Tudor Furdui, indragostit de televiziune

A facut sport, este indragostit de teatru, este fiul actorului Dumitru Furdui, il vezi in fiecare seara la TVR 1 unde prezinta jurnalul sportiv in cadrul jurnalului de la ora 19.00, iar in timpul Jocurilor Olimpice 2008 va prezenta emisiunea Ziua Olimpica.
A facut sport, este indragostit de teatru, este fiul actorului Dumitru Furdui, il vezi in fiecare seara la TVR 1 unde prezinta jurnalul sportiv in cadrul jurnalului de la ora 19.00, iar in timpul Jocurilor Olimpice 2008 va prezenta emisiunea Ziua Olimpica. Daca nu ti-ai dat seama, vorbim despre Tudor Furdui despre care am reusit sa mai aflam cateva lucruri.

Cum ati ajuns la TVR?


In 1999, Redactia Divertisment din TVR a facut emisiunea "In memoriam, actorul Dumitru Furdui". Cum stiam aproape toate aparitiile tatalui meu la TV realizatorul Ovidiu Dumitru m-a rugat sa vin sa-l ajut. A fost primul contact cu arhiva, casetele, MGS-urile si dupa 10 zile mi-am dat seama ca televiziunea mi se potriveste ca o manusa.


De microbul sportului eram atins de mic si pasul la Redactia Sport l-am facut prin prietenul Vlad Enachescu, care era angajat de mai multi ani. L-am rugat ca in momentul in care se cauta mana de lucru proaspata sa-mi dea un semn. Dupa vreo 2 luni mi-a spus ca ar avea nevoie, la emisiunea pe care o realiza el, de un ajutor. Am inceput de jos, cu ABC-ul: caratul casetelor, preluari de imagini de pe EVS si Reuters, inregistrari de meciuri. Incet, incet am trecut la realizarea  de rezumate, interviuri si prezentari de jurnale si emisiuni. Angajarea a venit abia dupa 2 ani si jumatate.

Sunteti de aproape 10 ani fidel postului public de televiziune. Nu v-ati gandit niciun moment sa va schimbati locul de munca?


Sigur ca m-am gandit. Cine nu e atras de mirajul banilor posturilor comerciale? Am si avut ocazia sa plec insa am refuzat.
Sunt legat sentimental de TVR si mai am multe lucruri de realizat aici
 

Citeam de-a lungul documentarii, ca ati intrat in televiziune pentru ca iubiti teatrul. Exista o legatura asa de mare intre cele doua domenii?


Sunt un soi de copil de minge al scenei... Pentru ca avand parinti boemi (mama balerina la Opera si tatal actor) am fost mereu indragostit de arta si imi aduc aminte cu nostalgie de copilaria petrecuta inainte de spectacole pe holurile sau in culisele teatrului, in studiourile de la TVR sau la Opera. Asta mi-a insuflat ceva unic: dragostea pentru teatru...

De ce nu ati ales actoria?


Actoria cere multa munca si tenacitate. Ele nu m-au speriat deloc, insa am convingerea ca in aceasta profesie, ca si in cea de sportiv, daca nu esti foarte bun, nu iti gasesti rostul.
Asa ca drumul meu a cotit spre televiziune, pentru ca mi s-a parut ca mi se potriveste mai bine. Televiziunea ma provoaca, ma inspira.

Foarte multi dintre oamenii de televiziune spun ca o data ce ai luat contact cu acest domeniu, iti este aproape imposibil sa te desparti de el. Ce parere aveti despre aceste afirmatii?


Este perfect adevarat. Asa cum am spus mai devreme televiziunea e ca un microb pe care odata ce l-ai contactat nu mai scapi de el. Pe mine televiziunea m-a fascinat de la primul contact. Desi nu aveam experienta, am descoperit-o, am indragit-o si continuu sa invat tainele ei pas cu pas, pentru ca televiziunea "se fura".


 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florian Dan pe 19 Feb 2009, 19:54
    despre Tudor

    Cred ca este cel mai bine imbracat dintre toti prezentatorii de stiri din tara....are stil baiatu'! Tine-o tot asa Tudor!

    0
    0

  • Adrian Pantazi pe 20 Ian 2009, 21:10
    Tudor Furdui

    Banuiam ca esti fiul lui Dumitru Furdui,actorul care a intruchipat atatea personaje ale copilariei mele pe discurile de vinyl,la radio si tv, foarte drag mie,semeni f bine cu el...Apreciez mult dragostea ta de tara asta napastuita si superba....Mult succes in activitatea ta!

    0
    0

  • GIANI B pe 18 Oct 2008, 22:49
    SA FI TARE

    APRECIEZ MUNCA TA SA FI TARE IN MUNCA PE CARE O FACI TE FELICIT ESTI SIMPATIC DACA ESTI INSURAT SI VEDE SOTIA TA MESAJU SPER SA NU SE SUPERE MULT NOROC PE VIITOR GIANI

    0
    0

  • rodica cojan pe 9 Aug 2008, 18:07
    tudor furdui

    De ce oare suntem invatati ca popor sa ne uitam in curtea altuia si sa comentam ? ne roade invidia si in loc sa promovam valorile pe care le mai avem in tara ; le dam in cap, ii blamamsi ii descurajam. Aceste randuri i le-am adresat doamnei ,, angin,, care prin toata pozitia avuta in comentarie arata cat este de roasa de invidie. Eu l-am cunoscut fff putin pe acest domn Horea Furdui in calitate de student.L-am auzit si cantand ....tot ce pot sa va spun cu mana pe inima este faptul ca e educat , de bun simt si nu cred ca merita sa-i frangem aripile .Si ce-i daca traieste si prin imaginea tatalui?? ce-i rau in asta? oare noi ca parinte nu am face tot ce putem pentru copiii nostriii? Draga HOREA capul sus !!! si lasa-i sa vorbeasca! .....,,,iarta-i doamne , ca nu stiu ce vorbesc!,, cu respect jr. Rodica C . Timisoara

    0
    0

  • angin pe 9 Aug 2008, 13:34
    Tudor Furdui

    Frumoasa initiativa ,doamnelor , domnilor , mai astept si alte asemenea interviurii cu oameni interesanti ! Cit ddespre interlocutorul dvs, toata stima este un profesionist , tot inainte baiete sint convinsa ca si din cei care au plecat acum la mai "bine" zic ei vor reveni . Eu nu urmaresc decit stirile TVR de sport . Vezi ca in ultimul timp il bagati cam des inseama pe cioban si s-ar putea sa va pierdeti telespectatorii , sint foarte multi care va urmaresc , tocmai datorita stirilor serioase si diverse pe care le dati si ca nu-l prea includeau pe ciobanul nr 1 al tarii in ele ! Aveti grija nu va prostiti !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod