5 semne ca stai langa barbatul nepotrivit

Orice femeie isi doreste sa intalneasca barbatul perfect. A-ti gasi jumatatea poate fi uneori un lucru destul de greu. Pentru ca au avut parte de prea multe dezamagiri, multe dintre femei renunta...
Orice femeie isi doreste sa intalneasca barbatul perfect. A-ti gasi jumatatea poate fi uneori un lucru destul de greu. Pentru ca au avut parte de prea multe dezamagiri, multe dintre femei renunta la a mai cauta barbatul perfect. In urma nenumaratelor esecuri, aleg sa sa implice intr-o relatie in care nu numai ca nu sunt fericite, ci pur si simplu nici nu le mai aduce nimic nou.    

Cum iti dai seama ca stai langa barbatul nepotrivit? Iata o intrebare la care toate femeile cauta un raspuns. Expertii publicatiei online lifescript.com au enuntat cateva semne prin care iti poti da seama ca barbatul de langa tine nu este cel pe care ti-l doresti.

1. Frica de singuratate


Fie ca recunosc, fie ca nu, femeile urasc sa fie singure. Au momente in care le place sa stea singure, dar sentimentul de singuratate este cu totul altceva. Cand nu ai pe cineva care sa te astepte seara acasa sau care sa te sarute de noapte buna, nu ai cum sa nu te simti parasita.

Mai mult decat atat, daca prietenii tai au alaturi de ei pe cineva special, chiar si o relatie cu cineva "asa si asa" poate inseamna mai mult decat nimic.

A sta langa barbatul nepotrivit nu este intodeauna cea mai inspirata alegere. Acest lucru te poate face sa te simti si mai singura, iar riscul de a fi infidela este mult mai ridicat. In momentul in care nu esti sigura pe sentimentele tale si simti ca cel de langa tine nu este "alesul", este mai bine stai singura.

2. Frica de necunoscut


Teama de necunoscut si lupta cu singuratatea merg mana in mana. Iti este teama de adaptarea la situatiile noi, pentru ca te gandesti in acelasi timp ca ar putea fi mai rau decat ceea ce ai trait in trecut. Ideea de a evada din propriul confort si de a te aventura intr-o situatie neprevazuta te inspaimanta. Daca nu o sa mai gasesti pe altcineva? Daca relatia se termina intr-un mod foarte urat? Daca vei suferi mai mult decat ai putea suporta?

Chiar si asa numitele "relatii rele" iti pot da siguranta, in special cand el are mai multa nevoie de tine decat tu de el. Acest lucru poate fi mai putin dureros, decat o noua provocare.
Iata unul dintre motivele pentru care multe femei evita sa renunte la o relatie in care nu se simt fericite. In loc sa renunte si accepte noi provocari, ele decid sa ramana intr-un cuplu in care viitorul este sumbru.

3. Increderea in schimbare


Nu numai ca stau intr-o relatie care nu le satisface, doar pentru ca le este teama de provocari, ci mai mult decat atat, multe dintre femei se gandesc ca relatia actuala se poate schimba in bine. Asadar, ele ajung sa creada ca o casnicie va face ca lucurile sa functioneze mai bine, inclusiv pe plan sentimental.

Una dintre principalele reguli in cautarea perechii perfecte este cea de a accepta ideea ca oamenii nu isi schimba caracterul. Barbatul cu care ai o relatie acum va avea aceeasi personalitate si dupa ce te vei casatori cu el, indiferent de cat de mult speri tu ca se va schimba. Ofera-i cateva luni. In conditiile in care nimic nu s-a schimbat, ar fi cazul sa iti indrepti atentia catre altcineva.

4. Daca toata lumea il place, trebuie sa il placi si tu


Majoritatea femeilor pun un pret mult prea mare pe ceea ce gandesc cei din jurul lor. Asadar, ele continua sa ramana ancorate intr-o relatie, doar pentru ca familia sau prietenii il plac foarte mult pe actualul partener.

Desi poate suna ciudat, asa stau lucrurile.
Nimeni nu il cunoaste mai bine decat tine. Daca intre voi doi nu exista aceea conexiune, nu conteaza ce parere au cei din jur. Pana la urma, tu esti cea care isi petrece cel mai mult timp cu el.

5. Suferi pentru ca nu ai incredere in tine


Pentru ca nu au suficient de multa incredere in ele, multe dintre femei se gandesc ca nu merita sa aiba alaturi "barbatul perfect". Asadar, decat sa isi caute fericirea in alta parte, prefera sa stea in relatii care nu le ofera mai nimic.

Pana sa ajungi sa iti intalnesti jumatatea, trebuie sa lucrezi la increderea in tine. Maturizeaza-te si invata sa te simti confortabil in pielea ta inainte de a intra intr-o alta relatie. Nu astepta ca un barbat sa te transforme in femeia in care vrei sa devii.

Iata de fapt si cheia unei relatii esuate: barbatul alaturi de care stai iti ofera aceea incredere in tine, astfel incat, pentru ca depinzi de ea, sa nu poti renunta la el. Tine minte insa, cand vine vorba de propria fericire, singura persoana responsabila de asta esti tu.
Daca alegi "asa si asa", nu faci decat sa iti limitezi sansele de a gasi iubirea pe care o meriti cu adevarat.

Indiferent de cat de singura de simti, nu trebuie sa te grabesti in alegerea persoanei alaturi de care sa stai. Si singura poti face o multime de lucruri frumoase. Gandeste-te la tine si o clipa la cel de langa tine. Alege sa ai o relatie doar in momentul in care esti foarte sigura pe sentimentele tale. Si nu uita ca fericirea ta sta numai in mainile tale!
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adnanaluna pe 2 Iun 2008, 14:57
    stii ce trebuie

    da, stii ce trebuie, ceva, inlauntrul tau iti spune cum e mai bine pentru tine, dar cine asculta?...de cele mai multe ori ne mintim singuri, ne furam caciula singuri si ne ardem, pana la urma; e omeneste, in final, dar e cam dureros, pentru cine trece prin asta. eu sunt maritata de 16 ani si am un copil de 6 si vreau sa divortez; el nu ma ia in serios, parca nici eu nu ma iau, dar nu mai am nimic bun de la relatia asta, nimic care sa ma multumeasca; ma mai mint ca copilul, bla, bla, dar sufletul meu cere libertate si pace, ceea ce nu mai exista in viata mea de cuplu; aici citesc ceea ce stiu, in sinea mea, ca oamenii nu se schimba, iar eu inteleg ca e mai bine sa ma despart de cineva care nu se va schimba si alaturi de care nu ma mai simt bine, sufleteste; l-am iubit enorm de mult si, mai ales l-am respectat; cu timpul...s-a schimbat; si eu, poate; dar simt ca, fara el, as putea deveni un om mai bun si mai linistit; si mult, mult mai vesel; si poate si el la fel.

    0
    0

  • maria pe 1 Iun 2008, 17:05
    stii ce trebuie

    in majoritatea cazurilor toata lumea stie ce trebuie sa faca,problema e ca te agati de orice si speri,20de ani am avut sufletul otravit crezand intr-un cum ar fi fost daca...si dupa 20 de ani ne-am reintalnit,s-a reaprins a ars suflet,relatie tot acum am 40 de ani si am ajuns la concluzia ca atunci am luat o hotarare buna iar acum m-am ars,iar sufletul mi-a ramas pustiitSper sa fi inteles cineva ce am vrut sa spun

    0
    0

  • claudia pe 29 Mai 2008, 13:57
    iubirea cu sila

    pentru stefania_dorina iti spun din experienta mea nu are rost sa mai lupti pt un lucru care deja este pierdut bine ar fi sa-ti cauti alte preocupari mai frumoase si sa-ti distraga atentia cel putin, gandul de a-ti zbura la el incearca sa iesi cu prietenii sa vb cu ei sa-ti faci noi prietenii si sa te indepartezi de el chiar daca simti ca sufletul tau inca ii apartine pt ca daca te injosesesti in fata lui nu faci decat sa-ti pierzi demnitatea ta de fata si nu prea e bine fi tre si lupta pana la capat si aratai ca nu mai depinzi sentimental de el cel putin incearca dar nu te lasa prada unei iubiri care nu exista din partea lui. eu iti urez succes si ma bucur ca eu am depait acel moment sper sa reusesti si tu. Bafta!!!

    0
    0

  • stefania_dorina pe 29 Mai 2008, 10:21
    cum sa-l conving pe iubitul meu sa ma doresca din nou

    Sunt de 8 luni impreuna cu iubitul meu si dupa 8 luni imi spune ca din interior simte ca nu ma mai doreste fizic adica sa faca dragoste cu mine . Cesa fac sunt disperata , pentru ca il iubesc mul. Ce pot face in situatia asta ? As vrea un raspuns , ce sa fac sa-l pot atrage din nou. Il iubesc mult si vreau sa trec peste obstacolul asta? V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati da un raspuns afirmativ. Multumesc mult.

    1
    0

  • AD pe 29 Mai 2008, 05:47
    cum iti daiseamaca vei fi parasita...

    dar daca il iubesti si-ti dai seama ca el vrea sa te paraseasca mai are rost sa lupti pentru a-l recastiga uitand de demnitatea ta?Eu stiu ca daca vei reusi vei gusta din OTRAVA unui lucru zadarnic...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod