10 semne că mariajul tău este unul nefericit şi lipsit de iubire

Decizia de a divorţa este înfricoşătoare, iar cei mai mulţi oameni aleg să continue o relaţie toxică de frica singurătăţii.
Specialiştii spun că a rămâne într-un mariaj nefericit poate avea efecte pe termen lung asupra sănătăţii mentale şi emoţionale. Cercetările arată că persoanele care rămân captive în astfel de căsnicii au, de obicei, stima de sine scăzută, se luptă cu anxietatea şi depresia, şi sunt mai predispuse la boală. Oamenii se simt trişti şi îndureraţi când decid să renunţe, dar cei mai mulţi dintre ei se recuperează emoţional şi se implică în noi relaţii.

Dacă regăseşti aceste situaţii în mariajul tău, este timpul să îţi pui semne de întrebare:


Nu mai aveţi relaţii intime
Un semn de avertizare ar fi lipsa relaţiilor sexuale sau dacă faceţi sex de mai puţin de 10 ori pe an. Specialiştii spun că intimitatea diferenţiază, la urma urmei, o relaţie romantică faţă de orice altă relaţie pe care o ai. De asemenea, lipsa afecţiunii fizice, cum ar fi săruturile sau îmbrăţisările, indică o problemă reală.

Nu aveţi ce să vă spuneţi unul celuilalt
Când ţi se întâmplă ceva, fie că e vorba de un eveniment de la serviciu sau de orice realizare, iar partenerul tău nu e prima persoană sau printre primele cărora vrei să le spui, atunci poate că preferi să îţi satisfaci nevoile în afara relaţiei. Lipsa unor conversaţii semnificative în afară de cele rudimentare este un semn de avertizare pentru mariajul tău.


Sunteţi aproape unul de celălalt şi totuşi atât de departe
Vă puteţi afla în aceeaşi cameră, unul uitându-se la TV, iar altul stând pe laptop. Dar, dacă nu vă implicaţi niciodată în activităţi împreună, atunci este un indiciu că există o deconectare sau o lipsă de conexiune între voi.

Îţi ignori instinctul
Instinctul este primul care ne anunţă când relaţia nu funcţionează, dar nu avem întotdeauna încredere în acea voce. De cele mai multe ori îl ignorăm pentru că acea voce este foarte liniştită şi calmă, spre deosebire de vocea din capul nostru care se dezlănuţuie într-o mare dramă. E necesar să îţi pui anumite întrebări pentru a te lămuri şi pentru a căpăta încredere în instinct. Iar dacă răspunsurile tale sunt de genul: Nu mă pot exprima deschis, nu mă simt respectată sau nu m-am mai simţit fericită demult, atunci e un semn că dragostea dintre voi a dispărut şi nu trebuie să ignori acest lucru. Ascultă vocea care vine din inima ta!

Te preocupă nevoile şi problemele altora
Multe femei rămân în relaţie mai mult decât ar trebui, pentru că au tendinţa de a pune nevoile celorlalţi înaintea lor. Şi din moment ce, adesea, îşi asumă rolul de îngrijitor, ele îşi pot pierde părţi din propria identitate.
Deci, dacă te surprinzi cum te implici într-o ceartă între mama şi sora ta sau mereu sari în ajutorul altor persoane, ar putea fi momentul în care să priveşti spre propria ta relaţie.

Răceala dintre voi continuă să crească, iar tu aştepţi să primeşti ajutor
O modalitate de a face diferenţa dintre o rutină maritală şi o căsătorie lipsită de dragoste este să te întrebi de cât timp durează situaţia aceasta şi dacă s-a înrăutăţit constant. Majoritatea cuplurilor trec prin perioade dificile, dar dacă dificultăţile durează mai mult de doi ani, fără niciun semn de uşurare, se recomandă ajutor profesionist. Dacă se aşteaptă prea mult, ar putea fi prea târziu. Aşa că ia în considerare sedinţele de terapie dacă te simţi îngrijorată.

Visezi la o viaţă fără soţul tău
Dacă îţi imaginezi des că ai avea o viaţă mai feicită fără partenerul tu, acesta este un semn major că lucrurile nu sunt pe drumul cel bun. Aceasta este o parte a procesului de detaşare emoţională, în timpul căreia poţi încerca să te convingi că nu îţi mai pasă şi că nu îţi e teamă de o despărţire. Dar, înainte de a lua efectiv măsuri de a te retrage, verifică dacă există lucruri pe care poţi sau vrei să le faci pentru ca mariajul să funcţioneze.
Nu e niciodată uşor să pui capăt unei relaţii, dar regretul de a nu fi făcut tot ce puteai poate fi şi mai greu.

Ai pus capăt luptei
Renunţarea la luptă este un semn că aţi ajuns la o răscruce de drum. Dacă vă certaţi şi nu vorbiţi despre ceea ce s-a întâmplat sau unul dintre voi se blochează şi refuze să asculte perspectiva celuilalt, acest semn este unul rău. Cu toate acestea, s-ar putea să mai existe o şansă. Conflictul nerezolvat ne poate păcăli să ne gândim că dragostea s-a sfârşit, când de fapt aceasta este doar îngropată sub cenuşa de resentimente şi furie. Cu alte cuvinte, dragostea ar putea fi încă acolo, dar nu poţi ajunge la ea. Pentru a reuşi, trebuie să creezi o apropiere şi o conexiune cu partenerul tău, şi nu să îl ignori sau să îi dai răspunsuri negative. Disputele pot duce la o intimitate mai mare dacă cuplul discută şi repară relaţia. Depinde doar de tine să decizi dacă merită sau nu să depui eforturi pentru o ultimă şansă sau deja ţi-ai depăşit capacitatea de a lupta pentru mariaj.

Prezinţi unul sau mai multe comportamente distructive pentru relaţie
Conform specialiştilor, există patru comportamente foarte distructive pentru o relaţie. De fiecare dată când îţi critici partenerul, atacându-l, blamându-l şi dând vina pe el, corodezi conexiunea dintre voi.
Fiind defensivă, refuzând să îţi asumi resposabilităţi şi neacceptându-i răspunsurile, distrugi încrederea şi bunăstarea relaţiei. Dacă ai o atididine de dispreţ, îi spui pe nume sau îi faci observaţii, va sugera faptul că te crezi superioară, iar că el e defect. Şi de fiecare dacă când vă înnebuniţi unul pe altul sau vă închideţi emoţional, creaţi mai multă distanţă şi lipsă de onestitate între voi. Se recomandă terapia de cuplu.

Eşti pe punctul de a avea o aventură amoroasă
Dacă nu eşti mulţumită de soţul tău, ai putea fi tentată să ai o aventură cu un alt bărbat care va deveni prioritatea ta. Dar, cu ajutorul tehnologiei din zilele noastre, este mai uşor decât oricând să fii prinsă. Oamenii sunt mai îndrăzneţi atunci când se ascund în spatele unui ecran şi de multe ori dau clic pe trimite fără a gândi înainte. Dacă relaţia ta se află pe butuci deja, faptul de a avea o aventură nu face altceva decât să înrăutăţească situaţia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod