4 sfaturi ca să-ți revigorezi relația la început de primavară

La început de primavară, casa ta se bucură de curățenie generală, toată natura se dezmorţește, iar ursuleții își părăsesc bârlogul, pentru a păși spre o nouă perioadă a anului. Când totul în jurul tău prinde viață, de ce nu ți-ai revigora și relația de cuplu după lunga hibernare din iarnă, când comoditatea și rutina v-au cam dominat stilul de viață?

Din când în când, sertarele ascunse ale minţii şi ale inimii au şi ele nevoie sa fie curăţate de toate resentimentele şi tensiunile acumulate. Profită de începutul primăverii pentru a face curăţenie generală în relaţia ta, pentru un start proaspăt în dragoste. Doar nu vrei să vă prindă vara cu inima prăfuită, nu-i aşa?

1. Dă afară deşeurile emoţionale

Aşa cum obişnuieşti să îţi goleşti casa de obiectele inutile odată cu instalarea primăverii, este recomandat să dai afară din minte şi suflet toate deşeurile emoţionale.
Ele se pot transforma în reziduuri solide, dacă laşi prea multe anotimpuri să treacă peste ele. La fel de important este să îţi determini iubitul să procedeze la fel, altfel nu vă puteţi revigora cu adevărat relaţia.

Propune-i o discuţie sinceră, într-o zi în care vă bucurați de intimitate, nu vă grăbiţi nicăieri şi sunteţi binedispuşi. Dacă există lucruri pe care nu i le-ai spus, deşi te frământă şi ai vrea să scapi de povară, vorbeşte-i deschis despre ele. Ai grijă să pui problema într-un mod neutru, fără să pară că îl invinovăţeşti, ci că vrei să rezolvaţi amandoi problema.

Dacă nu o face din proprie iniţiativă, invită-l să-şi elibereze şi el eventualele nemulţumiri sau frustrări. Odată ce le discutaţi în termeni constructivi, ele se transformă, din deşeuri menajere emoţionale, în factori de coeziune ai relaţiei voastre.

2.
Concentrează-te pe aspectele neglijate


Lucrurile mărunte fac diferenţa de cele mai multe ori. Gândeşte-te la acele aspecte pe care le-ai neglijat la relaţia ta, sub diverse pretexte, caci ele au nevoie acum de atenţie. Poate amâni de mult să îl ajuţi într-un proiect personal sau să organizezi weekendurile romantice pe care i le tot promiţi şi nu se mai concretizează.

Promite-i să-l asculţi mai des şi să-l însoţeşti la meci când ţi-o cere, în schimbul ajutorului pe care el să ţi-l dea mai mult prin casă, de exemplu.

3. Stabileşte noi ţeluri personale

Cea mai bună parte a reîmprospătării relaţiei este aceea că aveţi şansa de a înlocui lucrurile vechi cu altele noi. Acum vă bucuraţi de un teren gol, bine curăţat si afânat, pe care puteţi cultiva roade care să vă facă extrem de fericiţi în viitor.
Stabileşte noi ţeluri împreună cu iubitul tău, care să îndeplinească dorinţe din trecut neîmplinite sau vise nou-nouţe, la care amândoi visaţi cu ochii deschişi.

Un exemplu ar fi, de pildă, să stabiliţi o seară a săptămânii în care să ieşiţi în oraş exact ca la începutul relaţiei. O altă idee este să începeţi un stil de viaţă mai sănătos sau un curs de dans de societate. Scopurile comune în cuplu întăresc relaţia intimă şi vă aduc beneficii reale pe termen lung.

4. Găseşte recompense pentru eforturile voastre

Nicio relaţie pe termen lung nu rezistă fără eforturi şi compromisuri comune, însă acest lucru nu înseamnă că nu meritaţi mici recompense pentru implicarea voastră în armonia cuplului.
După ce v-aţi ocupat de aspecte mai puţin comode de revitalizare a relaţiei, v-ar prinde o mică escapadă de primăvară, înt-'un loc pe placul vostru, unde să vă simţiţi ca în luna de miere.

Pune la cale un mic răsfăţ pentru voi doi şi veţi începe cu dreptul anotimpul cald!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod