Ceartă în cuplu

5 certuri care sunt perfect normale într-un cuplu

Într-o ceartă este important atât să spui ce ai pe suflet, cât şi să asculţi răspunsul partenerului de viaţă!
Spune-i partenerului ce te deranjează şi încercaţi să vă concentraţi asupra soluţiei.

Chiar dacă ai putea fi tentată să spui că nu e normal să te cerţi, iată că aceste 5 exemple sunt perfect normale în orice relaţie fericită:

Aveţi priorităţi financiare diferite

Dacă vrei să îţi iei o canapea nouă, iar el crede că ar trebui să pui banii deoparte, cu siguranţă se va isca o dispută, cât de mică ar fi ea. Să aveţi idei diferite despre ce trebuie să faci cu banii e un lucru absolut normal, dar important e să îţi faci cunoscute sentimentele astfel încât să nu acumulezi frustrări.
E important să înţelegi de ce partenerul îşi doreşte acel lucru. Uneori, doar validarea punctului de vedere vă va ajuta în luarea unei decizii.

Băgaţi la spălat în moduri diferite

Cu toţii avem propriul nostru mod de a face lucrurile, care ne poate înnebuni uneori partenerul. Niciun cuplu nu scapă de asta, iar într-un final trebuie să faceţi o alegere. Trebuie să îţi pui întrebarea dacă decizia de a face sau nu ca partenerul tău te va afecta pe tine sau casa. Dacă e cu adevărat important să iasă ca tine, explică-i partenerului care sunt motivele tale.


Aveţi dorinţe sexuale diferite

Fiecare cuplu are un partener care vrea sex mai mult şi unul care vrea mai puţin. Deci, nu eşti singura care trece prin asta! Arată-i partenerului că îl asculţi şi că îţi pasă, dar fii sinceră şi recunoaşte atunci când pur şi simplu nu ai chef.

Aveţi planuri sociale diferite

Majoritatea cuplurilor au un anumit grad de discrepanţă cu privire la cât timp îşi doresc să petreacă singuri şi cât împreună. Este mai bine să abordaţi acest subiect din timp, astfel încât să nu simţi frustrare pe parcurs.
Spune-i dacă ţi se pare că petreceţi prea mult sau prea puţin timp împreună şi dacă acest lucru vă afectează relaţia. Decât să îi spui să nu plece la alergat şi să stea cu tine, mai bine îl susţii, cu specificaţia că nu ai vrea ca acest lucru să vă îndepărteze.

Definiţi diferit noţiunea de "curat"

Dacă părerile voastre despre curăţenie diferă, certurile vor fi constante. Dacă îi spui partererului că e o persoană oribilă pentru că îşi lasă şosetele pe jos, cu siguranţă nu vei rezolva nimic.
În schimb, trebuie să îl ajuţi să înţeleagă că acest lucru îţi dă peste cap rutina şi te afectează într-un mod negativ.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod