Viaţa lui Teo atârnă de un fir de păr

"Doamna Teodora Trandafir se luptă, în prezent, cu problemele sale de pancreatită necrozantă severă. Deşi nu există nicio ameninţare imediată pentru viaţa ei, boala în sine reprezintă un pericol, fiind imprevizibilă. Ea este, în prezent, sub tratament de terapie intensivă şi că are nevoie de îngrijire optimă", se arată în comunicatul emis de clinica AKH.
"Doamna Teodora Trandafir se luptă, în prezent, cu problemele sale de pancreatită necrozantă severă. Deşi nu există nicio ameninţare imediată pentru viaţa ei, boala în sine reprezintă un pericol, fiind imprevizibilă.

Ea este, în prezent, sub tratament de terapie intensivă şi că are nevoie de îngrijire optimă"
, se arată în comunicatul emis de clinica AKH.

Teo Trandafir, în stare foarte gravă


Aceasta este declaraţia pe care o fac medicii de la clinica AKH din Viena, prin intermediul unui comunicat de presă remis acum câteva minute. "Doamna Teodora Trandafir se luptă, în prezent, cu problemele sale de pancreatită necrozantă severă. Deşi nu există nicio ameninţare imediată pentru viaţa ei, boala în sine reprezintă un pericol, fiind imprevizibilă. Ea este, în prezent, sub tratament de terapie intensivă şi că are nevoie de îngrijire optimă", se arată în comunicatul emis de clinica AKH.

În continuare, fosta vedetă TV se află în comă indusă, însă evoluţia bolii este imprevizibilă, fapt care îi face pe medicii care se ocupă de ea să fie deocamdată destul de rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia ei în următoarele zile.

"Este sub anestezie generală şi nu poate comunica în prezent. Acest lucru va rămâne ca atare în viitorul apropiat.
Pentru a-i proteja intimitatea, s-a decis că un anunţ public în legătură cu starea ei de sănătate va fi făcut o dată pe săptămână"
, conchid medicii.

Acum fix o săptămână, Teo Trandafir a fost supusă unei intervenţii chirurgicale complicate, medicii fiind nevoiţi să-i taie porţiunea din pancreas atinsă de infecţie.

Chiar din prima săptămână a acestui an, Teo a avut probleme grave de sănătate. A fost internată la spitalul Elias din Bucureşti, la Terapie Intensivă, iar medicii au pus diagnosticul de pancreatită acută.

Teo Trandafir a fost transferată la un spitalul din Viena, pe 11 ianuarie.

Ce este pancreatita acută necrozată?


Este cea mai severă formă de inflamaţie asociată cu pancreatita. Practic, această inflamaţie provoacă moartea celulelor pancreatice, determinând astfel formarea de ţesut necrotic (n.r. mort) la nivelul pancreasului, care se poate infecta.

Cantitatea ţesutului necrotic determină gravitatea bolii şi este cel mai important predictor de mortalitate în această afecţiune.

Starea de sănătate a pacientului care suferă de pancreatită acută necrozată poate evolua în trei direcţii:

- vindecare;

- pseudochist - complicaţie a pancreatitei acute necrozate, manifestată prin "sechestrarea" de ţesut necrotic, în jurul căruia se formează o capsulă fibroasă;

- abces - se formează atunci când ţesutul necrotic se infectează.
Se fomează prin trei mecanisme: formarea unui perete fibros în jurul colecţiei fluide, ulcer duodenal penetrant sau infecţia pseudochisturilor.


În stare gravă din cauza pastilelor de slăbit?


Aceasta este teoria unui apropiat al vedetei, medicul la care mergea Teo împreună cu fetiţa ei, pentru vaccinuri. Lupta fostei moderatoare TV cu surplusul de greutate este cunoscută de toată lumea, la fel ca şi regimul draconic impus de nutriţionistul Mihaela Bilic şi de antrenorul de fitness Taufic, două personaje care au ajutat-o să slăbească peste 50 de kilograme, acum câţiva ani.

Se pare, însă, că vedeta a trişat în ceea ce priveşte regimul impus. La fel ca multe dintre femeile din ziua de astăzi, din dorinţa de a slăbi cât mai repede, Teo a apelat la suplimentele nutritive şi la pastilele de slăbit care, după spusele apropiaţilor, ar fi cauzat criza pancreatică prin care trece în ultima perioadă. "Sunt absolut sigur că boala ei a fost generată de vreo trăsnaie legată de suplimente nutritive şi pastile de slăbit. Nu este ea persoana care să mănânce o oală de sarmale şi să ajungă la spital. În plus, Teo nu bea alcool. Categoric, în disperarea ei de a pierde kilograme, a luat ceva care i-a declanşat pancreatita asta. Era dispusă să încerce orice pentru a slăbi", declară, pentru Ring, medicul.
În plus, acesta ţine să precizeze că vedeta era foarte deschisă la astfel de tratamente, refuzând însă o evaluare amânunţită a stării sale de sănătate în prealabil. "O văd în stare să ia orice supliment nutritiv sau pastilă de slăbit recomandată de cine ştie cine. Îşi dorea cu disperare să slăbească şi cred că a luat astfel de produse fără a-şi face analize medicale înainte"
, susţine medicul.

Aceleaşi declaraţii le-a făcut şi tatăl vedetei, medic de profesie, care, cu riscul de a-şi supăra copilul, a declarat că stilul de viaţă, curele de slăbire şi sportul în exces, au dus-o direct la Terapie Intensivă. "Teo a slăbit vreo 30 de kilograme prin sport mai mult. Totuşi eu cred că a slăbit foarte mult, prea mult pentru ea. A ţinut şi regim, iar probabil asta i-a afectat pancreasul. Cred că se supără pe mine că dau detalii despre starea ei", a declarat Ion Uţă la emisiunea Acces Direct.

Adevărul despre pastile de slăbit


Revenind la subiectul principal, pastile de slăbit, trebuie spus că lucrurile sunt destul de clare în ceea ce priveşte aceste produse. Fie iţi fac rău, fie nu-ţi fac nimic. Concluziile nu sunt ale noastre, ci ale cercetătorilor care, pe baza unor studii elaborate, au ajuns la acest rezultat.
Este o întreagă dezbatere pe această temă, cât de eficiente sunt şi mai mult ce efecte adverse generează ele dacă sunt administrate pe termen lung. Nu sunt nici pe departe atât de inofensive precum le credeai.

Cu toate cercetările pe care le au în spate astfel de produse care-ţi promit "marea cu sarea", medicii avertizează că în majoritatea cazurilor este vorba doar despre un ingredient care s-a dovedit că ar fi eficient în procesul de slăbire, însă nu şi produsul în totalitatea lui. Pentru a-ţi face o idee despre ce înseamna şi ce nu înseamnă pastilele de slăbit, îţi recomandăm articolul "De ce te îngraşi luând pastile de slăbit".

Stilul de viaţă sănătos, care înseamnă mese regulate, în primul rând, activitate fizică moderată, şi alimentaţie cât mai sănătoasă, săracă în grăsimi şi carbohidraţi, este secretul pe care ar trebui să-l ştie fiecare dintre noi şi de la care să nu se abată, oricât de multe piedici i-ar ieşi în cale.
4 Martie 2011
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicula jeesyka pe 4 Mar 2011, 20:30
    teo trandafir

    Doamna teo trandafir era draguta asa cum era ea mai plinuta ii statea super bine . Era super frumoasa asa mai plinuta si faptul ca a putut sa adopte un copil arata ca ea este o femeie puternica.Eu ii transmit insanatosire grabnica si sa nu se lase calcata in picioare de boala pentru ca stiu ca poate sa invinga boala e o femeie puternica.

    0
    0

  • niko pe 4 Mar 2011, 18:05
    slabit

    persoanele care sunt predispuse la ingrasare excesiva nu au nici o sansa in lupta cu kg.am folosit si eu tot felul de medicamente,,minune,dar fara prea mare rezultat.in schimb am reusit sa deranjez ficatul.Daca Dumnezeu m-a lasat mai plinuta,asta e.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod