Statui din marmură și pereți auriți: Fabulosul apartament în care a trăit Joan Rivers

Dosar Eva. Două lucruri a iubit la nebunie regretata actriță: luxul și umorul. Ambele se regăsesc în locuința ei din New York, care rivalizează cu Palatul Versailles.

Când a părăsit această lume, pe 4 septembrie, la 81 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, într-un spital din New York, Joan Rivers a lăsat în urmă nu doar o grămadă de citate amuzante, de neuitat, ci și o casă cum alta nu-i. În apartamentul ei din Upper East Side, estimat la o valoare de 35 de milioane de dolari, actrița a trăit fericită și și-a scris replicile care au consacrat-o. Și acum, în fiecare colț al acestui "sanctuar" sunt răspândite notițe cu glumele sale faimoase.

Joan Rivers își adora casa. Cândva a spus cu mândrie că acolo ar fi stat și Maria Antoaneta "dacă ar fi avut destui bani". Decorat cu statui din marmură, mobilier vechi și valoros, candelabre impozante și foiță de aur întinsă pe pereți și pe tavan, locuința arată mai degrabă ca un palat: privind interioarele încărcate de lux și de bun gust, ai senzația că pășești prin Versailles, impresie la care contribuie foarte mult înălțimea de nouă metri și un pic a tavanului, precum și impozantele draperii din catifea care tronează la ferestrele vaste.



Apartamentul de 126,5 metri pătrați a fost construit în 1920 de milionarul John R Drexel și soția lui. În 1959, într-unul dintre dormitoare a stat cu chirie Ernest Hemingway. Marele scriitor își instalase aici un birou și dorea să se apuce de scris, dar curând a descoperit că orașul era prea apăsător pentru el și a plecat.

În anii '80, Rivers descinde la adresa din Upper East Side și se apucă de renovat: în prima fază, își pune echipa de lucru să îndepărteze picturile de pe pereți și îi acoperă cu foiță de aur. Apoi, pas cu pas, îl transformă în ceea vedem azi.

Rivers a încercat de mai multe ori să vândă proprietatea. Prima oară a vrut s-o dea în 2009, pentru că dorea să se mute pe coasta de vest, ca să fie alături de fiica ei, Melissa Rivers.

Potrivit Daily Mail, în acel an actrița ar fi primit o ofertă notabilă de la fostul dictator libian Gaddafi. Joan Rivers a spus că agentul ei imobiliar a fost contactat de consilierii controversatului lider, care i-au oferit 200.000 de dolari pentru a-l închiria timp de o săptămână.
"M-am gândit că ar fi grozav. I-am transmis că aș da jumătate din chirie victimelor atentatului de la Lockerbie și jumătate unui exterminator care să curețe apartamentul după plecarea lui", a glumit actrița.

La ultima încercare de a vinde casa, în 2012, Rivers cerea 29,5 milioane de dolari. Astăzi, grandioasa locuință valorează mai mult, ținând cont că locuințe asemănătoare în aceeași zonă sunt estimate la 35 de milioane de dolari, notează Daily Mail. În plus, apartamentul beneficiază de faima ultimei sale proprietare.

Înainte de a pătrunde în "micul Versailles" din New York, se cuvine să înțelegem, într-o scurtă prezentare documentată de Mediafax, cine a fost, de fapt, Joan Rivers.
 
Joan Alexandra Rosenberg (născută Molinsky, pe 8 iunie 1933), cu numele de scenă Joan Rivers, a avut o bogată carieră în televiziune, fiind actriţă, scenaristă, artistă de stand up comedy, producătoare şi gazdă a unor emisiuni TV de succes. Printre producţiile de televiziune în care a apărut se numără şi "Joan & Melissa: Joan Knows Best?", alături de fiica sa, Melissa.
A scris 12 cărţi de memorii şi umoristice, devenite bestselleruri.

Considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei, a devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a "clicii lor".

În 1983, Rivers a obţinut una dintre cele mai râvnite poziţii din industrie, după ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul său direct, acid şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultimii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ţinta asupra vedetelor de la Hollywood.

"Marea bucurie a mamei mele era să-i facă pe oameni să râdă. Deşi este un lucru dificil acum (de făcut oamenii să râdă, n.r.), ştiu că dorinţa sa ultimă a fost să ne întoarcem la râsete cât mai curând"
, a mai spus Melissa Rivers, după anunţul veştii despre moartea mamei sale.

De-a lungul carierei sale, Joan Rivers a primit opt nominalizări la premiile Daytime Emmy, fiind recompensată cu un astfel de trofeu în 1990, pentru "The Joan Rivers Show".
Totodată, în 2010, vedeta a primit un premiu din partea Alliance of Women Film Journalists din Statele Unite ale Americii. În 1989, Joan Rivers a primit o stea pe Walk of Fame.

Iar acum să pătrundem în fabulosul ei "templu", în "în care ar fi stat și Maria Antoaneta dacă ar fi avut destui bani".


Foto: Hepta, Daily Mail

1 din 19

Un stil opulent

Livingul central din apartamentul situat în Upper East Side este descris de ziarul britanic ca "o mare de catifea roz și aurie". Cu un pian într-un colț, încăperea are numeroase piese de mobilier
5 Octombrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod