cuplu casatorit

10 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui să le discute înainte de a se căsători

Lipsa de compatibilitate și comunicare sunt două dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii divorțează.
Oamenii care vor să aibă un mariaj de lungă durată ar trebui să-și spună anumite lucruri înainte de căsătorie. În acest fel, pot fi pregătiți atunci când se confruntă cu obstacole în calitate de soți.

10 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui să le discute înainte de a se căsători:


1. Banii. La comun sau nu?


Este important să vă planificați cum să gestionați banii pe care îi veți câștiga amândoi. Este posibil ca fiecare persoană să aibă propriile economii separar, în plus față de un cont comun la care ambii soți să contribuie în fiecare lună. Suma respectivă, în funcție de salariul fiecăruia, ar trebui discutată dinaintea căsătoriei. De asemenea, a decide când pot fi folosiți banii comuni este, de asemenea, o întrebare importantă.

2. Datoriile


Să vă spuneți unul altuia dacă aveți datorii vă poate ajuta pe amândoi să vă planificați în avans modul de gestionare a acestora. Nimănui nu i-ar plăcea să îi fie dată viața peste cap din cauza datoriilor noului său soț.
Oricine s-ar simți trădat dacă ar afla despre o sumă datorată de partenerul lui după nuntă. În plus, acest lucru ar putea afecta cu adevărat încrederea pe care cineva o are în partenerul lui.

3. Copiii


Nu toți oameni care vor să se căsătorească vor să aibă și copii. Și, dacă dacă ambii parteneri își doresc copii, există alte lucruri de discutat, cum ar fi stilul parental, ce ați face dacă copiii au dizabilități sau cum ați reacționa dacă sunt altfel decât vă așteptați. Pentru unii oameni, a avea copii este o necesitate. Așadar, dacă dintr-un anumit motiv un cuplu nu poate avea copii, ar trebui să se gândească la ce să facă în continuare. Ar putea alege să adopte un copil, să apeleze la FIV sau să divorțeze și să se căsătorească cu altcineva.

4. Împărțirea sarcinilor


Treburile casnice ar putea părea un lucru banal de discutat, dar ar putea fi un declanșator pentru o ceartă serioasă. Acest lucru se datorează faptului că o persoană s-ar putea simți copleșită făcând singură toate treburile.
Pentru a te asigura că există liniște în casă, ar fi mai bine să vorbiți despre sarcinile de care se ocupă fiecare persoană.

5. Infidelitatea


Am putea crede că există un singur sens al infidelității, dar termenul ar putea însemna lucruri diferite pentru oameni diferiți. De exemplu, o persoană ar putea considera că sărutul înseamnă înșelat, în timp ce alta ar putea crede că doar o simplă întâlnire cu altcineva sau cu un fost este inacceptabilă. Prin urmare, un cuplu ar trebui să vorbească despre cât de confortabili sunt cu apropierea reciprocă de alte persoane pentru a evita o neînțelegere.

Citește și: 10 semne că te iubește și că sunteți făcuți unul pentru celălalt

6. Planurile de viitor


Unde te vezi peste 5 ani? Aceasta poate suna ca o întrebare de interviu, dar aspirațiile unei persoane s-ar putea să nu se potrivească cu ideea partenerului său despre ceea ce înseamnă să ai un mariaj fericit. De exemplu, unul poate fi dispus să lupte și să muncească prea mult, în timp ce celălalt ar putea dori o viață stabilă, cu un venit constant și mai mult timp ca și cuplu.
Întrebarea aceasta ar putea ajuta oamenii să-și imagineze cum ar fi viața lor împreună.

7. Îngrijirea părinților


Părinții vor îmbătrâni și poate chiar se vor îmbolnăvi, ceea ce înseamnă că ar putea avea nevoie să fie îngrijiți. Discuțiile de genul dacă vreți sau nu să locuiți cu ei, cine va avea grijă de ei sau câți bani doriți să alocați pentru a le furniza toate cele necesare sunt teme bune de inclus pe lista lucrurilor pe care un cuplu ar trebui să le ia în considerare înainte de a se căsători.

8. Timpul petrecut împreună


Chiar dacă o căsătorie presupune să locuiți împreună, asta nu înseamnă că respectivul cuplu trebuie să-și petreacă tot timpul împreună. Sunt încă indivizi cu propriile nevoi. Uneori, va fi necesar să-și acorde reciproc spațiu și timp. Uneii oameni ar putea dori mai mult spațiu, așa că e important să știm încă de la început.

9. Viața socială


Odată căsătoriți, oamenii se așteaptă la anumite evenimente împreună. Dar, uneori, chiar și cei căsătoriți vor să stea cu prietenii lor fără ca soții lor să fie acolo.
Așadar, ar fi util ca lucruri precum la ce evenimente sociale intenționează să participe împreună și la care nu să fie discutate dinainte.

10. Moartea


Acesta ar putea fi unul dintre cele mai dificile lucruri de discutat, mai ales în momente precum căsătoria și începutul unei noi vieți în doi. Dar, este crucial să fiți pe aceeași pagină. Oamenii tind să aibă anumite preferințe privitor la moarte, cum ar fi incinerarea. Și, fiecare are o opinie diferită despre ceea ce vrea să facă alții pentru ei în acele momente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod