Ultimele ore din viaţa unui colos: Robin Williams, rătăcit în labirintul paranoiei

de Daniel Dumitrescu, 26 Aprilie 2015

Potrivit unui documentar recent, examinările post-mortem arată că actorul suferea de demenţă, afecţiune ce nu fusese diagnosticată. Starul bănuia că era ceva în neregulă cu el.

Priveşti fotografiile cu el, te uiţi la filmele lui, la rolurile pe care le-a jucat magistral, cu o bucurie sublimă, în care a dat toată măsura harului său fabulos şi în care şi-a pus sufletul pe tavă, dăruindu-ţi tot ce avea mai de preţ, fără să păstreze nimic pentru el. Te uiţi şi înghiţi în sec şi ai o strângere de inimă - omul ăsta extraordinar, atât de frumos şi deosebit n-ar fi trebuit să moară! Şi mai ales nu aşa cum s-a întâmplat.

Te uiţi la imaginile care surprind câteva clipe din viaţa lui şi n-ai cum să nu regreţi că nu l-ai urmărit mai îndeaproape, că nu te-ai înfruptat pe săturate din imensul său talent - părea că va trăi veşnic. Şi totuşi, au trecut nouă luni fără Robin Williams. E dureros nu doar că am rămas fără el, dar mai ales modul în care s-a despărţit de noi: măcinat de angoasă şi de anxietate, actorul s-a spânzurat pe 14 august, iar lumea descoperea şocată că era grav bolnav. Ştia că era ceva în neregulă cu el, a încercat să reziste şi şi-a dus crucea în tăcere, până când a decis că s-a sfârşit. Cum a ajuns un om strălucitor şi plin de viaţă să îngenuncheze şi să-şi accepte neputinţa? Ce chin insuportabil l-a împins în prăpastia disperării?

Un documentar realizat de postul britanic de televiziune Channel 5 a refăcut ultimele ore din viaţa starului şi a ajuns la concluzia că Robin Williams şi-a trăit ultimele ore de viaţă pierdut într-un labirint al paranoiei. Cu doar o zi înainte de a muri, câştigătorul premiului Oscar, care fusese diagnosticat cu Parkinson, şi-a strâns colecţia de ceasuri într-o şosetă şi i-a dus-o unui prieten ca să i-o păstreze în siguranţă.

Ros de episoadele de anxietate şi de insomnie care i-au indus depresia ce avea să-l împingă spre moarte, starul în vârstă de 63 de ani şi-a trăit ultimele 24 de ore căutând informaţii pe internet, convins că avea o altă afecţiune, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Necropsia a scos la iveală faptul că Williams suferea de demenţă, boală care nu-i fusese diagnosticată şi care ar putea explica sursa comportamentului său bizar. Într-un episod al emisiunii "Autopsy", difuzat săptămâna trecută de Channel 5, Dr. Richard Shepherd a explicat că demenţa a explicat probabil tendinţele paranoice ale actorului. Acesta a spus că insomnia şi anxietatea, perioadele de confuzie, precum şi deciziile contradictorii ar putea avea legătură cu boala lui.

Dr.

Shepherd, care a mai analizat şi decesele lui Michael Jackson şi Elvis Presley, a mai spus că este posibil ca actorul să fi fost conştient de boala sa, lucru care i-ar fi exacerbat episoadele de paranoia din ultimele ore de viaţă. Mai mult, activitatea pe internet a actorului sugerează că acesta ştia că se întâmplă ceva cu el, "ceva ce nu putea revolva".

După câteva ore în care el şi-a strâns ceasurile în şosetă şi le-a lăsat amicului său, iar după căutările febrile pe internet, Robin Williams a fost găsit fără suflare, în august 2014. S-a spânzurat cu o curea.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ady pe 26 Apr 2015, 13:16
    si daca...

    ...peste 50 de ani se dovedeste ca Dl. Robin Wiliams a fost asasinat? cine serveste ?cine primeste?cine inghite?cine crede?cine manipuleaza?cine dezinformeaza? Voi, ziaristilor, a-ti fost acolo? Eu cred altceva pentru ca stiu altceva! La fel si despre Marilyn Monroe, Michael Jackson, J.F.K etc etc etc. Buna ziua!

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod