5 motive să nu adormi supărat sau nervos

De câte ori ai fost sfătuit să nu adormi supărat sau nervos de către părinți sau bunici? Probabil că de nenumărate dăți.
Dar în multe situații ai preferat să te culci în locul unei discuții interminabile despre cine are dreptate și cine greșește. 

Problema cu mersul la culcare supărat sau nervos este că-i permiți încăpățânării sau mândriei să își facă de cap. Iar pe lângă efectele negative pe care îl aduce acest lucru sănătății tale, îți poate strica și relația de cuplu. Mai jos, găsești câteva motive pentru care este recomandat să nu adormi supărat sau nervos. 

De ce să nu adormi supărat sau nervos?


1. Îți afectează memoria. 


Somnul imediat după ce ai avut parte o amintire negativă poate da acelei amintiri un impact mai mare decât celorlalte amintiri. Într-un studiu recent, realizat pe un eșantion de 73 de persoane cărora li s-au imprimat intenționat amintiri negative, s-a ajuns la concluzia că este mult mai dificil să suprimi amintirile negative după somn.
De exemplu, privarea de somn imediat după o experiență traumatizantă poate preveni consolidarea acelor amintiri. 

2. Îți afectează sănătatea.


Cred că ai aflat deja că lipsa de somn îți afectează sănătatea. Nervii și supărările nu îți fac doar un rău emoțional, ci și fizic. Multe studii au demonstrat faptul că starea generală de sănătate este afectată de calitatea somnului. Iar atunci când adormi supărat sau nervos, un somn liniștit este de obicei compromis din start.

Pe lângă efectele pe care le poate avea în ceea ce privește sănătatea ta mentală și fizică, somnul imediat după o supărarea poate afecta și relația de cuplu sau chiar și familia.
Iată cum!

3. Poate apărea un zid invizibil între parteneri.


Dacă te culci supărat sau nervos, s-ar putea să te trezești dimineață cu o barieră în relația de cuplu, care nu a existat înainte și care nu poate fi coborâtă decât dacă vă confruntați cu problema de la care a început supărarea inițial. Unul dintre voi ar trebui să rupă tăcerea, pentru a nu ajunge să săpați o prăpastie în comunicarea din cuplu.

4. Poate da un exemplu negativ copiilor.


Dacă ai copii, este important să le arăți cum se rezolvă conflictele într-o manieră calmă și concludentă. În acest fel, vor ști cum să procedeze când se vor afla în situații similare și vor dezvolta o gândire sănătoasă.

5. Conflictele nerezolvate împiedică activitatea intimă, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.


În momentul în care te culci supărat o dată, probabil că nu ai o stare de spirit prea bună. Dar când începi să faci din asta o obișnuință, creezi un model nesănătos care include mult mai puține oportunități pentru activitatea ta intimă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod