5 gesturi greşite cu care alungi bărbaţii

Limbajul corpului reprezintă 75% din prima impresie pe care o faci. Înainte ca cineva să observe cu ce eşti îmbăcată, cum îţi stă părul sau cum miroase parfumul tău, limbajul corpului a transmis deja informaţii preţioase despre tine şi despre cât eşti de "abordabilă".
Limbajul corpului reprezintă 75% din prima impresie pe care o faci. Înainte ca cineva să observe cu ce eşti îmbrăcată, cum îţi stă părul sau cum miroase parfumul tău, limbajul corpului a transmis deja informaţii preţioase despre tine şi despre cât eşti de "abordabilă".

Specialiştii americani în relaţii au descifrat codul limbajului corporal şi au descoperit gesturile care le oferă unor femei alura de "inabordabile", ceea ce le scade dramatic şansa de a avea o relaţie amoroasă.

Iată care sunt greşelile pe care le faci şi care îi împiedică pe bărbaţi să te abordeze:

Poziţia greşită a braţelor şi a picioarelor


Primul gest pe listă este încrucişarea braţelor. Kouffman Sherman, specialist în limbaj corporal, dezvăluie faptul că încrucişarea braţelor la piept indică o latură defensivă a personalităţii tale. Acest gest le transmite celor care te observă că nu eşti deschisă şi că ai pus o barieră între tine şi restul lumii.

Pentru a evita transmiterea unui astfel de mesaj, ţine braţele pe lângă corp.
Pe de altă parte, încrucişarea picioarelor este un mesaj pozitiv. Dacă stai picior peste picior, iar corpul îţi este indreptat către o anumită persoană, aceasta va percepe un mesaj pozitiv.

Nu zâmbeşti!


Un alt gest care va fi observat din primele clipe şi care te clasează în categoria "inabordabilă" este seriozitatea excesivă. Dacă zâmbeşti, este ca şi cum ai purta un afiş pe care scrie "Mi-ar plăcea să discut cu tine!".


Priveşte-te în oglindă şi încearcă să imiţi comportamentul pe care îl ai când intri într-o încăpere în care se află câteva persoane necunoscute. Dacă vezi în oglindă o faţă prea serioasă, trebuie să ştii că asta ţine bărbaţii la distanţă.

Eviţi contactului vizual


Studiile au demonstrat că bărbaţii interpretează contactul vizual cu o femeie drept o "invitaţie". Prin urmare, nu îţi ascunde privirea de cel pe care ai pus ochii.
O privire în ochi şi un zâmbet subtil ar trebui să-i indice clar care sunt intenţiile tale.


Înclinaţia corpului


Când eşti interesată de o persoană, îţi înclini în mod inconştient corpul către ea. Dar dacă eşti încordată şi stresată de ceea ce crede sau gândeşte persoana respectivă, intri în "defensivă" şi îţi reorientezi poziţia corpului. Relaxează-te şi totul va deveni foarte natural!

Nu ieşi cu grupul ideal


Un lucru foarte important este grupul de persoane în care te afli. "Dacă vrei să 'agăţi', nu ieşi cu grupuri numeroase", spune specialista în relaţii Whitney Casey. "Cinci sau mai multe femei formează un grup inabordabil, care intimidează bărbaţii", adaugă aceasta.


Şi un grup format din două prietene pune probleme. Dacă un bărbat doreşte să te abordeze, va trebui să o includă şi pe prietenă în "ecuaţie", ceea ce poate fi destul de dificil. De asemenea, nu este indicat să ieşi singură în oraş. Primul lucru la care se va gândi un bărbat va fi: "Dacă este o ciudată?".

Specialiştii spun că un grup ideal este format din trei persoane. "Dacă un tip este interesat de una dintre voi, o poate aborda, iar celelalte două îşi pot ţine apoi companie una alteia, fără ca cineva să rămână pe dinafară", adaugă Whitney Casey.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tynk20125 pe 27 Iul 2011, 00:28
    :)

    sincer sunt o persoana mai timida si nu stiu de privit in ochi nu pot ma inrosesc si nu cred ca este de bine ce sa fak ???

    0
    0

  • Bogdan_Buc pe 20 Iun 2011, 07:08
    nice

    Bune sfaturile, am mai citit despre aceste "semne". De fapt, acum cativa ani cand m-am preocupat de problematica limbajului corporal era vorba despre mult mai multe ipostaze cu conotatii sexual sociale pe care femeile le au subconstient :) Un mic amendament totusi ... Daca iesi singura, nu toti barbatii se vor gandi ca esti o ciudata. Ba pot spune ca multi te vor privi ca pe o "tinta" mai usor de cucerit. Plus ca unora (cum ar sunt eu de exemplu) le plac ciudatele :P hi hi hi . "succesuri", Bogdan

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod