Wasteland, festivalul apocaliptic care reînvie epopeea Mad Max

Wasteland este cel mai mare festival post-apocaliptic de pe glob. Şi cea mai bună dovadă că lumea ireală dintr-un film poate fi transpusă în realitate.

În fiecare septembrie, câteva mii de „nebuni“ din toată lumea se strâng în deşertul Mojave din Statele Unite pentru a reînvia epopeea Mad Max. Sunt supravieţuitorii unui ipotetic cataclism atomic care a pârjolit Pământul, secându-l de cele mai preţioase resurse, apa şi combustibilul, "aurul" unui viitor negru, în care cine pune pune mâna pe aşa ceva stăpâneşte lumea. Este lumea cruntă din "Mad Max", blockbuster-ul lui George Miller, pe care aceşti împătimiţi o recreează atât de realist, încât poţi să juri că filmează pentru superproducţia care a impresionat prin decoruri, costume şi efecte speciale.

Timp de patru zile, haosul pune stăpânire pe tabăra Wasteland, ridicată la est de Bakersfield, California.

Îmbrăcaţi în costumele bizare din "Mad Max", dotaţi cu replicile armelor din film, cei mai ciudaţi oameni din viitor "fac legea" în această aşezare, o imitaţie perfectă a cetăţii apocaliptice din film, încropită din rămăşiţele unui trecut pierdut pentru totdeauna.

Burning Man are farmecul lui, dar Wasteland e altceva. Este fascinaţie pură, e o adoraţie pentru lumea imaginară din viziunea lui Miller, preluată de fani. E un fenomen construit de un om şi continuat de alte câteva mii - ultima ediţie a strâns un record de 2.500 de oameni.
În timpul zilei, aceştia se distrează la cursele de maşini modificate şi la lupte, iar noaptea, flăcările uriaşe luminează Wasteland-ul, în timp ce "soldaţii" dansează pe ritmurile asurzitoare de heavy apocaliptic.

Un spectacol incredibil, al cărui scop este nu doar distracţia, ci şi avertizarea lumii contemporane asupra consumului iraţional de resurse, excelent surprins în imaginile publicate de Bored Panda.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
5 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod