5 motive pentru care inteligența te face să te îndrăgostești mai greu

Dacă faci parte dintr-un grup de persoane inteligente, s-ar putea ca viața ta amoroasă să fie mai complicată.
S-ar putea să te simți neînțeleasă în relații și să nu știi unde greșești. Răspunsul este surprinzător: este probabil să te îndrăgostești mai greu din cauza inteligenței tale. Iată care sunt motivele care stau la baza faptului că te îndrăgostești mai greu dacă ai IQ-ul ridicat!

De ce te face inteligența să te îndrăgostești mai greu?


1. Oamenii inteligenți prețuiesc independența


Unora li se pare absurd, însă oamenii deștepți își prețuiesc foarte tare independența. Ca gânditori independenți, aceștia transferă această calitate pe care o au și în alte domenii ale vieții lor.
Nu este vorba că nu pot iubi pe cineva, însă nevoia lor de libertate nu se oprește nici în cadrul unei relații. Iar această atitudine creează tensiune în relația cu partenerii. 

2. Oamenii deștepți nu se grăbesc să aibă o relație


Atunci când oamenii inteligenți nu au un partener, este vorba despre faptul că au luat o decizie conștientă. Cu toate că aceștia pot părea dezinteresați în ceea ce privește dragostea, câteodată este mai bine să fii singur, pentru a avea șansa de a reflecta asupra relațiilor și greșelilor din trecut. 

3. Oamenii inteligenți analizează toate lucrurile


Creierul oamenilor inteligenți pare a funcționa altfel. Aceștia sunt adesea prea analitici, lucru care poate fi dăunător în relațiile cu alte persoane, deoarece nu vor fi ascultați când vor să dezbată argumentele pro și contra.
Cu toate acestea, calitatea aceasta îi poate ajuta și să aibă parte de mai puține dezamăgiri în dragoste. Iubirea nu ar trebui să fie raționalizată, însă când ești orbit de emoții, s-ar putea să suferi mai mult decât persoanele raționale.

4. Oamenii deștepți sunt precauți


În mod similar cu trăsătura anterioară, oamenii deștepți nu cred în conceptul de dragoste la prima vedere. Acest lucru nu se datorează faptului că le lipsește gena romantică din ADN, ci pentru că își aduc aminte mult mai vivid suferințele din trecut.
Prin urmare, aceștia tind să fie mai precauți. Cu alte cuvinte, și-au dezvoltat un mecanism de apărare.

5. Profesia înaintea iubirii


Oamenii inteligenți par a se concentra de multe ori asupra carierei lor, nu asupra vieții amoroase. Profesiile lor îi fac să se simtă apreciați, ducându-i într-o zonă de confort, deoarece le oferă posibilitatea de a-și folosi raționamentul și perspectiva analitică. De aceea, oamenii inteligenți se căsătoresc la o vârstă mai înaintată decât colegii lor, deoarece își doresc o relație matură, în care să fie înțeleși pe deplin.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod