Distracţie în cuplu

3 paşi simpli pentru a evita divorţul

Nimeni nu se căsătoreşte pentru a divorţa, dar uneori este inevitabil. Iată 3 paşi simpli ca să împiedici acest lucru!
Ambii parteneri au o listă de aşteptări şi de obiective la care nu vor să renunţe, iar dacă acestea nu sunt îndeplinite şi împărtăşite, atunci căsnicia lor poate fi în pericol.

Este foarte important ca fiecare dintre noi să ne facem timp pentru a reflecta asupra căsniciei, să vedem ce funcţionează şi ce poate provoca conflicte. Dacă există iubire, cu siguranţă va exista şi dorinţa de a rezolva problemele sau deschidere către negociere.

Specialistul Karen Finn spune că e necesar să urmaţi 3 paşi simpli care vă vor ajuta să reaprindeţi flacăra iubirii.


Ce puteţi face pentru a evita un eventual divorţ


1. Distraţi-vă

Cea mai bună modalitate de a te reconecta cu soţul sau soţia ta este să readuci la viaţă distracţia prezentă la începutul relaţiei voastre. Încercaţi lucruri noi împreună, în interiorul şi în afara dormitorului, şi începeţi să aveţi pasiuni noi. Evadaţi în locuri interesante sau petreceţi întreaga noapte uitându-vă împreună la un serial preferat. Faceţi lucruri de care vă puteţi bucura împreună.
Astfel, veţi avea ceva de discutat şi de împărtăşit, ceea ce va ajuta la consolidarea relaţiei voastre.

2. Comunicaţi cu compasiune

Nu orice neînţelegere trebuie să se transforme într-o ceartă aprinsă sau într-un meci zgomotos. Relaxaţi-vă şi ascultaţi-vă fără a vă întrerupe unul pe celălalt, astfel vă veţi înţelege mai bine. Când discuţi calm o problemă, capul tău este suficient de limpede pentru a reuşi să îţi exprimi mai clar nemulţumirile şi pentru a ajunge la o soluţie.


3. Împărtăşiţi-vă obiectivele, visurile şi dorinţele

Poţi avea propriile obiective, visuri şi dorinţe, dar având o listă comună vă va ajuta la păstrarea unei legături puternice. Acest lucru se întâmplă pentru că veţi călători împreună pe drumul ales pentru atingerea acestor ţeluri. Şi vă veţi înţelege mai uşor unul pe celălalt.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod