Stop

10 situaţii pe care nicio femeie nu ar trebui să le accepte într-o relaţie


Ceart? �n cuplu

6. Jignire sau pedeapsă?

Oamenii sunt vulnerabili şi le e foarte uşor să rănească. Uneori, insultele pot fi foarte dureroase şi o persoană poate avea nevoie de timp pentru a-şi reveni. Dar, în cele din urmă, sentimentele adevărate vor fi mai puternice decât orice ofensă, mai ales dacă contribui şi tu la ea. Vorbiţi mai mult şi mai deschis despre sentimentele voastre şi ajutaţi-vă reciproc în momentele dificile. Dar, dacă jignirile dureroase apa în mod constant şi conversaţiile sau compromisurile nu duc nicăieri, e posibil să ai de-a face cu un manipulator şi un abuzator psihologic. Mai ales atunci când jignirea e însoţită de o pedeapsp, cum ar fi refuzul de a-ţi mai da bani pentru că nu meriţi sau abstinenţa sexuală forţată sau boicotarea.


7. Lipsă de afecţiuen sau insulte?

Mulţi oameni doresc să audă cuvinte afectuoase şi pline de bucurie în fiecare zi. Cu toate acestea, unii bărbaţi nu le folosesc cu generozitate. Nu îţi face griji, ar putea fi din cauza educaţiei lor, a atitudinii din copilărie a părinţilor sau pur şi simplu a trăsăturilor lor de personalitate. Reţine că dragostea este demonstrată prin fapte, nu prin vorbe. Există multe dovezi de iubire, în loc de cuvinte există sentimente, atingeri, atenţie, ajutor şi multe altele. Dar, dacă iubitul tău nu numai că nu spune cuvinte frumoase, dar te face să te simţi şi prost în public, atunci acest lucru nu poate fi justificat de caracteristicile sale personale. Când te insultă în rpezenţa prietenilor, spune o poveste jenantă sau spune că nu eşti bună la ceva, aceasta e o depreciere directă, o manipulare şi o un abuz emoţional.

8. Oboseală sau parazitism?

Cu toţii trecem şi prin momente dificile. Uneori, tot ce vrem este să luăm o pauză şi să petrecem puţin timp singuri, odihnindu-ne.
Dar, dacă partenerul tău continuă luni de zile să sufere după ce a fost concediat, nu face nimic acasă şi petrece tot timpul în faţa calculatorului, atunci merită să-i arăţi şi să-l faci să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat. Poate că suferă de o depresie severă, caz în care trebuie să ceri ajutorul unui specialist, dar să îl ajuţi şi tu să iasă din criză. Dar, pe lângă acest lucru important, acest tip de comportament ar putea fi şi un indicator al lenei, narcisismului şi parazitismului.

9. Discreţie sau indiferenţă?

Unii bărbaţi rar sună primii sau iniţiază o întâlnire. Unora nu le place să petreacă prea mult timp la telefon sau să îşi dea mesaje la nesfârşit. Dacă e aşa, probabil că ai de-a face cu o persoană introvertită.
Sau partenerul tău pur şi simplu e timid când vine vorba de a-şi exprima sentimentele. O soluţie bună aici ar fi să vorbeşti cu el, să îi spui ce simţi pentru el şi că ar fi frumos să vă întâlniţi şi să comunicaţi mai des. Dacă te place cu adevărat, el va fi bucuros să îţi îndeplinească dorinţele sau, cel puţin, îşi va justifica comportamentul. Dacă o astfel de conversaţie nu duce nicăieri, e posibil ca el să nu considere această relaţia serioasă.

10. Economie sau lăcomie?

Uneori e foarte greu pentru un bărbat să înţeleagă că ai nevoie de o rochie nouă atunci când ai alte cinci în dulap. Şi e posibil ca situaţia financiară să nu îi permită să-ţi cumpere bijuterii scumpe. În astfel de cazuri, nu trebuie să îl faci să se simtă prost, ci să vă concentraţi asupra colaborării pentru prosperitatea dorită.
Dar, dacă partenerul tău îţi interzice să cumperi ceva de care ai nevoie, ca de exemplu o haină de iarnă, nu ar trebui să accepţi asta. Ar putea avea nişte probleme psihologice sau e probabil o formă de control şi o depreciere totală a nevoilor tale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod