Suferinţa Danielei Gyorfi: o viaţă întreagă dedicată mamei sale

Anica Diţă, mama Danielei Gyorfi, a murit duminică dimineaţă, în urma unei lupte pe care o ducea cu boala.

Mama artistei suferea de cancer la plămâni și a murit la Spitalul Floreasca, acolo unde era internată de o săptămână la terapie intensivă.

„Mama era ruptă de durere, i se administra morfină. Acum trei zile încă mă recunoştea. Nu mă aşteptam să se ducă atât de repede şi să mă lase singură“, a spus Daniela Gyorfi, pentru Libertatea.

Anica avea 62 de ani, iar pe lângă cumplita boală de care suferea, era și paralizată de 33 de ani, după un accident în care şi-a fracturat coloană cazând pe scări.

„Eu sunt paralizată, am sondă. Cea mai gravă boală este rinichiul. Am mulţi medici care se ocupă de mine, altfel nu mai eram în viaţă. Trebuie să mergem înainte.

Iau zilnic un pumn de medicamente. Am o infecţie urinară şi diabet“, spunea Anica Diţă în urmă cu câteva luni.

De când a paralizat Anica, Daniela Gyorfi devenise mamă pentru... mama ei. Artista şi-a sacraficat mult timp din viaţa personală pentru a avea grijă de mama ei, fără de care nu concepe viaţa, după cum o spune chiar ea. „Mama era internată, iar eu a trebuit să plec în Portugalia cu treabă. Am vorbit des la telefon, mereu. Era bine, nu a bănuit nicio secundă că se duce. Când am ajuns înapoi în ţară, era deja în comă. Am fost lângă ea până în ultimul moment, am ţinut-o de mână“, a spus, pentru Cancan, Daniela Gyorfi.

Deşi o vizita aproape zilnic pe mama ei, Daniela Gyorfi nu a ştiut că aceasta suferă de cancer.
„N-am ce să-mi reproşez, mama avea toate analizele la zi. Aveam un teanc de rezultate, nici măcar un medic nu mi-a spus că mama ar fi suspectă de cancer. Acum, la spital, prima dată mi-au spus că are metastază la ficat, apoi, după o tomografie efectuată la o clinică privată, au modificat diagnosticul în cancer în ultima fază la plămâni. Pe ficat erau doar nişte striaţii de grăsime... Nu acuz pe nimeni de nimic, dar sunt şocată“, a afirmat Daniela Gyorfi, potrivit ziarului Ring.



Cu doar 10 zile înainte ca Anica Diţă să moară, o echipă a emisiunii „WOWbiz“ a stat de vorbă cu aceasta. „Obosesc repede, nu pot să mănânc“, spunea aceasta, femeia crezând că este răcită, nu că are cancer în fază terminală.

Daniela Gyorfi a avut puterea să vorbească despre tragedie cu reporterii, afirmând că a căzut din picioare atunci când a aflat că mama ei a murit.

„Am căzut pe hol, nu mi-a venit să cred când mi-au zis doctorii că moare, să îi aduc lumânarea. Am căzut jos. Numai eu ştiu câte lacrimi am vărsat pentru mama mea“, a declarat artista.

Pentru a-i comemora dispariţia, scrie ziarul Libertatea, artista a scris un mesaj sfâşietor pe crucea din marmură din cimitir, la cererea mamei ei. „Cruce albă, piatră rece/ Cu tine nu pot petrece/ Cum mi-a fost în viaţă firea/ Şi a rămas doar amintirea“, este mesajul scris pe cruce.

Ştiindu-se bolnavă, mama cântăreţei a insistat, anul trecut, să-şi cumpere un loc de veci în cimitirul Bellu, pe care a plătit nu mai puţin de 15.000 de euro, mai notează Libertatea. Deşi, la insistenţele mamei, Daniela s-a ocupat de parafarea actelor, ea nu a mers niciodată să vadă unde este poziţionat mormântul.
„Am apelat la o prietenă bună să aibă grijă de marmură. Mama s-a pus deja pe cruce! Nu pot merge acolo să văd asta. Numai când mă gândesc mi se face rău. Cred că aş muri de inimă în faţa cavoului“, spunea artista la începutul anului.

2 Octombrie 2013
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maia50 pe 2 Oct 2013, 23:24
    fruntea sus.....

    Daniela,, sunt una din fanele tale,dint totdeauna te-am admirat si apreciat,esti o femeie deosebita.Viata merge inainte, trebuie sa-ti revii si sa te gandesti la familie, fiindca au nevoie de tine. Pe mama, d-zeu sa o odihneasca, sa-i puna sufletul de-a drepta lui. A scapat de suferinta si mizeriile din aceasta tara.Tot binele din lume si numai impliniri iti doresc. Ioana din Timisoara.

    1
    0

  • CRISTINA1970 pe 2 Oct 2013, 17:52
    foarte trist

    Sa sti Daniela am fost cu sufletul alaturi de tine .Esti o femeie demna de toata admiratia si tot respectul din lume .Dumnezeu sa o adihneasca pe mamica ta si sa te gandesti ca acum nu mai sufera si de acolo de sus te vegheaza. iti doresc tot binele din lume tie si fetitei tale alaturi de sotul tau. Cristina Brasov

    2
    0

  • Liliana pe 2 Oct 2013, 12:24
    A iertat-o Dumnezeu

    I s-a terminat chinul, dupä atâtzia ani de suferintzä. Desi este grea despärtzirea, Daniela TREBUIE sä se gândeascä in sensul ästa. Acum mama ei nu mai suferä.

    4
    0

  • Dodi pe 2 Oct 2013, 08:35
    Grea suferinta..

    fi tare Daniela,toti trecem prin asa ceva...mai devreme sau mai tarziu...stiu ce inseamna sa-ti pierzi cea mai draga pesoana din viata ta,fiind MAMA...Dumnezeu s-o odihneasca in pace :((

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod