iubire

E posibil să iubești doi oameni în același timp? Ce spun experții

Mult așteptata continuare a succesului „To All The Boys I’ve Loved Before”, lansată recent de Netflix, abordează o problemă cu care se confruntă mulți tineri: este posibil să iubești doi oameni în același timp?

In sequelul „To All The Boys: P.S. I Still Love You” personajul principal Lara Jean Covey are o relatie cu iubitul ei de pe internet, Peter Kavinsky. Si totusi, o iubire din trecut nu s-a stins in inima ei.

„Sigur ca se poate intampla”, confirma Rachel Sussman, psihoterapeut si expert in relatii, care a fost intrebata daca este posibil sa simti ca iubesti doua persoane in acelasi timp. Ea spune ca intalneste astfel de cazuri mai cu seama la persoanele care au o relatie insa se simt singure si se indragostesc de un alt potential partener – ca in „The Bachelor”.

Dar Sussman mentioneaza ca se poate intampla si ca urmare a infidelitatii, asa cum pateste Lara Jean.

Este normal sa ai prieteni si chiar sa te simti atrasa de cineva in afara relatiei, puncteaza Refinery29. „Nu cred ca un partener poate intruni toate calitatile”, spune Sussman. Dar daca nu ai o relatie deschisa, sa te simti puternic atrasa de altcineva decat partenerul tau poate fi foarte stresant.

Lista pro si contra


Lara Jean foloseste strategia pe care o recomanda Sussman pentru a alege intre doua iubiri: o lista pro si contra.

Oricat de mercantil ar parea acest mod de calcul, functioneaza. In film, Lara analizeaza punctele forte ale fiecarui tip, dar poti face si tu asta, pe cont propriu sau cu ajutorul unui terapeut.

Analiza trebuie continuata si „pe teren”: „Incearca sa petreci suficient timp cu amandoi ca sa vezi daca raspunsurile la intrebarile tale pot fi mai precise”, recomanda Sussman. Pe masura ce afli mai multe despre fiecare dintre ei, te vei simti natural mai bine cu unul dintre ei. Astfel vei putea face si diferenta intre dragostea adevarata si dorinta.

Persoanele implicate in relatii poliamoroase au o alta viziune asupra iubirii a doua persoane in acelasi timp.
„Noi credem ca dragostea romantica e asemenea unui joc care incepe de la zero, ca daca iubesti mai mult de o persoana trebuie sa-ti iei adio de la altcineva”, a declarat pentru Refinery 29 Amanda Wilson, cofondatoarea #open, o aplicatie de intalniri pentru persoanele care isi doresc o relatie deschisa. Dar nu este cazul, spune ea. Pentru cei care practica poligamia, e ceva normal, insa aceste relatii necesita sa fii onest si sa ai o comunicare deschisa cu partenerul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod