11 lucruri pe care le fac cuplurile fericite înainte de culcare

Este foarte important să petreci ceva timp cu partenerul înainte de a merge la somn. Nu contează cât, contează ca el să fie un timp de calitate!
Indiferent că e vorba de o oră sau doar de câteva minute, cert este că tot ce aveţi nevoie este să vorbiţi şi să vă arătaţi dragostea unul pentru celălalt.

Iată o listă cu 11 lucruri pe care le fac cuplurile fericite înainte de culcare:

Puneţi-vă telefoanele pe sileţios şi cât mai departe de voi
Dependenţa de social media suprimă eliberarea de oxitocină din corpul tău. Acest hormon este responsabil pentru intimitatea şi legătura emoţională.

Uitaţi de muncă
Încearcă să uiţi de serviciu şi să nu mai verifici e-mailul atunci când eşti în pat. Este mult mai bine să vă petreceţi timpul împreună şi să vă odihniţi, pentru a putea fi mai productiv ziua următoare la job. Discuţiile din par conectează emoţional cuplurile şi te fac să te relaxezi. Evitaţi să vorbiţi despre muncă, probleme financiare sau orice alt lucru care ar putea să vă îngrijoreze.


Pune-te în pat în acelaşi timp cu partenerul tău
Multe cupluri nu se văd pe tot parcursul zilei şi au obiceiul să se culce în momente diferite. Conform psihologului, cuplurile fericite îşi fac igiena orală şi se culcă în acelaşi timp. Acest lucru îi ajută să menţină apropierea şi intimitatea în relaţia lor.

Respectaţi o rutină
Urmând aceeaşi rutină înainte de culcare vă va ajuta să dormiţi mai bine. În timp ce îţi faci un obicei din asta, creierul tău primeşte un semnal atunci când se apropie ora de somn şi te pregăteşte pentru asta. Dacă urmezi aceeaşi rutină împreună cu partenerul tău, relaţia va fi mai intimă şi mai sigură.

Purtaţi discuţii din suflet
Fiţi atenţi la sentimentele celuilalt. Nu este nevoie să oferiţi sfaturi şi să fgăsiţi soluţii imediate la probleme.
Uneori, pur şi simplu, dorim să vorbim şi să simţim grija şi sprijinul celor dragi. Dedică câteva minute înainte de a merge la culcare pentru a-ţi exprima sentimentele pozitive partenerului. Acest lucru te va ajuta să te simţi mai bine. Încearcă să uiţi tot ce s-a întâmplat în acea zi şi să laşi problemele şi preocupările în afara dormitorului. Spune-i partenerului cât de mult îl iubeşti. Este foarte important să fii serios şi sincer atunci când o faci!

Nu vă contraziceţi şi nu daţi curs unor confruntări
Este foarte important să nu vă contraziceţi înainte de culcare. Lupta în pat nu ajută niciodată la rezolvarea unei probleme. În plus, va fi mai greu pentru ambii parteneri să adoarmă, iar a doua zi vor fi uşor depresivi.

Dormiţi fără copii
Potrivit psihologilor, singurul moment în care îţi poţi lăsa copiii în pat cu tine este atunci când aceştia au un coşmar.
În restul timpului, dormitorul ar trebui să fie spaţiul tău privat. Trebuie să aveţi acel spaţiu pentru voi pentru a vă menţine inimitatea.

Nu împărţiţi patul cu animalele voastre de companie
Conform unui studiu, 63% dintre persoanele care dorm cu animalele lor de companie nu dorm suficient. Animalul nu poate dormi pe tot parcursul nopţii şi de multe ori vă deranjează somnul. În plus, având un un animal în patul tău încalcă regula de 2 în dormitorul tău!

Nu beţi alcool şi nu fumaţi
Multe cupluri preferă să consume un pahar de vin înainte de a merge la culcare pentru a crea o atmosferă romantică. Cu toate acestea, în timp ce corpul tău digerp alcoolul, perioada de somn devine mai scurtă. Acest lucru vă va face să vă simţiţi obosiţi, distraşi şi uşor irascibili când vă treziţi dimineaţa.
De asemenea, alcoolul favorizează sforăitul, iar nicotina insomnia.

Făceţi-vă masaj unul altuia
Specialiştii confirmă că un masaj uşor şi relaxant înainte de culcare îmbunătăţeşte calitatea somnului, reduce anxietatea şi apropie cuplurile.

Nu uitaţi de îmbrăţişări şi sărutări
Nu uita să îţi săruţi partenerul înainte de a merge la culcare şi nici de micile drăgălăşenii când sunteţi deja în pat. Acest lucru este relaxant şi evocă emoţii pozitive. Psihologii cred că dacă vă îmbăţişaţi în timp ce adormiţi, relaţia voastră nu poate da de necaz.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod