Infidelitate

5 întrebări pe care să i le pui iubitului dacă bănuieşti că te înşală

Ai dubii cu privire la fidelitatea iubitului tău? Pune-i aceste cinci întrebări înainte de a-l acuza!
Dacă ai observat semne suspecte de infidelitate şi ai motive să bănuieşti că partenerul tău are o aventură, e de înţeles să te gândeşti care sunt opţiunile pentru viitorul relaţiei sau căsniciei tale.

În acelaşi timp, nimeni nu îşi doreşte să fie acuzat pe nedrept de adulter, pe baza unor suspiciuni nefondate. Şi nici femeile nu şi-ar dori să acuze direct fără să aibe dovezi clare. Poate că este vorba doar de o mare neînţelegere şi că totul va fi bine până la urmă.  

Dar cum poţi să fii sigură că relaţia ta are de-a face cu infidelitatea? Există unele întrebări pe care i le poţi pune înainte de a face orice declaraţie îndrăzneaţă şi acuzatoare, pentru a te ajuta să îţi dai seama ce se întâmplă cu adevărat.

Ai grijă când, unde şi cum pui întrebările şi să acorzi o atenţie deosebită răspunsurile pe care le obţii, deoarece acestea îţi vor oferi detalii importante de care ai nevoie pentru a-ţi da seama ce paşi trebuie să urmezi apoi.

Iată 5 întrebări importante pe care i le poţi pune soţului sau iubitului dacă ai văzut ceva care ţi-a dat de bănuit că te înşală:

De ce nu putem merge împreună?


În acelaşi mod, poţi întreba: De ce nu vrei să vin cu tine? Dacă faci parte dintr-un cuplu care făcea practic totul împreună şi acum partenerul tău preferă să plece singur ore în şir, el ar putea să aibă ceva de ascuns şi să te înşele. La urma urmei, de ce e atât de important să plece fără tine? Nu vrea să fie văzut cu tine dintr-un anumit motiv? Un chelner de la restaurantul local îşi dă seama că nu eşti femeia cu care a luat prânzul săptămâna trecută? Sau partenerul tău ascunde ceva? Se întâlneşte în secret cu cineva? Asigură-te să ai totuşi o perspectivă.
Dacă v-aţi planificat să mergeţi la o aniversare împreună în curând, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută din partea lui. Dar poate partenerul tău a devenit introvertit şi are nevoie cu adevărat de câteva momente de unul singur.

Pot să ma uit în telefonul tău?


Pe vremuri, când un bărbat voia să sune pe ascuns o altă femeie, el trebuia să aştepte să plece toată lumea din casă pentru a da un telefon, dar astăzi, infidelii au oportunitatea de a comunica prin mesaje, o metodă mult mai uşoară de a ascunde. Telefoanele inteligente fac infidelitatea mult mai uşor de realizat pentru cei interesaţi de asta, indiferent dacă e vorba de stabilirea unei întâlniri clandestine sau de transmiterea de mesaje siropoase. În cazul în care partenerul tău devine defensiv atunci când îi ceri telefonul, ar putea fi un indiciu suficient de puternic care să te facă să crezi că există ceva în el ce nu ar vrea să vezi. Dacă îl obţii, verifică-i jurnalul de apeluri, mesajele vocale, sms-urile şi conturile de social media.

Există vreun motiv pentru care nu îmi mai acorzi atenţie ca înainte?


Dacă partenerul tău te înşală, şansele ca el să îţi acorde mai puţină atenţie ca înainte sunt foarte mari, deoarece energia lui este deviată spre cealaltă persoană. Cu toate acestea, această întrebare este cu dus şi întors, pentru că este absolut normal ca după ce începe să dispară din entuziasmul unei relaţii noi, ambii parteneri să îşi acorde unul altuia mai puţină atenţie.
Aminteşte-ţi cât de distractive erau cumpărăturile sau sarcinile obişnuite la început. Acum, după ani de zile, sunt doar nişte lucruri ce trebuie făcute. Asta înseamnă că ceea ce pare a fi lipsă de atenţie ar putea, de fapt, să fie o etapă normală a relaţiei voastre. Există, de asemenea, şi situaţia opusă, când bărbaţii acordă prea multă atenţie dintr-o dată. Când bărbaţii înşală, uneori se simt vinovaţi sau îi îngrijorează faptul că partenerele lor ar putea bănui ceva, aşa că ei aleg o cale de a fi mai iubitori şi atenţi decât de obicei pentru a evita suspiciunile.

Ai fi dispus să renunţi la conturile de socializare?


Un studiu recent sugerează că există o legătură strânsă între utilizarea mass-media şi infidelitate. Acum, doar pentru că stă mereu pe Facebook nu înseamnă că te înşală, dar interacţiunea frecventă cu alţii, în special în cazul în care mesajele ascund sentimente de apropiere şi intimitate ar putea semnala că există mai mult decât o discuţie inocentă ca între prieteni. Uşurinţa cu care oamenii pot trimite şi răspunde la mesaje pe social media, lipsa factorilor sociali care ar putea fi inhibitori şi confidenţialitatea comunicării sunt termeni care uşurează flirtul sau poate chiar te determină să mergi şi mai departe.
Reducerea utilizării acestor mijloace de socializare acasă ar putea să nu rezolve toate probleme din cuplu, dar nici nu va răni pe nimeni. Astfel, veţi găsi mai mult timp liber pentru a vă concentra unul pe celălalt.

Mă înşeli?


Acesta este tipul de întrebare pe care probabil nu trebuie să o pui dacă nu eşti sigură că vrei să auzi răspunsul, indiferent despre ce este vorba. Partenerul tău îţi va răspunde fie prin da, fie prin nu, iar tu vei alege dacă să îl crezi sau nu. Urmăreşte limbajul corpului său, vezi dacă devine nervos şi fii atentă dacă aplică tactici de a împiedica să răspundă, cum ar fi repetarea întrebării, spre exemplu. Indiferent de răspuns, această întrebare deschide un dialog important pentru viitorul relaţiei voastre, pentru că chiar dacă nu te înşală, faptul că simţi că ar avea o aventură e un semnal grav de alarmă care indică faptul că trebuie să depuneţi mai multe eforturi pentru ca relaţia voastră să funcţioneze aşa cum trebuie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod