4 lucruri care se vor întâmpla dacă îi dai o a doua şansă

Ţi-a frânt inima, dar ai decis să îl primeşti din nou în viaţa ta? E posibil să nu fie cea mai bună decizie pentru tine!
De regulă, nu există dragoste fără suferinţă. Este un risc pe care ni-l asumăm, sperând la ce e mai bun, dar nu există nicio garanţie. Dragostea nu e un lucru simplu, e nevoie de efort şi de altruism în vremuri grele.

Relaţiile se termină dintr-o mulţime de motive. Uneori, doi oameni se despart şi decid reciproc să o ia pe drumuri diferite. Dar, de cele mai multe ori, se ajunge aici pentru că unul dintre parteneri a făcut ceva care i-a frânt inima celuilalt. Poate e vorba de infidelitate sau poate că a dispărut brusc iubirea.

Indiferent de situaţie, după o dezamăgire amoroasă, mai ales dacă nu o depăşim şi încă avem sentimente valide, vom vrea ca partenerul să se întoarcă înapoi după ce ne-au cerut scuze, ne-au spus cât de mult le lipsim şi cât de rău îi pare. Multe lucruri se pot întâmpla din momentul în care decidem să îi oferim o a doua şansă, iar conştientizarea repercusiunilor este esenţială.

Ce se va întâmpla cu tine dacă îi oferi o a doua şansă?


Îţi vei pierde încrederea

Încrederea este baza unei relaţii puternice. Când a dispărut, ai pierdut un element fundamental al relaţiei tale.
A te îndrăgosti şi a-ţi oferi inima cuiva sunt vulnerabilităţi care necesită încredere. Atunci când iubeşti pe cineva, crezi că acea persoană nu te va răni, ci se va purta cu grijă. Deci, atunci când ţi se va frânge inima, nu numai că vei suferi enorm, dar încrederea în acea persoană va dispărea. S-ar putea să devii sceptic dacă vă reîmpăcaţi şi te vei întreba constant dacă ceea ce spune e adevărat. Încrederea se câştigă! Odată ce o persoană te trădează, va fi nevoie de mult timp pentru reconstrucţia ei. Aşadar, dacă îi oferi o a doua şansă, fii pregătit pentru un drum plin de provocări.

Stabileşti noi standarde

Oferindu-i personei care te-a rănit o a doua şansă, îţi schimbi standardele. Nu coborî standardele şi nu îi permite să te rănească din nou doar pentru că o iubeşti. Nu va fi uşor, dar e necesar pentru binele tău.
Stabileşte ceea ce îţi doreşti şi nu permite să fii tratat oricum. Poţi spune "nu" şi "la revedere", având grijă astfel de sentimentele tale. E dreptul tău să aştepţi ca cel care te-a rănit să dovedească că e vrednic de inima ta încă o dată.

Recurgi la tăcere

În cazul în care ai fost înşelat, şansele ca partenerul tău să fie la limită de fiecare dată când îl întrebi ceva sunt foarte mari. Acest lucru va provoca conflicte care se vor răsfrânge asupra ta. Ai absolut tot dreptul de a cunoaşte lucrurile, de a pune întrebări şi de a primi răspunsuri sincere. Dacă partenerul tău are o problemă în acest sens sau refuză să răspundă, înseamnă că nu e pe deplin implicat şi nu îşi doreşte să te ajute să te te vindeci după ce ţi-a făcut. Cu siguranţă vei izbucni în încercarea de a-l face să se simtă vinovat.
Dar, de asemenea, nu poţi fi mut când încearcă să facă pe victima. Este nevoie de transparenţă şi dacă nu eşti sigur că poţi pune întrebări fără ca acesta să reacţioneze exagerat, atunci e posibil să recurgi la tăcere. Ignori adevărul şi te complaci într-o relaţie care va deveni mai devreme sau mai târziu una toxică.

Nimic nu va mai fi la fel

Când ţi se frânge inima, vei trece prin mai multe etape ale durerii până te vei vindeca. Va trebui să-ţi recapeţi complet încrederea în tine înainte de a te putea deschide din nou. Dacă îi dai o a doua şansă, fantomele trecutului te pot bântui mereu. În procesul de vindecare te vei schimba, să sperăm că spre bine. Nu primi pe cineva înapoi doar pentru că îţi cere acest lucru şi nu găsi scuze comportamentului lui doar pentru că îţi spune tot ce vrei să auzi! Viaţa acelei persoane este cu siguranţă mai bună alături de tine şi ştiţi amândoi acest lucru.
Dar află ce are nevoie viaţa ta pentru a fi mai bună! La urma urmei, dacă te-ai vindecat, meriţi să trăieşti fără să îţi faci griji că te va răni din nou. Iubeşte-te cel mai mult pe tine şi hotărăşte ce e mai bine pentru tine şi pentru fericirea ta. Nu permite nimănui să te facă să îţi pierzi puterea şi nu oferi acces nelimitat la inima ta acelei persoane care te-a rănit înainte.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod