Susan Sarandon, voluntar la 68 de ani: Actrița își vindecă suferința în dragoste ajutându-i pe sinistrați

Vedeta a lăsat în urmă despărțirea dureroasă de iubitul ei și a plecat în Nepal pentru a-i sprijini pe nevoiașii afectați de cutremure.

Susan Sarandon n-a avut un an grozav. Despărţirea de regizorul Jonathan Bricklin, iubitul ei mai tânăr, în vârstă de 38 de ani, în care credea enorm, i-a sfâşiat inima. Dar tocmai când viaţa părea să nu-i mai ofere noi prspective, ea a descoperit un sens nou al existenţei sale: ce înseamnă o dezamăgire în dragoste pe lângă drama copleşitoare a miilor de oameni săraci, înspăimântaţi şi chinuiţi de nevoi? Tragedia sinistraţilor din Nepal a făcut-o să uite de tristeţea care pusese stăpânire pe ea, iar vedeta şi-a dat seama că trebuie să facă ceva pentru alţii, nu pentru ea.

Cunoscută pentru spiritul său combativ, implicată în numeroase acţiuni activiste, Susan Sarandon a sosit duminică în Nepal şi a luat imediat contact cu oamenii loviţi de seismele catastrofale.

De-a lungul şederii sale de cinci zile în micul stat asiatic, actriţa americană va colabora cu ONG-ul Live To Love pentru a-i ajuta pe cei năpăstuiţi, informează ziarul britanic Daily Mail.

Îmbrăcată lejer pentru această călătorie, cu un tricou negru, pantaloni largi şi încălţată cu bocanci, actriţa americană a primit cu drag o ghirlandă de flori din partea localnicilor şi a stat de vorbă cu ei pentru a înţelege care sunt cele mai urgente măsuri ce trebuie luate în sprijinul lor.
O femeie, al cărei nume este Kanti Maya, i-a povestit că şi-a pierdut soţul şi fiica în timpul cutremurului care a afectat satul Ramkot, iar Susan a consolat-o şi a încurajat-o.

Primul cutremur devastator, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, s-a produs pe 25 aprilie şi s-a soldat cu cel puţin  8.490 de morţi, potrivit ultimului bilanţ întocmit de autorităţi. Al doilea seism, cu o magnitudine de 7,3 grade, a avut loc pe 12 mai şi a ucis 158 de persoane.

Susan Sarandon a mers printre ruine, a vorbit cu oamenii şi a înţeles la faţa locului dimensiunea dezastrului.
După ce i-a încurajat pe localnici, ea a participat la o acţiune de planificare a construirii de noi locuinţe pentru sinistraţi. Proiectul Live To Love, susţinut de grupul Panchakanya group şi de Organiozaţia Antreprenorilor din Nepal, are ca obiectiv ridicarea a 201 de cămine rezistente la cutremure, relatează Daily Mail.

Susan a vorbit la deschiderea şantierului, subliniind importanţa continuităţii turismului în Nepal, un domeniu vital pentru economia acestei ţări.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 Mai 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod