Traumă. Jane Fonda, obligată să ţină dietă la 12 ani

Actriţa a suferit tulburări alimentare din cauza atitutidinii dure a lui Henry Fonda. Acesta o ţinea la regim şi îi cerea să poarte fuste lungi.

Într-un eseu emoţionant în care explică cum a devenit feministă, în vârstă de 78 de ani mărturiseşte că atitudinea autoritată a tatălui ei a împins-o spre tulburările alimentare de pe urma cărora a avut de suferit mult timp.

Actriţă reprezentativă la Hollywood, instructor de yoga şi activistă influentă, Jane Fonda povesteşte în textul publicat pe site-ul feminist lennyletter.com despre adolescenţa sa nefericită. "Tata o punea pe mama mea vitregă să-mi spună că trebuie să slăbesc şi să port fuste mai lungi", a scris ea.

"Iar una dintre mamele mele vitrege mi-a zis că trebuie să mă schimb fizic dacă vreau să am un iubit", povesteşte vedeta.

Jane nu a dat nume, dar se ştie că atunci când încă era minoră a fost crescută de tatăl ei şi de noua lui soţie, Susan Blanchard, cu care s-a căsătorit la doar câteva luni după ce mama sa, Frances, s-a sinucis. Jane avea 12 ani când s-a întâmplat nenorocirea.

Mama ei a suferit, de asemenea, de tulburări alimentare şi era obsedată de aspectul său fizic - şi-a făcut operaţii estetice cu mult înainte ca acestea să devină banale şi odată i-a mărturisit lui Jane că dacă va pune grăsime pe ea, o va tăia cu cuţitul.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • excelent pe 13 Apr 2016, 01:53
    Magnific

    Este absolut buna hotararea tatalui ei intrucat, ma mai uit la strada si vad copile de 12 ani vs 13 care au greutatea corporala cu mult peste cea a varstei si atunci, ma-ntreb: Oare CUM va arata acea fata la 20 - 25ani cand la 12 de abia se misca !!!!! Nu este firesc asa ceva si-n plus exista cazul acelui de 600 ori 7 de kg ce, il mai arata din cand in cand, cum ii fac operatii si asa de reducere a greutatii trupului si este, vaai de viata lui plina cu amar

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod