Vlad Sterescu este pasionat de sporturile extreme

Vlad Sterescu, realizatorul emisiunii Apel de Urgenta de la Prima Tv,are 29 ani, este zodia Taurului, este casatorit si are o fetita de 1 ansi cinci luni. Se topeste de dragul fetitei lui, mai ales cand ii spune"tati". Printre pasiunile sale se numara scufundarile subacvatice,speologia, alpinismul.

- Cum si cand ai facut trecerea de la reporter la producator?
Am lucrat din 1992 la ziarul Cronica Romana ca reporter deinvestigatii. Un an mai tarziu am colaborat cu Radio Romania Tineretpentru emisiunile Radio in BlueJeans si Turist Club. Din 1994 m-am angajatca reporter de investigatii la Tvr-Actualitati. Aici am colaborat si cuemisiuni de divertisment si cu emisiuni sportive. Realizam in generalreportaje despre sporturi extreme, expeditii romanesti in zone putinaccesibile din lume. In 1995 am participat chiar la o expeditie injunglele din sudul Chinei. Am cunoscut populatii care traiau izolatein Muntii Wuxan, oameni care nu vorbeau nici macar chineza si care auvazut pentru prima oara europeni. In urma acestei expeditii am realizatun film cu imagini in premiera mondiala"Tara ultimelor tabuuri". Din 1996 am lucrat ca reporter special pentrustirile PRO TV si din 1997 m-am angajat la Prima TV tot ca reporter deinvestigatii. Cateva luni mai tarziu am fost numit producator de stiri sidin 1998 mi s-a propus sa realizez, ca producator prezentator si chiarsi reporter (one man show), emisiunea Real Tv.
Aceasta a aparut pana invara anului 2002, cand am fost desemnat sa produc si sa prezint Apel deurgenta, emisiune difuzata in fiecare duminica de la ora 19:00.

- Ce inseamna pentru tine acest statut? Te-a schimbat in vreun fel?
Am capatat mai multa experienta; vad o emisiune de televiziune din maimulte perspective si cred ca acest lucru imi permite sa-mi coordonezechipa mai bine, mai eficient si sa fiu mai aproape de oamenii cu carelucrez fara a apela la ordine ierarhica sau fara a avea vreun orgoliude sef.

- Cand (si la ce varsta) te-ai casatorit?
M-am casatorit in 1998 la 24 de ani. A fost o dragoste fulgeratoare. M-amintalnit cu Loredana, sotia mea, la o peterecere de revelion in 1997la Sttutgart in Germania. Un an mai tarziu ne-am casatorit. Suntem deaceeasi varsta.

- Casatoria ti-a influentat in vreun fel cariera?
Televiziunea imi mananca foarte mult timp. De multe ori nu reusesc saajung nici noaptea acasa. Sotia ma intelege si ma sprijina. De multeori ne consolam cu ideea ca ne vedem atat de putin incat ne este dorintotdeauna unul de celalalt si nu avem timp sa ne plictisim.

- Dar aparitia copilului?
La inceput nu am realizat ca sunt tata. Stiam doar ca vin acasa obositsi era o mogaldeata mica care urla acolo ca din gura de sarpe. In aceleclipe cu greu imi descopeream sentimente paterne.
Asta pana in clipain care a inceput sa mearga si mi-a spus prima oara "tati"; atunci amsimtit ca ma topesc de dragul fetitei noastre Alexia-Elena care are acum1 an si 5 luni. Noi credem ca este un copil norocos pentru ca s-a nascutchiar de ziua sfintilor Constantin si Elena. Este minunea noastra mica.

- Ai timp de familie, de casa? Iti ajuti sotia in gospodarie?
Nu prea avem timp nici unul pentru ca amandoi ajungem tarziu acasa. Dinacest motiv cainele Bruno (un Dobermann maro de 2 ani) a fost "deportat"la parintii mei si Alexia isi petrece ziua la socri. Numai seara tarziureusim sa ajungem la ea.

- De unde iti vin ideile pentru emisiunile pe care le realizezi?
Sunt pasionat de aventura, sporturi extreme si de oamenii care fac cevapentru semenii lor. Am participat la multe actiuni umanitare. Am fost inultimii doi ani in cele mai sarace sate din Romania cu convoaie umanitare,ultima actiune fiind la Facaeni satul devastat de o tornada. Emisiunilepentru care lucrez impreuna cu echipa mea fac parte din mine, traiescdramele eroilor intamplarilor din emisiune, sunt o parte din viata mea.

- Esti in viata de zi cu zi un om excentric, sensibil, care-si traiesteviata din plin?
Asa imi place sa cred.

- Ce defacte/calitati crezi ca ai?
O groaza de defecte si o singura calitate: am puterea sa-mi recunoscdefectele si sa incerc sa le remediez.

- Ai multi prieteni? Mai ai timp de ei?
Am multi prieteni dar ii vad foarte rar.
Unii ma inteleg, altii nu. Oricumviata merge inainte.

- Care sunt pasiunele tale? De cate si cand ai timp de ele?
Scufundari subacvatice, speologie, escalada alpinism. Imi fac timp dincand in cand pentru fiecare dintre ele.

- Ai practicat vreun sport? Mai practici?
Tenis de camp, scuba diving sunt sporturile pe care le practic inprezent. In rest am facut cam toate sporturile extreme ce se pot practicain Romania, inclusiv parasutism, zbor cu parapanta, ski extrem pe vaialpine si bungee jumping, escalada si speologie.

- Daca nu ai mai lucra in televiziune ce altceva ti-ar placea sa faci?
Mi-as dori sa plec intr-o insula exotica si sa ma fac instructor de scubadiving. Am licenta internationala PADI si deja am avut si o oferta inMaldive - Paradise Island Resort - Oceanul Indian (de altfel am facutsi scufundari acolo).

- Ce ti s-a intamplat amuzant in viata profesionala?
La filmarile pe care le-am realizat in Delta Dunarii pentru Real Tva trebuit sa imping o barca prin mlastina. Portiunea de stuf pe carecalcam plutea pe mlastina si tremura ca o piftie. Nu mi-am dat seamaca stuful s-a terminat si m-am afundat in mlastina pana la gat. Toatalumea radea numai mie nu-mi venea sa rad. Acum cand vad imaginile imidau seama ce amuzant a fost.

- Care din intamplarile aratate in emisiuni te-a marcat cel mai mult?
Cand vezi viata prin ochii oamenilor loviti de destin si ajunsi lacamera de garda a spitalului de urgenta nu prea mai poti sa afirmi caun caz este mai dramatic decat altul.
Toti sunt oameni care lupta pentruviata cu orice mijloace; este impresionant si da foarte mult de gandit:cat de fragila este viata si cat de schimbatoare este soarta. Desi mise parea ca mie nu o sa mi se intample niciodata nimic am inceput sa-midau seama ca nimeni nu este vesnic.

- Esti un tip sensibil, gelos, posesiv?
Sensibil, romantic, sociabil, comunicativ.

- Ce calitati apreciezi la o femeie? La ce te uiti prima data cand vreisa cunosti o femeie?
Prima impresie mi-o fac atunci cand deschide gura si vorbeste. Modulde exprimare spune multe. Conteaza si aspectul fizic dar mai mult maintereseaza daca am ce sa comunic cu ea.

- De cat timp navighezi pe internet? Cat de mult te ajuta internetul inmunca ta?
Internetul este vital pentru mine; nu cred ca mi-as mai putea imaginaviata fara el.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod