Cuplu fericit

10 obiceiuri pe care le au cuplurile fericite

Fericirea într-o relaţie înseamnă mai mult decât noroc. Este nevoie de un efort zilnic pentru a pune în practică obiceiuri sănătoase!

Iată 10 obiceiuri pe care le au cuplurile fericite:


Nu se plâng despre relaţia lor prietenilor sau familiei
Cuplurile fericite ştiu că este mai bine să nu implice pe alţii în relaţia lor. Ei vorbesc direct unul cu celălalt dacă apare o problemă în loc să se consulte cu alţii care adesea pot oferi un feedback negatic care ar putea afecta relaţia. Nu este nimic în neregulă ca ambii parteneri să se întâlnească cu alte persoane, dar nu e în regulă să se folosească de aceastea pentru a se plânge de partener sau parteneră. Dacă nu aplicaţi acest sfat, va exista multp negativitate în relaţie.

Nu se compară cu alţii
Cuplurile fericite se acceptă şi se iubesc unii pe alţii aşa cum sunt. Ei ştiu că, a se compara cu altii e un lucru nerealist şi nedrept şi că le va aduce nesiguranţă în relaţie.
Dacă petreceţi timpul cu alte cupluri şi vedeţi calităţi pe care nu le are partenerul, rămâneţi încrezători, nu întotdeauna e aşa cum pare.

Nu joacă rolul de victimă
Cuplurile fericite îşi asumă responsabilitatea pentru sentimentele şi rolul lor în relaţie. Ei nu se învinovăţesc unul pe celălalt pentru problemele lor. Se întreabă de ce anume au nevoie în loc să cerşească milă sau să-şi învinuiască partenerul pentru situaţia respectivă.

Nu se iau prea în serios unul pe celălalt
Cuplurile fericite ştiu să fie fericiţi şi să se distreze. Partenerii se întâlnesc regulat şi râd foarte mult. Chiar şi atunci când viaţa nu e chiar aşa uşoară şi atmosfera e stresantă, ei văd lumină şi caută să facă haz de necaz.

Nu se critică unul pe celălalt
Ei caută binele unul în celălalt, iar când sunt certaţi sau supăraţi, încearcă să ceară ce au nevoie într-un mod delicat.
Cuplurile fericite ştiu că critica doar provoacă răceală şi creează o ruptură în relaţia lor. Dacă partenerul sau partenera ta face ceva ce nu îţi place, acordă atenţie la ce te deranjează şi învaţă cum să spui acest lucru.

Nu îşi ignoră situaţia financiară
Cuplurile fericite ştiu că stresul financiar pune presiune asupra unei relaţii. Ei rămân concetraţi pe problemă şi comunică despre obiectivele lor financiare, astfel încât să poată lua decizii responsabile pentru viitorul lor. Dacă banii sunt un subiect pe care nu ar trebui să îl discutaţi, trebuie să ştiţi că evitarea acestuia va înrăutăţi situaţia.

Ei nu încearcă să-şi citească gândurile
Cuplurile fericite ştiu cum să comunice, astfel încât să fie conştiente de nevoile şi sentimentele celuilalt. Nu contează cât de apropiaţi sunt, ei nu se aşteaptă ca partenerul lor să ştie ce vor sau cum se simt.
Trebuie să fii clară dacă nu obţii atenţia de care ai nevoie şi să îi spui asta partenerului tău!

Nu se obosesc unul pe celălalt
Cuplurile fericite ştiu că împărtăşirea frustrărilor lor au scopul de a-şi satisface nevoile şi de a obţine o legătură mai strânsă. Sunt preocupaţi şi îşi întreabă partenerul dacă e un moment bun de discuţie, în loc să sară pe el şi să aţâţe focul transformând totul într-un conflict mai mare. Dacă ai ceva pe suflet, întreabă-ţi partenerul mai întâi dacă e un moment bun pentru a-i împărtăşi ce simţi!

Nu sunt obsedaţi de rolurile lor
Cuplurile fericite sunt flexibile şi sunt capabile să se ocupe imediat de sarcinile necesare, chiar dacă nu sunt punctele lor forte. Deci, chiar dacă partenerul tău este cel care strânge masa, poţi să îi preiei această responsabilitate dacă situaţia o cere.

Nu se sâcâie unul pe celălalt
Cuplurile fericite se încurajează reciproc, în loc să facă presiuni.
Ei găsesc modalităţi de a se susţin unul pe celălalt şi ştiu că sprijinul este un bun motivator, spre deosebire de cicăleală care deseori are efectul opus. Dacă soţul sau soţia ta a rămas fără loc de muncă, în loc să îl presezi să meargă la interviuri invocând diverse motive, ar trebui să încerci să îi ridici moralul cu dragoste şi sprijin. Adevărata încurajare şi încrederea pe care i-o arăţi îl vor motiva suficient cât să avanseze.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod