el să înțeleagă dacă ai shimbat brusc planurile și în loc de o întâlnire romantică cu el ai preferat să iești cu fetele? Amintește-ți că ești într-o relație și că este foarte important să te consulți cu omul pe care-l iubești. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod