Metode de intarziere voluntara a ejacularii[fix body]

# # Cititoarele noastre ne trimit intrebari care se refera la aceleasi plangeri si nemultumiri. Atentia prea mica din partea partenerului, preludiul prea scurt, tehnica sexuala slaba, si lista poate continua. Dar cele mai multe femei se plang de faptul ca actul sexual dureaza mult prea putin.

Ejacularea prematura. Aceasta este problema despre care femeile scriu cel mai des.
Andreea R., 21 de ani, studenta, spune: "Rezista doar doua minute si cu asta, basta. Normal ca termina inainte ca eu sa ajung pe jumatate macar in acel punct",
Carmen P., casatorita, 24 de ani: "Sotul meu poate sa spuna ca a facut sex, dar nu eu. Pentru mine se termina totul mult prea repede".
Raluca, economist, 29 de ani: " Nu pot decat sa ma bucur ca sotul meu termina atat de repede. 5 minute in timpul reclamelor si ne vedem apoi de treaba."

Pentru a va da raspunsuri cat mai complete in ce priveste ejacularea precoce, am apelat la Catalin Andrei, psiholog la Centrul National de Promovare a Sanatatii.

In mod normal, ejacularea, in actul sexual vaginal, apare la barbatul adult in timp de 2 pana la 20 de minute de la intromisiune.
Ejacularea precoce poate sa apara ante portas, adica inainte de intromisiune, fara nici o manipulare a penisului, in cazul unei excitatii sexuale puternice. La tineri, la inceputul activitatilor sexuale, ejacularea se produce rapid, uneori doar dupa cateva miscari copulatorii. La unul din patru barbati tineri, aceasta se produce intr-un timp ce nu depaseste 2 minute.

Ejacularea precoce se asociaza in majoritatea cazurilor cu o crestere a anxietatii, inainte si pe durata actului sexual. La unii barbati, sentimentul de vinovatie poate fi cauza acesteia.

Dar si un barbat cu experienta sexuala poate experimenta ejacularea precoce. Asta dupa abstinenta sexuala de durata sau in prezenta unei partenere foarte senzuale.
Teama unor barbati de a nu fi la inaltime, mai cu seama in cazul unei noi partenere, le declanseaza ejacularea. De regula, primele contacte sexuale cu o partenera sunt urmate de ejaculare precoce.

Dezinteresul sexual al femeii, contactul sexual dureros, lipsa afectiunii acesteia pentru partener, face uneori ca partenera sa incurajeze si sa favorizeze realizarea unui act sexual scurt.
In acest caz, barbatul va forma un reflex conditionat prin care ejacularea se produce rapid.

Pe de alta parte, partenera, frustrata sexual din cauza ejacularii precoce, prin iritarea sau chiar reprosurile pe care le face, mareste anxietatea barbatului. Se permanentizeaza, astfel, disfunctia ejaculatorie, uneori favorizand aparitia impotentei.

Dezinteres pentru prelungirea intalnirii sexuale apare si la barbatii ale caror partenere sunt prea puritane sau, uneori, doar ipocrite, "retinandu-se controlat".

Graba in realizarea actului sexual, cand, in lipsa lubrefierii, vaginul ramane uscat, este o alta situatie care favorizeaza ejacularea precoce. Sunt barbatii pe care ii intereseaza doar orgasmul lor. Pe acestia ejacularea precoce nu-i deranjeaza, ci dimpotriva.

In situatiile enumerate, nu pot fi puse in evidenta alte cauze decat tulburari trecatoare, vindecabile. Uneori ejacularea precoce are caracter ereditar.

Metode de intarziere voluntara a ejacularii:
- "carezza" - Barbatul, prin prelungirea preludiului, asteapta ca partenera sa fie cat se poate de excitata, inainte de intromisiune;
- el poate intarzia ejacularea prin oprirea miscarilor copulatorii, prin auto-distragerea atentiei sau prin retragerea temporara a penisului din vagin;
- prin contractia voluntara a sfincterului striat, extern al uretrei.
Aceasta actiune trebuie intreprinsa inaintea fazei in care ejacularea a devenit iminenta;
- repetarea actului sexual de catre barbat in cadrul aceleiasi intalniri prelungeste timpul necesar ejacularii. La aceasta metoda se poate recurge numai in cazul unei bune virilitati a barbatului sau daca partenera favorizeaza si incurajeaza reluarea actului sexual. Acelasi efect il are masturbarea precoitala;
- ejacularea poate fi intarziata prin tehnica chineza de "coborare a testiculilor". Se prinde scrotul intre testiculi intre degetul mare si aratator al mainii stangi si se trage inspre genunchi, atunci cand ejacularea este iminenta.


O alta varianta a acestei tehnici este urmatoarea: se formeaza un inel intre degetul mare si aratator. "Inelul" trebuie plasat pe scrot intre testicul si perineu. Cand ejacularea este iminenta se indeparteaza testiculii de perineu.
O alta tehnica chinezeasca de oprire a ejacularii recomanda introducerea penisului intr-un vas cu apa rece aflat la indemana, atunci cand se apropie momentul ejacularii.
Ejacularea poate fi amanata prin diminuarea sensibilitatii tactile a glandului, aplicand unguente.
Pentru a nu produce anestezia organelor genitale ale partenerei, se recomanda sa se aplice un prezervativ. Scaderea sensibilitatii glandului se poate produce si prin utilizarea prezervativului. Unii recomanda chiar punerea a doua prezervative.

de Flavia Ciorba
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crazy pe 6 Iul 2009, 02:02
    sfat

    fratilor, daca aveti probleme cu ejacularea precoce, va sfatuiesc ca in momentu in care simtiti ca va vine sa va dati drumu, sa scoateti penisul din vagin sau sa va orpiti 1-2 secunde fara s-o scoateti si o sa vedeti ca merge...la mine unu a functionat :D

    1
    1

  • radu87 pe 11 Iun 2009, 07:09
    ??

    5-40 min e repede e tarziu la voi cum e ? e da si al II-lea '"numar" cat vreau :-? dc primul numar nul pot controla ?? k pe al 2-lea

    1
    1

  • radu87 pe 11 Iun 2009, 07:08
    ??

    5-40 min e repede e tarziu la voi cum e ? e da si al II-lea '"numar" cat vreau :-? dc primul numar nul pot controla ?? k pe al 2-lea

    0
    2

  • mihai pe 1 Feb 2009, 20:23
    imi dau drumu prea repede

    deci cand imi introduc penisul in vagin simt o placere mult prea mare dupa care daca mai dau si din corp imi dau drumu,pot spune k am mai facut sex inainte si nu era asa,ce ma fac?

    20
    1

  • alexandru pe 19 Iun 2008, 12:53
    nu`mi pot da drumu`l

    nu pot sa am orgasm decat dupa 3-4 ore de sex continuu . Prietena mea se simte ff bine dar eu nu tot timpu`l. Am incercat toate pozitiile cunoscute si necunoscute, accelasi lucru. Ce sa fac ?

    10
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod