5 diferențe dintre iubirea adevărată și atașament

Ești îndrăgostită sau atașată de partenerul tău? Dragostea poate fi un subiect complicat, dar ți-am pregătit câteva diferențe dintre iubirea adevărată și atașament.
Iată care sunt acestea:

1. Iubirea adevărată se bazează pe altruism, iar atașamentul pe egoism.


Atunci când ești îndrăgostită, vrei să dai totul pentru a face cealaltă persoană fericită. Te gândești mereu la noi moduri de a-l face pe partenerul tău să se simtă iubit și împlinit. Nu este un concurs, nu vă certați pe cine ar trebui să spele vasele sau cine oferă mai mult în relație. Atunci când ești atașată de cineva, te concentrezi pe modalitățile în care acea persoană te poate face fericită.

2.
Dragostea este eliberatoare, atașamentul îți controlează viață.


Dragostea reciprocă îți oferă posibilitatea să fii tu. Partenerul tău te încurajează să faci acest lucru și nu îți va fi frică să-ți expui punctele slabe în fața lui. Abilitatea partenerului de a te accepta așa cum ești te ajută să-ți urmezi visurile. Atașamentul, pe de altă parte, alimentează un comportament bazat pe control. Îți descurajezi partenerul să petreacă timp cu prietenii săi, îl manipulezi, îi întinzi capcane.

3. Dragostea presupune o evoluție reciprocă, iar atașamentul te trage înapoi.


Dacă ești îndrăgostită, vei evolua alături de partenerul tău. Amândoi vreți să deveniți cea mai bună versiune a voastră.
În ceea ce privește atașamentul, dorința ta de a controla și incapacitatea de a rezolva propriile probleme îți restricționează evoluția. Problemele nerezolvate te fac să fii dependentă de partener. 

4. Iubirea este veșnică, pe când atașamentul este trecător.


Dragostea adevărată reușește să treacă testul timpului. Se poate ca tu și partenerul tău să vă despărțiți, temporar sau permanent. Însă, dacă a fost vorba de o dragoste adevărată, acea persoană îți va păstra întotdeauna un loc în inima sa.
În cazul în care este vorba de atașament, probabil că vei avea resentimente după despărțire. Acestea apar din cauza faptului că ai impresia că partenerul avea obligația de a te face fericită și te-a dezamăgit.

5. Dragostea te învață să fii o persoană mai bună, iar atașamentul îți stimulează ego-ul.


Atunci când ești îndrăgostită, ești mai puțin centrată pe sine. Relația îți stimulează evoluția și te încurajează să fii mai bună. Relațiile bazate pe atașament sunt, în cele mai multe cazuri, dominate de ego.
Acesta este motivul pentru care multe persoane sunt prinse într-un ciclu de relații nesatisfăcătoare. Este greu să te autoanalizezi și să-ți rezolvi problemele. De aceea, te bazezi pe abilitățile partenerului tău de a-ți rezolva problemele. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod