5 trucuri să-ţi faci iubitul să te asculte

Ai senzaţia că niciodată nu te ascultă, de parcă ai vorbi în faţa unui perete? Este cazul să schimbi strategia. Află ce schimbări trebuie să faci pentru ca iubitul tău să fie mai atent când îi spui lucruri importante. Iată cinci dintre ele:
Ai senzaţia că niciodată nu te ascultă, de parcă ai vorbi în faţa unui perete? Este cazul să schimbi strategia. Află ce schimbări trebuie să faci pentru ca iubitul tău să fie mai atent când îi spui lucruri importante. Iată cinci dintre ele:

1. Cât vorbeşti?


Se spune că femeile vorbesc mult, ceea ce nu este departe de adevăr. Când vine vorba de bărbaţi, însă, situaţia este alta. Deşi există şi bărbaţi care nu tac o clipă, cei mai mulţi nu sunt "vorbitori" de meserie şi nici nu prea îi apreciază pe cei care vorbesc fără întrerupere.
Deci primul pas pentru ca iubitul tău să te asculte este să analizezi cât vorbeşti, iar dacă îţi este greu să te autoevaluezi, fă un sondaj de opinie printre cunoscuţi.
Cea mai mare problemă în situaţia în care eşti o vorbăreaţă notorie este aceea că oamenii obosesc să te asculte, iar cel care oboseşte cel mai mult şi cel mai repede este fix el, iubitul tău.


2. Test de atenţie


Când ai ceva important să îi spui, asigură-te că ai parte de toată atenţia lui. De exemplu, dacă este la computer şi îţi dă răspunsuri monosilabice, este evident că aude, dar nu ascultă. În acestă situaţie, roagă-l să facă o pauză de câteva minute ca să puteţi vorbi.

3. Cum vorbeşti?


Poate pentru tine detaliile sunt extrem de importante, dar când incluzi cât mai multe în discuţia ta, îl "pierzi" pe parcurs. De exemplu, dacă vrei să îi povesteşti cum a decurs întâlnirea ta cu cea mai bună prietenă şi începi prin a-i descrie cu lux de amănunte ce pantofi senzaţionali purta, este posibil să-l plictiseşti din start.
Imaginează-ţi că pentru el, subiectul prezintă atâta interes cât ar prezenta pentru tine transferurile unei echipe de fotbal...

4. Momentul potrivit


Şi pentru că a venit vorba de fotbal, este esenţial să alegi momentul potrivit pentru a iniţia discuţii importante. De exemplu, dacă este un microbist înfocat, nu ai nicio şansă să te faci ascultată în timpul unui meci. Ar fi mai bine să aştepţi finalul. De asemenea, evită să deschizi subiecte sensibile când pare supărat sau nervos, când este grăbit sau când tocmai a ajuns de la serviciu. Relaxarea face minuni în orice problemă, de aceea amândoi trebuie să fiţi într-o stare cât mai bună pentru a discuta constructiv.

5. Exprimarea este esenţială


Mesajele pozitive au întotdeauna un impact mai bun când vine vorba de schimbarea comportamentelor. Nu degeaba se spune că "Vorba dulce mult aduce".
De exemplu, dacă vrei să îl determini pe iubitul tău să te ajute mai mult în ceea ce priveşte treburile casnice, o abordare de genul "Nu vezi ce dezordine e? Ai putea măcar să duci şi tu gunoiul, dacă tot stai degeaba!" nu va avea prea mult succes şi ar putea chiar să declanşeze o ceartă. Pe de altă parte, dacă îi spui "Este mult mai uşor când mă ajuţi. Vrei să duci tu gunoiul?", rugămintea ta va avea o conotaţie pozitivă şi ai toate şansele de a fi ascultată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod