sex

3 motive pentru care relațiile intime pot fi dureroase

Relațiile intime ar trebui să fie o activitate plăcută, nu? Însă adevărul trist este că nu se întâmplă întotdeauna astfel. De fapt, cercetările ne arată că 75% dintre femei experimentează contacte intime dureroase, la un moment dat în viața lor, conform website-ului de sănătate health.com. Ceea ce înseamnă un număr foarte mare de femei. Însă care sunt motivele pentru care relațiile intime pot fi dureroase? Iată ce spun specialiștii!

De ce pot fi dureroase relațiile intime?


Există nenumărate cauze care pot duce la apariția contactului intim dureros, însă îți vom detalia trei dintre cele mai comune motive ale acestor senzații mai puțin plăcute, pe care le simți în timpul contactului intim.

Produsele de îngrijire personală


Primul lucru pe care ar trebui să îl iei în calcul atunci când te confrunți cu această problemă ar trebui să fie reprezentat de produsele de îngrijire personală. Știai că acestea pot provoca inflamații în zona intimă? Săpunurile, gelurile de duș și parfumurile sunt doar câteva dintre elementele care tind să conțină substanțe chimice, ducând la iritarea vaginului.
Încearcă să înlocuiești toate produsele care conțin aditivi chimici cu alternativele lor naturale.

Infecțiile vaginale


Cele mai multe femei își dau seama când ceva nu este în regulă în zona intimă. Fie că disconfortul acestora a apărut din cauza unei infecții vaginale, unei boli cu transmitere sexuală sau vaginitei bacteriene (care poate fi asimptomatică sau caracterizată prin secreții, miros urât sau mâncărimi), cam orice problemă care apare în această zonă poate interfera cu relațiile intime, transformându-le în ceva dureros și neplăcut.
Fă-ți o programare la medicul ginecolog imediat ce ți se pare că există o schimbare neplăcută în zona intimă. Acesta îți poate da un tratament medicamentos exact pentru problema ta.

Alte afecțiuni vaginale


Alte cauze potențiale care pot cauza durerea din timpul contactului intim includ vaginismul, adică o contracție spasmodică dureroasă la nivelul mușchiului constrictor vaginal, uscăciunea vaginală și chisturile ovariene. Fiecare dintre aceste afecțiuni par a fi de speriat, însă pot fi tratate destul de ușor, dacă apelezi la ajutorul unui medic specialist.


În cazul vaginismului, doctorul te poate învăța o serie de exerciții care te ajută să relaxezi mușchii pelvieni.

Uscăciunea vaginală poate fi cauzată de stres, medicamente sau schimbări hormonale. Medicul te poate îndruma către soluția potrivită pentru tine, cum ar fi folosirea unui lubrifiant sau a unei creme vaginale cu estrogen.

Cele mai multe chisturi ovariene dispar de la sine. În timpul contactului intim, durerea poate apărea atunci când este atins un chist ovarian.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod