Fosta iubita, o problema actuala

Ce se intampla cand, dintr-un motiv sau altul, nu poti avea incredere in persoana de langa tine? Alina ne spune cum a aparut aceasta problema in relatia ei.
Ce se intampla cand, dintr-un motiv sau altul, nu poti avea incredere in persoana de langa tine? Alina ne spune cum a aparut aceasta problema in relatia ei.

Buna ziua,

In urma cu un an am cunoscut un barbat, "B", care avea iubita, de care insa nu era prea multumit. Dupa aproximativ jumatate de an s-a despartit de acea iubita si a venit la mine spunandu-mi ca eu sunt ce isi doreste. Am acceptat si am inceput o relatie, insa fosta il cauta, il suna, facea tot posibilul sa se intalneasca. Dupa 2 luni, "B" mi-a spus ca isi doreste sa ii acorde o sansa si ca vrea sa ne despartim, deci prin urmare am incheiat relatia.

Dupa 4 zile de la despartire, m-a sunat si mi-a spus ca se gandeste la mine si ca a facut o greseala... prin urmare am acceptat sa reluam relatia.

Insa acum, dupa apoximativ 6 luni, fosta prietena inca il mai cauta, el inca ii raspunde la telefon, la e-mail-uri... ma deranjeaza enorm, pentru ca mi-e frica sa nu il sensibilizeze din nou, dar in acelasi timp nu reusesc sa am incredere in el, nu pot sau mai bine zis... nu ma lasa inima sa il iubesc, ma simt mintita, ma simt intr-o totala nesiguranta; de aceea am ales sa rup relatia cu el in momentul de fata.

In ciuda faptului ca el imi spune "e doar un simplu telefon, ea ma suna si, daca vroiam sa ma impac cu ea, nu asteptam 6 luni, o faceam cu mult timp in urma, nu am nimic cu ea, crede-ma; am gresit o data, nu e cazul sa mai gresesc inca o data".

Eu ma intreb: daca intr-adevar voia sa nu ma piarda, nu ar fi facut tot posibilul sa o determine pe fosta prietena sa nu il mai caute? Inca il mai leaga ceva de fosta relatie? El a incheiat relatia cu ea si de aceea nu poate sa ii inchida telefonul cand il suna? Sa il caut eu? Sa astept sa ma caute el? Sunt printre putinele intrebari pe care mi le pun singura si nu gasesc raspunsul.

Tin la el, poate chiar il iubesc, dar nu ma lasa el sa i-o spun, deoarece ma dezamageste prin simplul fapt ca nu reuseste sa rupa definitiv legaturile cu persoana respectiva. Eu nu cred in stare vreo femeie sa caute atata timp un barbat (9 luni), daca in acelasi timp barbatul nu-i da sperante.

Astept un sfat si o parere; poate relatia aceasta dintre mine si "B" arata altfel privita din afara; si poate gresesc eu, neoferindu-i suficienta libertate... nu sunt sigura. Nu reusesc sa gandesc destul de limpede si asta ma face sa nu gasesc varianta cea buna; sper sa intelegeti ceva din tot ce am scris.

Ajutati-ma sa gasesc un raspuns, sa imi pun in ordine gandurile.

Multumesc,

Alina

Claudiu Ganciu, psihoterapeut la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, raspunde:

Psihoterapia de cuplu isi propune de cele mai multe ori sa inteleaga relatiile asa cum sunt. Ceea ce frapeaza este modul de reactie la ceea ce se intampla - multe intrebari care fac pe cineva sa se gandeasca la ceva rau. De ce aceste intrebari? Mi se pare ca a intelege ceea ce se intampla pleaca de la aceasta intrebare.
 

Comentariile 51-86 din 86

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • from Mars pe 20 Ian 2010, 18:52
    Fosta iubita....

    Dar cum ar fi subiectul, fostul iubit si inca actualul, insurat si cu copii si eu am fost numai un barbat de proba sau distractie pentru ea numai pe perioada Craciunului si Revelionului cind iubitul fostei mele a fist cu nevasta placat de acasa si amanta, deci femeia cu care am facut eu sarbatorile, imi spusese caci terminase, dar totul a fost o minciuna. Imediat dupa plecarea mea dupa Revelion sau intilnit din no si au sarbatorit ca si cum nu se intimplase nimic, eu insa facusem impreuna cu aceasta individa unele planuri de viitor, acum ce viitor mai este asta ???? Multumesc

    0
    1

  • from Mars pe 20 Ian 2010, 18:51
    Fosta iubita....

    Dar cum ar fi subiectul, fostul iubit si inca actualul, insurat si cu copii si eu am fost numai un barbat de proba sau distractie pentru ea numai pe perioada Craciunului si Revelionului cind iubitul fostei mele a fist cu nevasta placat de acasa si amanta, deci femeia cu care am facut eu sarbatorile, imi spusese caci terminase, dar totul a fost o minciuna. Imediat dupa plecarea mea dupa Revelion sau intilnit din no si au sarbatorit ca si cum nu se intimplase nimic, eu insa facusem impreuna cu aceasta individa unele planuri de viitor, acum ce viitor mai este asta ???? Multumesc

    1
    0

  • Crispiu pe 28 Dec 2009, 04:20
    fosta lui e peste tot!!!:(

    buna! simt k sunt terminata psihic. sunt de 1 an si 3 luni cu iubitul meu. ne-am cunoscut intr-o disco. ne-am combinat din seara aia si am ramas impreuna pana in momentu de fata. el terminase relatia cu fosta de 3 sapt dar tot il mai cauta la tel si el ii raspundea. s-a atasat repede de mine oricum i-am impus multe si el le-a acceptat. si-a schimbat nr,id tot. parolele le stiam , aveam acces la telu lui.cu ea statuse doar 1 luna timp in care se mai intalnea sicu alta.imi spunea k se culca cu aman2. a renuntat la ele , eu m-am culcat cu el dupa 4 luni , fiind virgina spune k l-amfacut sa ma iubeasca enorm si nu poate trai fara mine. m-a dus aks i-am cunoscut familia spunandu-mi k sunt singura pe care a aduso aks.insa in unele discutii ale noastre mai aduce vb de fostele lui. ma intalnesc cu una dintre ele in fiecare zii, stam la 2 blocuri unade cealalta se uita foarte urata la mine si acum dupa 1 an. unde sunt eu e si ea , peste tot,in club oriunde. si am impresia tot timu k el se uita la ea. sunt f geloasa si am in capnumai fosta lui. chiar o visez. ma gandesc k s-ar putea int cu el fara sa stiu. sau k poate o mai place. nu pot iesiii din starea asta sima face sa nu am incredere in el....

    0
    1

  • irina pe 7 Dec 2009, 19:01
    of doamne ...

    dragele mele, va inteleg perfect. Eu am plecat din tara pentru facultate si am facut tot posibilul sa mi mearga bine la capitolul invatamant. Pe drum am intalnit un baiat absolut minunat, perfect din foarte multe puncte de vedere. (cel putin pentru mine) El s a atasat foarte mult de mine, era in fiecare zi la mine, ne faceam lucrarile impreuna, radeam extraordinar de mult, ne distram, faceam totul impreuna. Eu inca eram virgina la varsta de 20 de ani pur si simplu pentru ca nu gasisem baiatul perfect. Intr o seara dupa ce s au incins lucrurile, i am spus, si s a uitat la mine si mi a spus ca fac o greseala daca vreau sa o fac cu el, ca ar trebui sa fie cu cineva special. Ca are o prietena. In momentul respectiv mi a picat cerul in cap. Am mai continuat o perioada, in speranta c o lasa pe ea. Totul era minunat pana in momentul in care iesea pe usa si avea o expresie vinovata pe fata. Imi dadea mesaje non stop. Am decis sa i pun capat desi stiam ca fara el sunt singura, intr o tara sraina, vulnerabila ... nu aveam si nu am pe nimeni in continuare (treaba este destul de recenta) el ma cauta si imi spune ca vrea sa ma faca fericita dar in acelasi timp vrea s o faca si pe ea fericita. Imi este ingrozitor de greu mai ales ca nu am nici familie nici prieteni, el era singurul lucru care ma facea sa zambesc cand imi era dor de casa. Muncesc foarte mult si nu am timp de prieteni. `imi este greu in continuare si inca mai vorbim insa nu l mai pot privi in acelasi mod. Ma mint pe mine. Pe de o parte e mai bine. Fetelor, oricat de singure si speriate ati fi, nu faceti greseala de a mai fi cu inca cineva in acelasi timp in care el mai este cu alta. Si pe langa toate astea, nu va nenorociti numai pe voi dar mai nenorociti o alta biata femeie care saraca probabil sta acasa si viseaza dupa el in timp ce el este in patul vostru. Nu i bine pentru nimeni o astfel de relatie.

    4
    0

  • eu pe 4 Dec 2009, 23:48
    :D

    am trecut si eu prin asta.el o vorbea de rau,zicea ca nu s-ar mai impaca niciodata cu ea...am stat impreuna 2 luni...apoi el s-a intors la ea,dupa ce cateva zile a stat cu amandoua,fara ca noi sa stim.acum e cu ea,dar ma vrea si pe mine..nu mai inteleg nimic

    0
    1

  • annie pe 28 Nov 2009, 17:28
    fosta iubita. o problema actuala

    ne cunoastem de 1 an si jumatate, el pe atunci avea o relatie cu o individa de vreo 2 ani. am intrat in contact cu el si cu ea prin cativa prieteni comuni, ieseam impreuna , am mers chiar si la ei acasa(ea fiind din alt oras se mutase cu el in orasul lui natal ).simteam tot timpul ca e o atractie mare intre noi, ca va fi ceva candva. nu prea am mai tinut legatura cu ei vreo 7 luni, si ma intalnesc cu el, intr-un club, singur, fericit, zambaretz si plin de viata. acuma era sansa mea, acuma puteam sa-i arat ca il plac. Eeeh, ea a plecat in orasul ei, el s-a mutat acasa la ai lui, noi suntem impreuna, ne iubim mult, ea nu mai e in viata lui, din moment ce ea a fost cea care a plecat, dar il suna...desi stie ca are prietena, il suna, cu diferite motive, ca se plictiseste, ca vroia sa vada ce face...deastea, insa el e ii vb pe un ton f rastit. as vrea sa am puterea sa-i zic mai multe, dar sunt constienta ca e la 500 km distanta de noi2, si el la ea nu se va mai intoarce.

    1
    1

  • eve4costel pe 20 Nov 2009, 14:15
    Off

    Buna am si eu o problema nush ce sa fac am intalnit un baiat acum 1 an p net stiu ca e ciudat si pare prostesc pt unii dar a fost persoana care m-a inteles care a fost langa mine sufleteste,mi-a dat sfaturi.El este din Timisoara iar eu din Severin acum este plecat in Londra la munca,dar nu stiu m-a dezamagit mi-a promis ca vine sa ma cunoasca dar nu a venit motivul?nu a gasit masina....cand sunt atatea mijloace de transport...Sa zicem nu am spus nik....m-a deranjat dar am continuat sa conversam...simteam ca el ma va ajuta toata viata vorbeam pana tarziu si cate 10 ore...dar acum din septembrie nu am prea avut timp sa intru probabil nu am fost bine dispusa....nu am dat niciun semn 2 saptamani adevarul este ca era plecat si el si nu am mai intrat dand dovada ca pune pret mare p mess si asta ma deranjeaza zice de mine dar si el este in aceeasi postura...Cel mai mult si cel mai mult ma deranjeaza ca tot timpul facea comparatii intre mine si fosta lui prietena....Si acum cand ne-am certat mi-a spus ca p 9/09/2009 era ziua prietenei sale de nastere...Am ramas uimita cum tot ce face tot ce zice tot fosta este...Un mic sfat si pt mine......:((Am doar 17 nush c sa fac el 24

    1
    1

  • aurel M moldoveanu pe 1 Nov 2009, 19:18
    ihuhuhu ihahaha!

    ihuhuhu ihahaha! ihuhuhu ihahaha!

    0
    1

  • alex pe 21 Sep 2009, 19:49
    pt deea

    si eu sunt in aceeasi situatie dar la mine e invers eu sunt baiatu..am o relatie de 1 an si 2 luni si fostul ei iubit o cauta mereu dar nu vorbesc numai pe mess..am rugato sa ii dea ignore si m-a intrebat de ce sa ii dea..mi-e greu sa cred ca nu vrea sa accepte sa rupa orice legatura cu el..inseamna ca inca tine la el..iti dau un sfat pe care l-am primit si eu sper sa iti fie de folos..eu zis sa il intrebi ce l-a determinat sa sa faca asta si vezi ce zice ..ce cum de ce?

    1
    0

  • ZODIERU LAURA pe 25 Iun 2009, 17:03
    TRADAREA

    PT NIMIC IN LUME NU VA LASATI CALCATE IN PICIOARE.CEL CARE A TRADAT O DATA SI A FOST IERTAT ,VA TRADA IN CONTINUARE.AM TRAIT O EXPERIENTA ASEMANATOARE ,AM FOST INSELATA SI AM IERTAT DUPA PRINCIPIUL,,TOTI SINTEM SUPUSI GRESELII'' A DOUA OARA CIND S-A INTIMPLAT ,DESI AM UN HANDICAP NEUROMOTOR NU L-AM MAI IERTAT,AM DESCHIS DIVORT DUPA O SEPARARE CONJUGALA DE UN AN,IAR ACUM SINT RECASATORITA,PUPICI SI NU UITATI CA CEEA CE NU VA DOBOARA VA FACE MAI PUTERNICE''

    2
    1

  • ana pe 23 Mai 2009, 14:35
    pt Deea

    Deea, lasa-l in pace...asemenea barbati nici nu merita bagati in seama...nici macar folositi..el a facut din tine amicul lui, caruia i se destainuie, atata tot+ ca iti spune ca ii e dor de tine ca sa lase o portita deschisa pentru orice eventualitate..din moment ce el nici macar nu se speteste sa te minta ca nu o iubeste pe iubita lui...asa pentru moralul tau...nu este clar ca nu-l intereseaza foarte mult persoana ta? si chiar nu cred ca tu vrei sa fii permanent doar "alinarea" si "picanteria" lui.

    1
    1

  • deea pe 18 Mai 2009, 21:36
    vreau un sfat

    buna eu am cunoscut un baioat acum cateva luni pe internet dupa o perioada neam intalnit am stat impreuna un timp el imi spusese ca a suferit foarte mult dupa fosta si isi doareste o relatie serioasa ea era cu 10 ani mai mare ca el ....ea il tot cauta a zis ca nu vrea sa il lase in pace ..imtro zi lam intrebat daca o mai iubeste el mia raspuns ca da ca ii ca un drog pt el ...eu mam intors in tara iar el sa impacat cu ea a zis ca vrea sa mai incerce odata ...vb pe internet in fiecare zi si imi zice ca ii e dor de mn nu stiu ce sa zic va rog ajutatima datimi un sfta eu mam indragostit de el il iubesc am mai suferit odata si mi foarte greu ea ii acolo are mai multe sanse sa fie cu el el zice ca tine la mnnu stiu ce sa fac sa las timpul sa treaca sa vedem ce va fi ...datimi un sfat va rog

    0
    1

  • adriana pe 7 Apr 2009, 23:57
    nu mai suport....atat stres:(

    PFF....nici nu stiu cum ar trebui sa incep....relatia a inceput cam in vara anului 2008 prin iunie....la inceput totul era pur si simplu banal eu doar voiam sa-l enervez sa-l fac sa se simta prost...si poate el doar sa se culce cu mine....dar dupa ce am inceput sa ne cunoastem ne-am dat seama ca ne potrivim foarte mult....totul a fost lapte si miere pana cand eu sa aflu ca el tocmai se despartie de "x"...care fusese colega de clasa cu mine in cls 1-4...respectiva pers il mai iubeste si akum si incearca sa dea vina pe mine ca eu sunt cauza despartii lor,numai ca lucrurile nu stau tocmai asa eu nici macar nu stiam ca eu fusesera impreuna si nici nu m-a interesat sa aflu trecutul lui...numai ca aceasta"x" nu stie sa se faca respectata si sa accepte ca relatia lor s-a terminat....inca asteapta ca el sa se duca din nou la ea....desi aceasta stiind ca eu sunt gravida....sau mai bine spus era...pt ca am pierdut aceasta sarcina...ideea este ca nu stiu ce sa mai fac m-am saturat sa o vad peste tot unde sunt eu...sa ma copiieze in tot ceea ce fac...sa incerce mereu sa fie la fel ca mine ca poate poate el se va reintoarce la ea...sunt sigura ca ma iubeste pe mine la fel cum il iubesk si eu...dar cum sa o fac pe ea sa inteleaga asta? da-ti si mie un sfat va rog frumos:*:*:*

    0
    1

  • rebeca pe 28 Feb 2009, 17:37
    a cui e vina?

    Daca intr-o relatie intervine cineva eu cred ca acel cineva nu are nici o vina ...pt. ca acea persoana nu are nici un angajament fata de el sau ea pe cand intre cele doua persoane din relatie se presupune o legatura si ceva obligatii care ar trebui respectate.De aceea eu cu actuala fostului meu nu am nimic ,el e cel care a gresit fata de mine nu ea ...ca pe ea nici nu o cunosteam

    2
    0

  • Lumy pe 11 Ian 2009, 16:18
    de ce oare

    Eu nu reusesc ce se intimpla cu fetele din ziua de azi..kiar nu vor sa vada realitatea si prefera sa sufere fara k acea pers sa nu merite nici makr o lacrima varsata pt el...,de ce treb mereu sa spuneti k il iubesc si fac orice pt el.....knd de fapt ei se joaca cu voi.D e ce nu va bucurati de viata k timpul trece si nul mai puteti da inapoi..oricit de rau va-r parea......Nu conteaza ce virsta ai ..cum arati...important e sa ne simtim noi bn..si sa nu ne pese de altcv...SA IUBIM DOAR KND SIMTIM K SUNTEM IUBITE...knd ei isi bat joc..SA FACEM LA FEL...parerea mea...si felicitari la Mia..bun sfat....cine il urmeaza e fericit cine nu...sa sufere ..dak crede k asa e mai bn..UN SFAT..FETELOR DISTRATIVA SI PROFITATI CIT SUNTETI LIBERE..K DAK VA MARITATI,,NU MAI APUCATI

    0
    1

  • alex pe 25 Nov 2008, 22:08
    NU STIU CE SA FAC

    Salut am avut o relatie de 4 ani si acum o saptamana s-a rupt. Am crezut ca e o gluma am inceput sa o caut pe fosta iubita iar ea ma ignora, dupa mai multe telefoane am reusit sa iau legatura cu ea si mi-a spus s-o las in pace ca are pe altcineva si acum sunt foarte socat si nu imi vine sa cred ca ne-am despartit. Am tot insistat sa ne impacam dar ea ma tot refuza ironic, dar nu stiu care e motivul despartirii pe tot parcursul relatieie i-a imi tot spunea ca ( sigur vei gasi tu o alta fata) si iata ca si-a gasit ea mai repede decat mine un alt baiat. Ce sa mai cred acum? ca de mult timp ea nu m-a mai iubit sau vrea doar sa ma faca gelos? Sunt cu nervii la pamant zilnic ma gandesc la ea si as da orice sa ne impacam. Ma bucur ca am gasit acest site ca asa ma mai descarc si eu de tot stresul asta nemernic. DACA SE POATE UN SFAT!!!

    2
    0

  • Mirunaa pe 10 Nov 2008, 22:05
    VA ROG DATIMI SI MIE UN SFAT!!!

    Am un prieten care in acelasi timp imi este si coleg........avem o luna impreuna[:P]tin la el si el imi zice la fel dar nu stiu oare e bn sa mai continuam no sa ne afecteze un pik faprul ca suntem colegi oare o sa tina relatia sau nu ...va rog datimi un sfat [[MULTUMESC]

    0
    1

  • Mirela pe 25 Aug 2008, 23:23
    dragostea asta

    halla_elektra m-am impacat deja cu fostul la 3 saptamani dupa ce am postat commentul si ne intelegem f bine avem 2 luni de cand ne-am impacat tot ce am facut a fost sa astept sa se intoarca el la mine nu am vrut sa il presez m-am gandit ca atata timp cat nu ii trece lui de aia nu vreau sa ne impacam. si s-a intamplat ca intr-o duminica sa ma despart de prietenul pe care mi-l facusem doar ca sa il uit pe el si marti a venit fostul la mine si culmea se despartise si el de tipa aia tot in acea zi fara sa ne vorbim. Si inca o chestie eu din orgoliu nu m-am culcat cu el in perioada in care am fost despartiti, de ce? pt ca m-am gandit ca daca eu ma culc cu el "cand i se scoala lui" dupa aia nu ar mai fi asa dornic sa ne impacam pt ca ar fi venit la mine decat cand avea nevoie de sex iar eu imi faceam mai mult rau decat bine. Noi eram ca 2 amici, iar cu familia lui ramasesem in aceleasi relatii, parintii lui tin f mult la mine, iar mama lui mereu ma tinea la curent cu noutati despre el, iar tipa aia bineinteles ca nu era primita in casa >:). Mama lui mi-a zis ca sunt ca si fata ei si indiferent daca voi mai fi sau nu cu el vroia sa pastram legatura. Asa ca m-am gandit sa ma imbrac cat mai sexy de fiecare data cand ma duceam pe la ei pe acasa si nici sa nu ii cedez lui in pat. eh cam atat ca maine ma duc la al meu acasa sa imi ajut socrii la zugravit

    1
    0

  • halla_elektra pe 20 Aug 2008, 13:38
    mirela vezi sa nu te arzi

    parerea mea e sa ai grija sa nu te arzi.si eu sunt in calitate de fosta si prietenul meu sau fostul de fapt ma cauta si acum dupa 6 luni de cand ne-am despartit.la fel ca si tine ma luat la baierame,la plaja si ne-am gasit saptamanal.chestia e ca cred ca poate fii obisnuinta de a se vedea cu mine si faptul ca facem sex ori de cate ori ne gasim.crede-ma ca mie imi sopteste uneori te iubesc"ma inebunesti cand simt ca ma vrei"dar uite ca el e cu alta si stiu ca o sa vina momentul cand o sa renunte total la mine.stiu asta pt ca o sa vina ziua cand ea o sa-i ofere cea cei ofer eu si nu va mai avea nevoie de mine.eu cred ca podata ce a avut puterea de a se despartii de tine si a se duce la alta ia trecut iubirea pt tine.cred ca poate avea orgoliu si stie ca tu o sa fii in patul lui cand vrea.eu zic ca sentimentele tale trebuie tinute la rece pana cand iti vei gasi fericirea in omul care te vreau pe tine nu ndoua deodata.gandestete ca poate minti ca se desprte de aia.dc nu a facuto deja daca nu "tine"deloc la cealalta?ce mai cauta langa ea?mai bine infrunta suferinta si mergi mai departe.te desparte dor curajul de fericirea ce poate sta langa tine dar tu nu o vezi din cauza lui.ai grija dse tine si sunt de parere sa analizezi mai bine situatia in care te pui.si eu ma numesc tot mirela si eu sufar enorm dupa acea relatie.dar sunt amanta lui si stii dc?nu ca sa-l aduc pe el inapoi la mine,ci pt a ma simti bine cand am nevoie.

    1
    1

  • Tina pe 15 Aug 2008, 02:37
    un sfat

    Doamnelor si domisoarelor,eu cred ca din moment ce trece o perioada de timp si ati observat ca el tot o cauta pe fosta sau ii raspunde,orice chestie care va da de inteles ca o cam" vrea inapoi....Sfatul meu este sa puneti capat cat mai curand posibil,deoarece mai tarziu va fi si mai dureros:nu veti mai putea sta fara el(din iubire sau din obisnuinta in cele mai multe cazuri)si veti ajunge sa acceptati sa ramaneti alaturi de el chiar aproband conversatiile sau mai rau intalnirile lui cu fosta...ramasi sa presupunem "amici". Si mai mult ca sigur fericite nu veti fi niciodata pe deplin.Vedeti-va de viata voastra fara el,va zic pt ca stiu ce inseamna si mai tarziu veti fi mult mai fericite k ati luat aceasta decizie si nu v ati multumit cu locul 2 in viata lui.Pt fiecare sac exista cate un petic:)))va pup

    2
    0

  • Elena pe 15 Aug 2008, 02:14
    "ranile adanci"....le va vindeca timpul

    Am trecut si eu printr-o experientza de genul si shtiu ce inseamna sa fi u prima dupa "fosta lui" ku kare a stat in kazul meu-4 ani.Ce pot sa zik...cu mine se comporta exemplar,era fericit cu mine,dar knd venea vorba despre ea brusk se schimba total si se intrista.Intelesesem de la inceput k ishi doreshte sa o uite dar de ce credetzi ka m-a ales el tokmai pe mine pentru a incepe o noua relatzie?pentru simplul fapt k eu semanam foarte mult cu ea fizik dar si la comportament...si eu asta am aflat knd deja incepusem sa-l iubesc.Adik el "ma iubea pe mn" dar in mod indirect "tot pe ea o iubea"...(cum sa vrei sa uitzi pe cineva alaturi de o persoana kre ii seamana atat de mult?)E foarte greu sa shti k persoana iubita sta cu tine doar pt k ii amintehsti de fosta lui.Akum au trecut 5 luni de knd ne am despartzit-alegerea mea fiind,si vad k a inceput sa ma kaute...probabil nu a mai gasit niciuna care sa-i semene ei!Eu deatunci nu mai vreau sa stau cu nimeni pentru ka m-a facut sa ma simt folosita si mi-e frica sa nu mai trec iar prin experientza aceasta de accea sunt de accord cu Alice...si dekt sa mai fiu iar "alinarea" cuiva mai bine singura!!Fetelor credetzi ma:NU MERITA SA RAMAI CU CINEVA KRE-TI FACE MAI MULT RAU DEKT BINE!!!....asta e parerea mea:-|

    1
    0

  • monicagrecu64 pe 21 Iul 2008, 03:20
    FOSTA IUBITA,O PROBLEMA ACTUALA

    POVESTEA MEA ESTE MULT MAI COMPLICATA SI FARA HAPPY END....E CA O UN CANCER CARE SE EXTINDE PE ZI CE TRECE.

    0
    1

  • alexa pe 25 Iun 2008, 15:04
    iubirea

    parerea mea este sa renunti la ideea de a ramane cu el,pt k nu faci deloc bn,la fel am facut si eu si dak am vazut k nu merge am renuntat si uite k acum ea este la tara si eu in buc alaturi de el,nu mai suntem impreuna dar totusi ne intalnim am fost la el aksa,deci eu sunt in calitate de fosta aici,si nu stiu simt k ma intreaba mereu cum ma simt ce am facut cum ma mai inteleg cu ai mei..etc..nush ma simt pur si simplu mai bn,si poate k el chiar dak zice k nu este bn ce facem si k o iubeste pe ea,voi credeti k este chiar iubire din moment ce se intalneste cu mine si ma invita la el???din moment ce ma ia in brate si nu se abtine knd sunt in fata lui???eu zic k ea este ceva trecator..deci asa k barbatii nu es opresc doar la una:))

    1
    0

  • andreea pe 9 Iun 2008, 10:39
    sunt 2 solutii

    din punctul meu de vedere sunt 2 solutii:1) sa te imprietenesti cu "dracul" ca sa salvezi ra....:P si sa incerci sa iesiti voi trei la inceput si apoi sa aflii cat mai multe despre ea si sa vezi care este defapt reactia lui atat la idee cat si la ea. Asta este cu doua taisuri ori ea se convinge ca el te iubeste si renunta ori tu te convingi ca el o iubeste si renunti tu(asta doar daca il iubesti cu adevarat). Solutia 2 ar fi exact cum a zis karmen : fa-ti bagajul si pleca si sa ai in gabd proverbul "cand dumnezeu iti inchide o usa , iti deschide o fereastra!" BAFTA

    1
    0

  • Mirela pe 8 Iun 2008, 18:03
    in calitate de fosta

    eu sunt in postura fostei. Am avut o relatie de 3 ani si 4 luni si a fost prima iubire pt amandoi, acum 5 saptamani de zile am hotarat amandoi ca ar fi bine sa luam o pauza ca sa vedem cum ne e unu fara celalalt mai ales ca de la un timp el nu ma mai aprecia si chiar eu i-am propus sa cunoasca pe alta fata ca sa vada si el cu ochii lui ca nu exista fata mai potrivita pt el decat mine. Zis si facut dupa 2 saptamani si-a facut prietena si la inceput il tot sunam ca sa ne impacam (bineinteles ca eu il vreau inapoi pt ca il iubesc enorm) dar de o saptamana am hotarat sa nu il mai sun, sa fiu mai indiferenta. El mi-a zis de la bun inceput ca nici macar nu e indragostit de ea, pur si simplu ia facut niste amici cunostinta si s-au cuplat si sta cu ea citez doar ca e "noua". Eu acum tin legatura cu parintii lui care tin enorm la mine si nici nu vor sa auda de ea. Drept urmare am hotarat sa fiu indiferenta sa nu il mai sun mi-e greu cand stiu ca e cu ea dar stiu sigur ca se va intoarce la mine. Am observat ca de cand nu il mai sun eu ma cauta el si chiar e foarte atent cu mine in ultimele 2 saptamani(cu ea e de 3 saptamani) de exemplu m-a dus la doctor apoi m-a sunat de 2 ori sa vada cum ma simt. Alta data am fost la mama lui sa mai vorbesc cu ea si el s-a oferit sa ma duca acasa, iar a doua zi mi-a dat sms spunandu-mi ca se gandeste la relatia noastra si ca la mine se va intoarce. Plus ca el s-a oferit sa merg cu el la mare anul asta chiar daca e cu ea, daca ma gandesc bine eu sunt fosta doar din punct de vedere fizic pt ca sufleteste stiu ca se gandeste la mine mereu. Nu sariti pe mine sa ma criticati pt ca practic eu cu el nu ne-am despartit in sine e doar o pauza ca sa vada si el anumite lucruri si am observat ca se uita cu o privire dulce cand ma vede si e clar ca nu vrea sa ma piarda. Iar de ea sincer nu ma intereseaza si nu ma bag in mod direct intre ei, ci indirect :D

    2
    0

  • Alice pe 7 Iun 2008, 22:00
    forst iubita. o problema actuala

    Dupa ce am citit mesajele de mai sus, precum si articolul mi-am spus in sinea mea ca trebuie sa spun ceea ce cred. Si eu am trecut prin ceea ce a fost descris mai sus si acum cu maturitatea varsteia as vrea sa dau cateva " sfaturi". In primul rand, chiar de la inceput daca ea vede si stie ca el are o relatie cu fosta, ar trebui sa se desparta. Nu am inteles niciodata de ce un barbat sau femeie trebuie sa comunice cu fosta uibita/sotie cand de fapt ei nu mai sunt impreuna. ( Bine daca au copii totul e diferit si e de inteles). Eu am fost antrenata intr-o relatie in care el inca mai iesea la un restaurant, mergeau in excursie cu fosta sotie. Cand am aparut eu in viata lui, nimic nu prea s-a schimbat. Bine nu o suna de fata cu mine, dar mai tarziu am vazut emailurile si m-au intristat. Cand am intrebat de ce? raspunsul a fost unul simplu, pt ca are dreptul sa isi aleaga prietenele. In acel moment, am plecat si mi-am vazut de viata mea. Cred ca daca nu plecam de langa el as fi fost 'prizoniera" propriilor mele vise desarte. Asadar am inceput o viata noua plina de sperante si care s-ar putea sa devina realitate intr-o zi. Dupa parerea mea, e mult mai usor sa te desparti la inceput decat cand timpul a trecut si exista sentimente. Daca tu ca femeie stii ca nu iti convine ca el sa vb prin email/telefon/text message cu o fosta, pleaca! caci el tot va comunica cu ea! bine, acuma e mult mai usor daca esti intr-un oras mare cum e New York, Sydney etc... caci sansele sa te vezi cu el pe strada, in mall, la cumparaturi sunt minime. In concluzie, femeilor nu va lasati duse cu vorbe dulci, ci din potriva spuneti-va punctul de vedere! si o sa realizati ca peste ani ati facut pasul cel mai potrivit. Eu asa cred... caci ma uit la mine ...sunt libera si calatoresc mult mai mult decat cand eram cu el, iar sansele sa intalnesc barbatul visurilor mele e destul de mare. Oh, dar acum sunt mult mai cicumspecta, iar daca aud ca are o relatie de amicitie cu fosta, plec... nu ii dau nici o sansa, ... caci daca i-as da o sansa ar insemna sa sufar si sa o iau de la capat!

    1
    1

  • doina pe 20 Mai 2008, 07:59
    pentru toate fetele de aici si nu numai

    eu sunt la a doua casatorie,pe care am crezut-o ,in sfarsit,perfecta!si chiar era,evident din punctul meu de vedere.n-ati vazut voi asa rasfat din partea unui sot!STUPOARE!!!! DE TREI ANI ARE O RELATIE CU O CUNOSTINTA COMUNA! femeia respectiva,nici tanara,nici frumoasa,divortata,cu doi copii,a reusit sa-l duca la ea!m-a PARASIT!pe mine ca pe mine,dar sa-ti lasi copila de 14 ani,"lumina ochilor lui",sa ingrijesti copii alteia??? ei,sa va vad acum...ce comentarii aveti? parerea mea?nu disperati!sunteti tinere,aveti viata inainte,nu va impiedicati de nici un barbat,dar nici de vreo femeie!eu cred ca se merita unii pe altii!si pentru voi va fi cineva sa aprecieze cat sunteti de pretioase. daca e sa cautam vinovati nu stiu daca merita!barbatii,mereu in cautarea a altceva,nu neaparat mai bun......pur si simplu E O ALTA! RETINE-TI!!!!!! femeile? ei aici chiar ca noi gresim.

    2
    0

  • iuliana pe 19 Mai 2008, 18:18
    pentru myry

    eu cred ca el nu iubeste pe niciuna cu adevarat este un parsiv, se gandeste numai la el la voi nu, un egoist. NU ESTE ACEEA FEMEIE DE VINA IN TOTALITATE CI EL. Daca era intr-o relatie cu tine ce mai cauta in alta parte? de ce nu s-a oprit dupa o noapte cu ea? vinovati sunt cei care accepta toata bataia asta de joc, este un nesimtit oricum

    1
    0

  • vivi44 pe 19 Mai 2008, 17:13
    pentru Alina

    Nu cred ca poti iubi doi oameni in acelasi timp,ma refer la dragostea adevarata.Eu cred ca el nu va iubeste pe nici una.Vrea doar sa vada de-a lungul experimentului langa care-i e mai "cald".Nu crezi ca meriti pe cineva care sa te vrea doar pe tine,macar la inceputul relatiei?(ca de....barbatii in timp o mai iau pe alaturi....)

    1
    0

  • Mia pe 19 Mai 2008, 16:06
    Pentru Madalina

    Unele femei pur si simplu nu pot intelege ca au pierdut. Un prieten de-al meu s-a despartit de fata cu care avea o relatie de 4 ani pentru ca se saturase de melodrame. Acum e cu alta de vre-un an, si prima il tot cauta, odata l-a asteptat la el acasa, dezbracata in pat. Atata timp cat ai incredere in prietenul tau, si el le explica parintior de ce nu mai mergea relatia cu cealalta, nu ai de ce sa-ti faci griji. Dar ai grija, de multe ori vrem sa credem in barbatul de langa noi si dam vina pe cine nu trebuie. Poate si ea ar putea sa spuna ceva de genul: "a plecat cu alta, nici eu nici familia lui nu intelegem de ce..." etc.

    0
    1

  • Mia pe 19 Mai 2008, 15:58
    Mai fetelor...

    Ce-i treaba asta, ca daca il iubesti ii ierti orice, chiar si faptul ca a plecat cu alta?Cum adica, iti spune verde in fata ca ar fi cu tine numa daca n-ar exista ea si ca nu se poate multumi numa cu tine si tu tot nu intelegi ca nu te merita? De ce nu treci peste relatia asta, care evident nu e benefica pentru tine, si sa incerci sa-ti construiesti o alta, cu un om care sa te iubeasca si sa te respecte? Chiar daca o sa se intoarca la tine, o sa mai ai vreodata incredere in el?

    1
    0

  • karmen pe 19 Mai 2008, 15:55
    meritam mai mult.....

    eu zic ca niciodata nu e prea tarziu sa renunti la trecut si mai ales sa iti spui mereu ca meriti mai mult...si eu am patit ceva asemanator...dupa 3 ani si jumatate m-a parasit intr-o zi fara motive si de atunci nu l-am mai vazut.(akm trecand 4 luni) ...ne-am intalnit o sg data pe strada si nu m-a salutat....deci a fost iubire? eu cred ca nu....si sincer mi-a fost foarte greu sa merg mai departe...mai ales ca nu stiam motivele....fetelor merita sa renuntati cand nu sunteti multumite....stiu k e greu...poate cel mai greu lucru pt k noi iubim sincer si cu adevarat....insa d c sa imparti un baiat cu alta cand poate fi doar al tau? nu meritam asta....alina eu zica sa il lasi....daca s-a plimbat d la tine la ea si nu si-a dat seama nici asa ce vrea :ori u ori ea inseamna ca nu e capabil sa iubeasca sau sa tina sincer la o o fata...si ai dreptate daca el nu ii da sperante atunci ea renunta...inseamna k el isi lasa loc de intoarcere in cazul in care u o rupi cu el sa aiba unde sa se intoarca.......iar in cazul asta nu merita nici sa te uiti la el.....nu suferi...iti spun din propria experienta....mi-a luat mult timp sa ma ridic ...dar s-a meritat .....toate lacrimile si durerea acum au devenit bucurie si fericire.........pers de am gasit-o face mai mult decat 1000 de baieti ca exul meu.....si probabil ca cel pe care il ai u langa tine....cauta adevarata fericire...nu te opri la cineva care doar aparent crezi ca te completeaza.....:(

    1
    0

  • madalina pe 19 Mai 2008, 15:37
    umbra ei

    acceasi poveste..era cu ''ea''..m-a cunoscut pe mn,am fost impreuna 2 luni paralel era si cu ea ,avand impreuna 5 luni..nu stiam,am aflat,s despartit d ea,si a continuat cu mine..dupa aproape un an ,il cauta mereu ii da mesaje merge la el acasa sta cu familia lui,care la fel o vor pe ea...el sta la mine,ea face tot ce poate ca s ne desparta spunand k nici cu mine dar nici cu ea..pt k e constiienta k el nu s va mai intoarce la ea...am ajuns s o visez si noaptea pe aceea persoana..dar totusi il iubesc si vreau s am incredere in el incercand sa numai fac tot felul de scenarii in mintea mea cum ca at knd nu e cu mn e cu ea...cred k am nevoiie de un psiholog ....fata asta e ca o umbra pt mine...nu vreau s cred k sunt nebuna sau...dar sper sa scap d acesasta obsesie si ea sa termina cu jocurile ei de copila...

    0
    1

  • myry pe 19 Mai 2008, 12:36
    de cealalta parte

    eu nu sunt de acord, am avut o relatie de 4 ani cu un barbat care era totul pt mine si eu pt el. A intervenit o femeie careia nu i-a pasat ca el are o relatie serioasa si ca trebuia sa ne casatorim. Eu eram la lucru in strainatate pt a aduna bani pt nunta.Acum el este cu ea, dar ma suna si ma cauta spunandu-mi ca daca nu ar fi ea , ar fi cu mine, si ca ne vrea pe amandoua. cine stie ce-i spune ei. Pana la urma nu putem avea garantia ca nu suntem mintite.si eu sper sa se intoarca la mine, pt ca toti care ne cunosc isi dau seama ca se potriveste mai bine cu mine decat cu ea...Eu am rabdare...si accept povestile care mi le spune pt ca-l IUBESC.

    2
    0

  • Tatiana pe 16 Mai 2008, 12:38
    GENERAL

    Despartire - deseori pentru a refula anumite evenimente stresante,si pentru a obtine acea stare de bine si confort interior ,oameni apeleaza la mecanisme de aparare,intr-o astfel de situatie ca cea a dvs.ei eu avut nevoie de o persoana alaturi care in acel moment dificil iar fi ajutat sa uite sau sa se gindeasca la o solutie corecta,sa iei o decizie potrivita.O relatie noua pentru a trece mai usor peste cea veche.

    1
    0

  • Laura pe 16 Mai 2008, 11:27
    aceeasi poveste

    Aceeasi poveste, el nu era multumit de ea, am aparut eu, dragoste mare, ei continuau sa tina legatura pe ascuns.... iar dupa 9 luni m-a parasit si s-a intors la ea fara vreun motiv clar. Au trecut cateva luni bune de atunci si ei continua s-o duca foarte bine. I-am vazut de multe ori impreuna. El pare mai indragostit ca niciodata, ea "dura si acra" ca intotdeauna. Stau chiar si impreuna (ceea ce cu mine n-a acceptat niciodata). N-am sa inteleg niciodata "povestea asta" si ce am insemnat in viata lui. Poate am fost un mic ajutor pentru rezolvarea problemelor dintre ei.

    2
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod