Vacanţă romantică

7 beneficii pe care le aduce o vacanţă în doi

Dacă vă gândiţi să staţi acasă, luaţi în considerare aceste beneficii pe care le poate aduce o vacanţă în doi.

Mulţi oameni îşi anulează concediul din cauza anumitor problemele personale sau legate de muncă, însă nu e deloc o idee bună să renunţi la tot ce ţi-ai planificat. O escapadă împreună cu partenerul de viaţă poate aduce o mulţime de beneficii relaţiei, dar şi fiecăruia dintre voi.

Iată care sunt:


1. Vă face fericiţi
O evadare din cotidian vă va aduce o dispoziţie mai bună. Conform unui studiu publicat în Jurnalul de Cercetări Aplicate privind calitatea vieţii a reieşit o creştere a fericirii încă din momentul planificării unei vacanţe.

În plus, această stare minunată poate dura aproximativ opt săptămâni.

2. Reduce riscul bolilor de inimă la bărbaţi
Călătoria pe care intenţionaţi să o faceţi este bună pentru inima lui, spune ştiinţa. Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din New York a constatat că bărbaţii de vârstă mijlocie care au plecat în vacanţe anuale frecvent au avut un risc reduc de deces în general, în special acele decese atribuite bolii de inimă.

3. Îmbunătăţeşte sănătatea mintală a femeilor
Conform unui studiu publicat în Jurnalul Medical Wisconsin, femeile care pleacă frecvent în vacanţe sunt mai puţin susceptibile de a deveni tensionate, deprimate sau obosite.
Mai mult, aceste beneficii psihologice condus la creşterea calităţii vieţii şi îmbunătăţirea performanţei muncii.

4. Îmbunătăţeşte satisfacţia în cuplu
Acelaşi studiu a constatat că femeile care pleacă în vacanţe mai des sunt mult mai mulţumite de mariajul sau relaţia lor. Cuplurile care nu au plecat frecvent în concedii au raportat că există un impact negativ asupra timpului petrecut cu copiii sau partenerul.

5. Reduce nivelul de stres la locul de muncă
Sunteţi obosiţi în permanenţă şi vă plângeţi constant de şef? Aveţi nevoie de o pauză.
Un studiu arată că activităţile de petrecere a timpului liber, cum ar fi vacanţele, au redus nivelul de stres la locul de muncă.

6. Întăreşte responsabilităţile familiale
Vacanţele de familie au un impact pozitiv asupra legăturii familiale, comunicării şi solidarităţii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Purdue Xinran Lehto. Acest lucru se datorează timpul petrecut împreună în afara rutinei zilnice, făcând amintirile comune să dureze o viaţă.

7. Cultivă intimitatea în relaţia voastră
Potrivit cercetărilor conduse de Asociaţia de Turism din S.U.A., acele cupluri care călătoresc împreună sunt mult mai mulţumite de relaţiile lor, bucurându-se de un sex mai bun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod