Suferinţele Danei Patriciu. De ce se desparte de unul dintre cei mai bogaţi români

25 Februarie 2013
Unul dintre cele mai mediatizate divorţuri ale acestui început de an este cel al omului de afaceri Dinu Patriciu, care a fost considerat mai mulţi ani la rând ca fiind cel mai bogat român.

La sfârşitul anului trecut, Dinu Patriciu a stat mai multe luni în Italia, acolo unde a suferit o operaţie de transplant de ficat. Profitând de faptul că soţul ei este departe şi nu poate reacţiona, Dana Patriciu a cerut împărţirea averii lor, deşi nu sunt divorţaţi, pe motiv că Dinu Patriciu a început să înstrăineze din bunuri.

Dana a depus, pe 6 decembrie 2012, o cerere la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, prin care a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun. Potrivit TOP 300 Capital, averea lui Patriciu se ridică la 850 milioane de euro, însă tabloidele au anunţat că Dinu şi Dana vor trebui să împartă suma amintită de revista Capital, dar şi bunuri a căror valoare se ridică la peste 2 miliarde de euro.

Pe lângă cererea pentru partajarea averii, Dana Patriciu a mai trimis o cerere la judecătorie, prin care îşi trimite soţul la psihiatru pentru a verifica dacă miliardarul român mai are discernământ.

Dacă Dana Patriciu ar deveni tutorele omului de afaceri, ea ar avea dreptul de a controla toţi banii magnatului.La primul termen de judecată, care a avut loc în data de 6 februarie, Dana Patriciu a cerut Judecătoriei Sectorului 1 ajutorul public judiciar al statului, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la sută din suma de 2,3 miliarde de euro cât ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totală a soţului ei.

Pentru această sumă, ea ar trebui să achite o taxă de timbru de aproximativ 70 de milioane de euro.

Dinu Patriciu a ţinut să răspundă acestor cereri ale soţiei, iar pe 14 februarie a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere de divorţ. Potrivit jurnaliştilor de la WOWbiz, cererea lui Patriciu a primit şi primul termen de judecată, pe 27 martie.

Patriciu va fi consultat de medicii psihiatri de la INML


Cu toate că omul de afaceri a reacţionat la acuzele soţiei sale, instanţa a decis ca omul de afaceri să fie expertizat de medicii psihiatri de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“.

În momentul în care Dana a văzut că i se cere divorţul, aceasta a reacţionat mai dur şi a depus la poliţie o plângere împotriva Anei, fiica lui Dinu Patriciu, în care spune că Ana i-ar fi furat din casă un ceas de 25.000 de euro şi mai multe bijuterii.

Oamenii legii au audiat-o deja pe fiica omului de afaceri, însă soţia magnatului nu a putut fi chemată la discuţii, fiind plecată în Caraibe, acolo unde locuieşte încă din anul 2011.

Amanta şi fata lui Patriciu ar putea rămâne fără avere


Unul dintre motivele principale pentru care Dana Patriciu a decis să atace pe toate fronturile este acela că averea lui Dinu Patriciu ar putea rămâne pe mâinile chinezoaicei Melanie Anne Chen, amanta omului de afaceri.

Ziarul „Naţional“ nota, în urmă cu aproximativ o lună, că Ana Patriciu şi Melanie Chen au ajuns să fie cercetate penal (chinezoaica are trei dosare penale în România, iar fiica lui Dinu Patriciu are dosare penale făcute de ANAF, pentru neplata taxelor către stat ale firmelor pe care le administrează), iar acest lucru i-ar putea fi de folos Danei, care ar putea câştiga procesul cu magnatul.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • eu pe 25 Feb 2013, 15:41
  bani furati de la popor

  bineinteles ca asta este o alta manevra.acuma asa se procedeaza ca daca il va gasi vinovat vreodata cea ce la noi nu se prea intampla ,atunci ii va fi confiscata averea,dar asa o sa ii doara undeva de noi si ei tot bine au sa traiasca.la puscarie cu el

  1
  0

 • Sorana pe 25 Feb 2013, 10:56
  ....avere ilicita...

  ...asa se intampla cu " averile ilicite"...asa cum s-au acumulat, asase duc...."pe apa sambetei";.....e legea naturala acompensatiei;...numai banul agonisit legal, dainuie.

  3
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod