6 lucruri care te surprind în primul an de căsnicie

Potrivit psihologilor, primul an de căsnicie poate fi o adevărată probă de foc pentru cuplu, un adevărat test de rezistenţă.

Eşti proaspăt căsătorită? În primul rând "Felicitări!". Atenţie, însă. Potrivit psihologilor, primul an de căsnicie poate fi o adevărată probă de foc pentru cuplu, un adevărat test de rezistenţă.

Căsnicia înseamnă schimbări şi viaţă în doi. Odată ce nunta şi luna de miere au trecut, tinerii căsătoriţi se confruntă cu mult neprevăzut. Iată 6 lucruri la care trebuie să te aştepţi şi metode prin care le poţi face faţă cu brio.

1. Vei lua în greutate.

Trist, dar adevarat. Schimbările care au loc în viaţa ta pot lăsa urme pe siluetă. Nu-i nimic. După nenumăratele diete pe care le-ai urmat cu răbdare înainte de nuntă, îţi permiţi 2-3 kilograme în plus. Acum eşti o femeie cu acte în regulă şi ai nevoie de un look nou. Iar dacă nu vrei să renunţi la silueta ta de "domnişoară", ştii ce-i de făcut: dieta şi sportul reprezintă reţeta ideală pentru a te menţine în formă.

2. E timpul pentru noi prietenii.

Ieşirile gen "Sex and the City" se vor rări, iar prietenele alături de care obişnuiai să pierzi nopţile prin cluburi te vor ocoli. Ai intrat în rândul doamnelor, iar acest fapt cere un comportament adecvat unei femei căsătorite. Vei cunoaşte noi cupluri şi întâlnirile "în patru" vor deveni mai frecvente. Nu-ţi face griji. Orice etapă a vieţii are părţile ei frumoase, iar ieşirile alături de prietene vor aduce noi subiecte de discuţie şi noi metode de a te distra.

3. Viaţa sexuală se va schimba şi ea.

Nu te aştepta ca totul să decurgă ca în luna de miere, iar apetitul sexual să rămână acelaşi. Vor fi nopţi "mai bune", pline de romantism şi pasiune, dar şi nopţi în care vei prefera să faci orice altceva în afară de sex. Totul depinde de voi să menţineţi prospeţimea în viaţa intimă şi să alungaţi rutina.

Important este să nu uitaţi ce v-a adus împreună şi să experimentaţi tot ce vă face plăcere. Acum nu mai ai scuze de genul: "Nu-l cunosc atât de bine pentru...", sau "Ce o să creadă despre mine dacă îi zic să...". Cercetările efectuate arată că persoanele căsătorite au parte de mai mult sex şi de mai bună calitate decât cei singuri.

4. Sarcinile casnice se împart.

Spălatul vaselor, gătitul şi curăţenia vor fi pe lista ta de "to do". În cazul în care doreşti să urmezi învăţăturile mamei şi să fii o soţie model, programul tău va fi unul plin. Nici soţul tău nu va sta degeaba. Şi el va ocupa rolul lui în casă şi va avea de îndeplinit sarcini. Important este să stabiliţi împreună exact ce trebuie să faceţi pentru a nu se isca certuri din lucruri lipsite de importanţă.

 

5. Probleme financiare.

Chiar dacă banii vin din două părţi acum, îţi vor părea tot mai puţini. Banii reprezintă un aspect foarte important dar şi delicat, mai ales pentru tinerii la început de drum. Aminteşte-ţi că nu mai eşti singură, iar priorităţile s-au schimbat. Mai renunţă la rochii şi pantofi (mai ales dacă ai dulapul plin) şi limitează cheltuielile iresponsabile, cel puţin până situaţia financiară se stabilizează. Hotărâţi împreună care sunt priorităţile şi astfel veţi reuşi să evitaţi discuţiile în contradictoriu.  

6. Familia s-a mărit.

Nu mai eşti doar tu şi el. Odată cu marele "Da!", vin în familia ta mama şi tata socru, verişori şi cumnaţi. Astfel, sărbătorile pot deveni adevărate corvoade. De asemenea, vizitele neamurilor se vor înmulţi pentru că toţi vor dori să vadă proaspeţii însurăţei şi să se asigure că nu le lipseşte nimic.

Cu puţină răbdare veţi reuşi să treceţi şi să vă obişnuiţi cu o familie mai mare.

Chiar dacă la început viaţa de femeie măritată îţi poate părea grea şi, uneori, chiar imposibilă, aminteşte-ţi că eşti alături de persoana iubită şi că toate greutăţile care se vor ivi vor fi înfruntate în doi.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • div pe 1 Nov 2010, 18:28
    frumos

    Chiar dacă la început viaţa de femeie măritată îţi poate părea grea şi, uneori, chiar imposibilă, aminteşte-ţi că eşti alături de persoana iubită şi că toate greutăţile care se vor ivi vor fi înfruntate în doi.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod