Un cuplu muzical in trei culori

Din februarie, Dana Nalbaru de la HI-Q si Calin Goia de la Voltaj s-au mutat in apartamentul pe care l-au visat: cu tavane suspendate, luminate de spoturi, cu mobila .tricolora.. Si cu Sasa, Cockerul lor.

Ora 21:00. Sunam la usa alba din metal a unui apartament situat la ultimul etaj al unui bloc din cartierul Militari. Suntem in vizita la cuplul Dana Nalbaru si Calin Goia. Asta e ora cand ii gasesti acasa. Ziua, fiecare-i cu treburile lui: Dana, pe la Antena, cu emisiunea "Totul va fi bine" si trupa Hi-Q, iar Calin cu repetitiile alaturi de baietii de la Voltaj.

Ne deschide Dana. E imbracata elegant, cu un top si pantaloni negri. In spatele ei, printr-o arcada, se zareste bucataria si cainele Sasa, care se tot agita. In aer pluteste o aroma de "ceva bun". Masa este asezata: doua pahare, o sticla de vin, lumanari aprinse. "Tocmai pregateam orez cu carne, felul preferat al lui Calin", spune Dana in timp ce ne pofteste in casa. Dana ne-a marturisit ca in ultima vreme au fost ocupati si momentele petrecute impreuna au cam lipsit din viata lor.

Privim in jur.
Cei doi locuiesc intr-un apartament luminos, cald, cu putina mobila si multe modificari arhitecturale. Lipsesc usile, debaralele si patru pereti despartitori. Trecerea din bucatarie in camera de zi se face printr-o arcada. De fapt, tocul modificat al unei foste usi. In living, mobila, covoarele si gresia sunt in tonuri de bej si rosu. "Iti place casa sau te intrebi de ce nu este mobilata?, intervine Calin. Cand am vazut casa, modificarile - tavanul fals cu spoturi, peretii sparti, gresia - deja existau. Noi doar l-am mobilat. Si pentru ca nu am gasit in magazinele de aici ce ne-am dorit, un prieten de-al parintilor mei, designerul Atila Nemet, a conceput totul special pentru casa noastra."

Singurele piese de mobilier din living sunt canapeaua de piele bordo, adusa din Turcia, doua taburete, un dulapior fals din PAL bej si rosu care mascheaza caloriferul si un altul, cu multe rafturi, pe care stau asezate televizorul, combina si cateva CD-uri. Pe podeaua din gresie spaniola odihneste un covor pufos, bej cu motive geometrice. Vizavi se afla teritoriul lui Calin: un bar construit pe peretele lateral.
"Ne-am dorit o camera de zi dotata pentru prietenii care vin in vizita, spune Dana. Calin e cel care le prepara cocktail-urile. Nu am vrut o biblioteca sau cine stie ce corpuri masive. Aici ne-am dorit un spatiu primitor in care sa ne simtim bine alaturi de cei dragi."

Camera de zi este de fapt un fost dormitor si o toaleta de serviciu, plus un hol. In partea dreapta a barului este un dulap, cu multe sertare si geamuri de plexiglas. "Am transformat orice spatiu inutil intr-un dulap practic, spune Dana. Si ca sa iti exemplific ce inteleg eu prin practic, hai sa vezi dulapul de haine din dormitor."

Drumul spre dormitor trece prin bucatarie, care are si ea o poveste: are un perete daramat si transformat intr-o arcada cu spoturi luminoase si un tavan fals din rigips. Aici mobila e bej si se asorteaza cu gresia si cu ustensilele de bucatarit. In dormitor altfel stau lucrurile. Totul este gri-argintiu. Un dulap impresionant, blindat cu usi si sertare, construit de-a lungul a doi pereti si un pat impunator, de 2/ 1,80 m, ocupa aproape tot spatiul. "Asta a fost cosmarul meu, spune Calin, aratandu-mi dulapul.
A trebuit sa-l car bucata cu bucata pe scari, zece etaje. Are cinci usi glisante de 2,30 m inaltime. Ideea Danei. L-a vazut intr-o revista si a comandat unul identic. Sunt de fapt doua dulapuri, al meu si al ei, intr-unul singur. Fiecare are cate cinci rafturi, cinci sertare si un loc pentru agatat umerasele. Acum nu ne mai incurcam hainele." Langa patul urias, cei doi au o noptiera. Nu este un corp separat, asa cum am crede. Este practic o continuare a scheletelui de pat, sprijinita pe o bara metalica. "Deasupra vezi poza noastra si telecomanda televizorului, spune Dana. In fiecare camera avem cate o fotografie cu noi doi."

Deodata, in camera isi face aparitia Sasa, cu lesa in gura. Pentru el era timpul plimbarii de seara. Era tarziu.
Trecuse de ora 23.00.


Mobilierul atipic personalizeaza casa

Cristina Popescu, arhitecta, spune ca spatiul simplu, aerat da sentimentul unei case locuite de tineri dinamici, moderni. Folosirea mobilierului atipic, in culori diverse are darul de a personaliza interiorul rece al unui apartament.Livingul este construit pe combinatia bej-rosu, culori in voga, iar barul in dungi verticale rupe monotonia si "aduna" oamenii.
Continuitatea vizuala a incaperilor este realizata cu ajutorul tavanului suspendat partial, care permite diferite tipuri de iluminare - cu spoturi sau lumina continua din scafa. Acest element decorativ trebuie manuit cu grija in amenajarile interioare. El poate crea senzatia de spatialitate, dar daca este folosit in mod excesiv se poate ajunge la o ingreunare inutila a spatiului.

Carte de vizita
11 septembrie 1999:
Dana si Calin au devenit cuplu, dupa un spectacol sustinut la Husi
14 septembrie 1999:
Calin i-a daruit Danei un trandafir albastru
20 septembrie 1999:
Primul cadou al Danei: niste clopotei de vant, pe care si-i dorea Calin pentru cabana parintilor sai
20 ianuarie 2000:
Dana si Calin se muta impreuna, cu chirie, in Militari
11 septembrie 2000:
La aniversare, Calin i-l daruieste Danei pe Sasa
februarie 2001:
Cei doi si-au cumparat un apartament in Militari
martie 2001:
Dana si Calin si-au amenajat casa
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxana pe 28 Mai 2008, 00:49
    o pereche frumoasa

    au fost dupa parerea mea cea mai frumoasa pereche printre vedete.pacat ca drumurile lor s-au despartit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod