Vedetele Kanal D au dat startul Campaniei "Schimba viitorul unui copil cu autism!"

Vedetele Kanal D sunt pentru al treilea an alaturi de copiii cu autism, prin intermediul campaniei de conştientizare şi strângere de fonduri pentru terapia copiilor din Centrul Învingem Autismul.
Miercuri, 20 noiembrie, Kanal D împreună cu Asociația Învingem Autismul, cu sustinerea Europa FM si Zorky’s Planet, au lansat campania „Schimbă viitorul unui copil cu autism!”. Telespectatorii Kanal D pot sprijini intervenţia specializată pentru copiii afectați de autism prin donații de 2 Euro la numărul de SMS 8839 (valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone).

Teo Trandafir, Simona Patruleasa, Christian Sabbagh, Bianca Ionita, Raluca Lazarut, Ernest, Vlad Craioveanu, Andrei Coman si-au dat intalnire cu copiii, parintii si teraputii acestor micuti la sediul Asociatiei Invingem Autismul. Emotiile uriase, jocurile copiilor, interactiunea acestora cu vedetele Kanal D au facut din reuniunea ca de familie un eveniment memorabil.

Simona Patruleasa: “Odata cu aceasta campanie,  <Schimba viitorul unui copil cu autism!>, ne dorim ca oamenii sa realizeze cata nevoie au copiii diagnosticati cu autism de terapie. Numai ajutorul specializat le poate deschide poarta catre lume. Altfel, acesti micuti minunati sunt condamnati sa ramana prizonieri in propriile lor trupuri.  Sunt mama si imi dau seama cat de mult isi doresc parintii lor ca acesti copii sa evolueze,  sa mearga la gradinita, la scoala,  sa se joace, sa invete alaturi de ceilalti copiii.
Cu un simplu SMS la 8839 putem schimba viitorul unui copil cu autism!”
.

Teo Trandafir:  “Kanal D s-a implicat activ in anii trecuti in aceasta cauza, a organizat baluri de caritate in favoarea copiilor care se confrunta cu autismul. Intr-o proportie covarsitoare, aceasta tulburare este recuperabila. Daca se fac eforturi in acest sens, multi copii pot fi salvati.  Am cunoscut copiii de la centrul Asociatiei “Invingem Autismul”, am stat de vorba cu parintii, cu teraputii;  impreuna cu prietenii si colegii mei de la Kanal D  am incercat sa intelegem mai mult din ceea ce inseamna autismul. Si voi puteti sustine aceasta cauza donand 2 euro prin SMS la 8839”.

Paula Chirila: “Ma alatur din toata inima acestei campanii pentru ca am convingerea ca acesti copii diagnosticati cu autism au o sansa. Am cunoscut copii care au facut progrese remarcabile, multumita ajutorului specializat. Cred ca eforturile noastre mici, adunate, pot schimba viata acestor copii, banii stransi  sunt investiti in terapia lor. Cu doar 2 Euro donate prin SMS la 8839,  poti salva un suflet”.

Incidenţa tulburărilor din spectrul autismului a crescut în mod alarmant. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 88 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului.
Fără intervenţie specializată, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Autismul nu este o boală. Peste 60% dintre copiii diagnosticaţi la timp cu tulburări din spectrul autist, care beneficiază de intervenţie timpurie şi susţinută, ajung în câţiva ani la o rată de recuperare de peste 90%. Terapia este şansa lor la un viitor normal, independent.

Unul dintre obiectivele campaniei „Schimbă viitorul unui copil cu autism!” este de a informa publicul larg cu privire la importanţa terapiei şi a sprijinului specializat pentru copiii diagnosticaţi cu autism. Dedicate cauzei copiilor cu autism, vedetele postului Kanal D vă vor ține la curent prin intermediul emisiunilor postului, pe tot parcursul campaniei, cu materiale emoționante despre provocările zilnice prin care trec familiile care au copii care suferă de tulburări din spectrul autist. În lipsa unui sprijin concret şi susţinut din partea statului, organizațiile neguvernamentale sunt nevoite să se autosusțină pentru a oferi servicii pentru copiii afectaţi de această tulburare, servicii costisitoare pe care cei mai mulţi parinti nu şi le permit altfel.

Pentru copiii cu autism intervenţia specializată este esenţială pentru ca aceştia să devină adulţi funcţionali şi utili comunităţii din care fac parte.
Această intervenţie trebuie să fie timpurie, intensivă şi constantă. Copiii sunt învăţaţi pas cu pas să comunice, să-şi facă prieteni şi au nevoie de sprijin o bună perioadă de timp atunci când sunt integraţi în grădiniţe şi şcoli de masă. Toate aceste servicii sunt oferite de către personal specializat, după un plan amănunțit, iar progresele apar în timp. Dacă acum 20 de ani se considera că autismul este o boală incurabilă, programele specializate de intervenţie au în prezent rezultate vizibile astfel că tot mai mulţi copii cu autism au şansa la o viaţă independentă.

Christian Sabbagh: „Fara acest sprijin specializat, copiii care sufera de autism nu se pot integra in societate, nu pot merge la scoala, nu pot deveni la maturitate independenti, desi poate printre ei putem gasi si genii. Indiferent cata iubire le oferim acum acestor copii, si e minunat ca sunt inconjurati de dragoste, terapia ramane singura solutia pentru ca ei sa se poata integra in societate mai tarziu, sa devina adulti independenti. Cu un gest mic, un sms la 8839,  puteti aduce speranta in viata unui copil cu autism! “.

Elena Stoican, vicepreşedintele Asociației Învingem Autismul: “Am pornit în 2009 împreună cu mai mulţi părinţi de la ideea de a muta terapia copiilor noştri, care se desfăşura acasă, într-un centru specializat.
Acum, prin Centrul Învingem Autismul oferim intervenţie individuală şi de grup la cele mai înalte standarde pentru un număr de 30 de copii cu autism. Tot în cadrul Centrului Învingem Autismul desfăşurăm grupuri de suport pentru fraţii copiilor cu autism, dar şi pentru părinţi. Intervenţia specializată este unica şansă pentru ca aceşti copii să-şi atingă potenţialul lor maxim. Multumim Kanal D, multumim Europa FM si Zorky’s Planet pntru ca ne sunt alaturi”
.

Fondurile strânse în urma campaniei derulată de Kanal D împreună cu Învingem Autismul vor ajuta la intervenţia specializată pentru copiii care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul și la formarea a 250 de cadre didactice din țară din grădinițe și școli de masă în metode de predare specifice pentru copiii cu autism.
21 Noiembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod