veveriţă

Veveriţa acrobată face şpagatul în timp ce mănâncă! Imaginile spectaculoase care au cucerit internetul

Un fotograf a surprins un moment inedit în grădina sa: o veveriţă acrobată face şpagatul pe tulpinile unor flori în timp ce ronţăie liniştită nişte grăunţe.

Veveriţele sunt renumite şi admirate pentru abilităţile lor acrobatice extraordinare. Viteza cu care se caţără şi cu care se mişcă le asigură nu doar accesul mai facil la hrană, ci şi un avantaj considerabil în competiţia pentru supravieţuire cu alte animale. Sunt atât de rapide, încât de multe ori abia reuşim să le observăm.

Unii au, însă, mai mult noroc. Un fotograf suedez a reuşit să surprindă o veveriţă curajoasă care "îşi făcea de cap" în grădina lui.

Geert Weggen, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Bispgarden, a pozat acest animăluţ în timp ce se sprijinea cu lejeritate, în lăbuţele posterioare, pe două tulpini de flori.

veveri?? flori

Deşi se afla într-un echilibru precar, "musafirul nepoftit" a reuşit să-şi elibereze astfel lăbuţele din faţă, în care ţinea nişte grăunţe, şi s-a apucat de ronţăit, relatează Daily Mail.

veveri?? foto

Weggen a declarat că acest comportament al unei veveriţe este neobişnuit, pentru că majoritatea preferă să sară pe pământ şi să mănânce liniştite, ca să nu rişte să cadă.

"Cele mai multe veveriţe pe care le-am văzut nu încearcă această manevră de tip şpagat. Ele preferă să sară din vârf pentru a mânca pe sol. Dar cred că aceasta s-a simţit mai în siguranţă să facă aşa."

veveri?a poz?

Suedezul îşi petrece mare parte din timp fotografiind veveriţele şi reuşeşte să fotografieze deseori momente inedite cu aceste mici vietăţi, dar o asemenea demonstraţie de acrobaţie nu a mai văzut până acum.

veveri?a acrobat?

"Sunt întâmplări care pot fi considerate imposibile.

Eu le numesc magice, le ador. Să fiu acolo chiar atunci şi să reuşesc pozele perfecte m-a emoţionant profund. Când văd aceste poze mă simt fericit şi mândru", a declarat autorul acestor imagini spectaculoase.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod