5 secrete ale celor mai longevive cupluri

Te impresionează cuplurile în vârstă care se țin de mână când merg pe stradă și se privesc cu dragoste?
Auzim des că rata divorțurilor este în creștere în cele mai multe țări occidentale, astfel că relațiile de lungă durată și căsniciile de zeci de ani ne par o raritate. Dar care este secretul acestor relații frumoase și rezistente? Specialiștii citați de womanandhome.com sunt de părere că există cinci secrete ale cuplurilor longevive. Iată care sunt:

Încrederea

Încrederea este piatra de temelie a unei relații și se măsoară în fapte, nu în vorbe. De fiecare dată când partenerul se ține de cuvânt, chiar dacă asta înseamnă să facă o mică reparație în casă sau să respecte chiar și cea mai măruntă promisiune, adaugă o cărămidă în plus la încrederea pe care o ai în el.
Este valabil întotdeauna pentru ambii parteneri.

Comunicarea

Nu poți remedia ceea ce te deranjează dacă nu vorbești despre acel lucru. Nimeni nu citește gânduri. Iar cea mai bună metodă de a vorbi despre subiecte sensibile este tehnica "sandviș", potrivit specialiștilor în terapie de cuplu, citați de womanandhome.com. Spune-i partenerului tău cât de mult apreciezi ceva ce a făcut, apoi spune ce te nemulțumește, iar la final adăugă un alt lucru pozitiv. Partenerul tău va fi mult mai dispus să te asculte și să ia în considerare ceea ce spui dacă nu se simte atacat.

Implicarea

Plănuirea viitorului vostru împreună și stabilirea modului în care vreți să fie căsnicia voastră în următorii cinci sau zece ani sunt elemente esențiale pentru un cuplu longeviv. Trebuie să înțelegeți fiecare nevoile și așteptările celuilalt și de ce sunt importante.
Iar când le aflați, puteți face fiecare mici compromisuri pentru ca amândoi să fiți mulțumiți de felul în care arată viitorul vostru împreună.

Valorile comune

Stabilirea țelurilor, precum cel de a vă cumpăra o casă, de a construi o afacere împreună, de a vizita cât mai multe locuri etc., vă oferă un scop pentru viitor și vă permit să vă consolidați relația. Nu contează dacă aveți păreri politice diferite sau nu vă decideți asupra emisiunilor pe care să le urmăriți la TV. Este mai mult despre a avea aceeași părere asupra modului în care doriți să fie relația voastră.

Personalitatea

Este ușor să te enervezi și să-i vezi numai defectele celui de lângă tine. Dar este foarte important să-ți amintești de calitățile sale și motivele pentru care te-ai îndrăgostit de el.
Străduiește-te să fii binevoitor și amabil. Distracția și spontaneitatea se pot pierde ușor în rutina vieții de zi cu zi, dar tocmai de aceea câteodată trebuie să te mobilizezi și să încerci lucruri noi alături de persoana iubită. De fiecare dată când ai o experiență plăcută împreună cu partenerul tău, vă consolidați relația și vă reamintiți de ce sunteți împreună.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod