5 secrete pentru a mentine focul dragostei

De multe ori, ajungem ca intr-o poveste de dragoste sa uitam de lucrurile marunte de la inceputul relatiei, care ne faceau sa ne simtim atat de bine si sa uitam de noi.
De multe ori, ajungem ca intr-o poveste de dragoste sa uitam de lucrurile marunte de la inceputul relatiei, care ne faceau sa ne simtim atat de bine si sa uitam de noi. Odata cu trecerea timpului, ajungem sa renuntam la ele si sa la consideram fara importanta. Din pacate, majoritatea cuplurilor se rezuma doar la obiecte materiale a caror valoare se pierde in timp.

Desi multi cred ca aceste lucruri nu isi mai au locul, odata cu trecerea anilor, lucurile asa zis marunte, nu ar trebui sa lipseasca dintr-o relatie. Dar ce sunt aceste lucuri mici si in ce constau? Iata cinci secrete care nu lasa rutina sa se instaleze si care te ajuta sa mentii aprins focul dragostei.

1. Atingeti-va unul pe celalalt


Problemele si oboseala acumulate peste zi ne fac sa uitam de unul dintre cele mai frumoase gesturi de dragoste: atingerea. O strangere de mana, atingerea mainii partenerului in timpul unei conversatii sau o imbratisare, sunt gesturi simple care fac insa cat o mie de cuvinte. Profita de ele si fa-ti partenerul sa uite de ziua grea de la birou, de dead-line-uri si intalniri. In esenta sunt gesturi mari, incarcate de sentimente prin care ii arati cat de mult il iubesti.

O explicatie pur biologica pentru efectul acestor atingeri este aceea ca in momentul in care iti atingi partenerul, nivelul de oxitocina creste in mod egal si la femeie si la barbat, interactioneaza cu dopamina si reduce nivelul cortisolului, numit si "hormonul stresului". In concluzie, atingerile nu fac altceva decat sa ii faca pe parteneri sa fie calmi, sa se simta bine si sa fie fericiti.

Studiile au relevat si faptul ca in momentele tensionate dintr-un cuplu, in cazul in care iti atingi partenerul, il strangi de mana sau il imbratisezi, reactia lui este de a avea incredere mai mare in ceea ce zici. Priveste-ti partenerul in ochi, strange-l in brate si prin actiunile tale transmite-i cat il adori. Atingeti-va, sarutati-va si imbratisati-va in fiecare zi. Peste toate, nu subestima niciodata puterea atingerilor!

2. Radeti impreuna


Fie ca este vorba de un zambet modest sau de un ras puternic si zgomotos, acesta nu trebuie sa lipseasca de pe fata niciunuia dintre parteneri. Nu degeaba se spune ca rasul este cel mai bun medicament, reduce stresul, imbunatateste circulatia sangelui si ajuta la mentinerea imunitatii.

In afara de efectele benefice pe care le are asupra sanatatii, rasul are si un rol foarte important in cadrul unui cuplu. Un simt al umorului dezvoltat ajuta la longevitatea unui cuplu. Rasul se traduce prin o a doua limba pe care o vorbesc doua persoane care se iubesc.

Acesta ajuta si la trecerea peste momentele dificile din cadrul unui cuplu. Nu toata lumea s-a nascut cu un umor natural, dar acest lucru nu inseamna ca nu se poate invata. Spune-i bancuri sau intamplari haioase de la birou. Chiar daca ele nu vor avea efectul scontat, nu trebuie sa fii dezamagita. Oricine merita a doua sansa. Inchiriati o comedie spumoasa si afla ce il face pe partenerul tau sa rada cu pofta.

3. Ajutati-va reciproc la redarea increderii in sine


Cine nu vrea sa aiba intotdeauna o parere buna despre el? Desi suna a egoism, oricine are nevoie de atentie si incredere din partea celorlalti, lucruri care sa ii demonstreze ca este o persoana iubita, dorita, apreciata, etc. Spune-i partenerului tau ca esti mandra de el, prin exemple care sa il ajute sa isi consolideze parerea despre propria persoana.

Fie ca ii spui lucuri legate de munca, de casa sau de faptul ca arata sexy in boxeri, la prima ora, nu le pastra pentru tine. Cresterea increderii in sine va adauga un plus relatiei voastre si va spori in acelasi timp si increderea pe care o aveti unul fata de celalalt.

4. Sustine-ti parerea cand stii ca ai dreptate


Daca ai impresia ca in cuplurile fericite, cearta nu isi face loc, te inseli. Daca ai momente in care simti ca lucurile au luat o intorsatura ciudata, incearca sa ii explici partenerului tau, pe un ton calm, ce crezi tu ca se intampla. Incurajeaza-l si pe el sa faca acelasi lucru.

Nu exista nicio regula care sa spuna ca un cuplu trebuie sa fie de acord asupra oricarui lucru. A trai cu cineva nu inseamana sa devii clona lui. Este absolut normal sa ai propriile tale pareri si perceptii. Nimeni nu spune sa nu faci compromisuri insa nu uita ca tu esti tu, indiferent de ce s-ar intampla. Fiti sinceri si spuneti ce va deranjeaza. In momentul in care faci un compromis acesta nu trebuie constientizat, ci pur si simplu facut pentru ca asa ai simtit in momentul respectiv.

5. Visati impreuna


Care mai este frumusetea unui relatii daca nu va faceti planuri de viitor? Nu trebuie sa va lasati cotropiti de rutina zilnica si sa uitati de voi. O parte foarte importanta in cadrul unui cuplu sunt planurile de viitor. Pe langa faptul ca sunt unele dintre cele mai frumoase momente, va dau si posibiliatea sa va cunoasteti unul pe celalalt.

Foarte important este sa ii spui persoanei iubite si ce ai de gand sa faci tu pe viitor. Sa ii impartasesti gandurile si aspiratiile tale despre cariera, familie, etc. O relatie este ca o calatorie, tu unde vrei sa te duca?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod