Un fotbalist altfel. Cine este Ciprian Marica şi ce vrea să ofere României?

A surprins plăcut opinia publică cu ocazia dramei din Club Colectiv, când a participat la protestele din Piaţa Universităţii.
Se poate spune că e un fotbalist talentat, dar urmărit de ghinion. A jucat şase sezoane în campionatul Germaniei, pentru Stuttgart şi Schalke 04, are peste 70 de selecţii la echipa naţională şi 25 de goluri marcate. Nu a reuşit să ajungă în primii cei mai buni fotbalişti din Europa din cauza a numeroase accidentări, iar acum, la 30 de ani, se pregăteşte pentru o retragere în glorie.
A revenit la echipa Steaua Bucureşti cu speranţa că va juca şi va fi selecţionat la echipa naţională.
A aplicat aceeaşi strategie ca Adrian Mutu.
Dar Marica e mai mult de atât şi se pregăteşte să joace un alt rol după ce cariera de fotbalist se va fi încheiat. Şi-a propus să devină o voce a societăţii civile, să apere interesele celor pe care poate să-i reprezinte şi îşi doreşte să se facă auzit de autorităţi, preşedinţi de cluburi sau Federaţia de fotbal. Ciprian Marica a decis să-şi folosească numele pentru a rezolva probleme. Opinia publică a aflat de Marica în zilele întunecate de după incendiul din Club Colectiv.
Fotbalistul a participat la proteste, a scris mesaje de încurajare pentru supravieţuitori pe Facebook, a făcut donaţii şi s-a implicat într-un fel în care nu a mai făcut-o niciodată vreun fotbalist din România - cu înţelepciune, empatie şi creier.
25 Ianuarie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod