Sinead O'Connor, declarație scandaloasă: „Nu mai vreau să-mi pierd timpul cu oamenii albi“

Cântăreața irlandeză care s-a convertit recent la Islam a postat un mesaj rasist pe Twitter.

Sinead O'Connor a provocat o dezbatere virulentă după ce a scris pe Twitter că nu mai vrea să-și petreacă timpul cu "oamenii albi dezgustători" după ce s-a convertit la Islam. Cântăreața irlandeză care și-a schimbat numele în Shuhada' Davitt și-a cerut mai întâi scuze pentru mesajul ei rasist: "Îmi pare incredibil de rău. Ce urmează să spun este ceva atât de rasist încât nu credeam niciodată că sufletul meu poate fi capabil să simtă asta."

Apoi vedeta a scris: "Însă, sincer, nu mai vreau niciodată să-mi petrec timpul în compania oamenilor albi (dacă așa sunt numite persoanele non-musulmane).

Pentru niciun moment, pentru niciun motiv. Sunt dezgustători."

Cum era de așteptat, postarea sa a stârnit un val de comentarii negative. "Ești la fel de dezgustătoare, fiindcă și tu ești albă", a scris cineva. Alții au numit-o ipocrită și rasistă, iar câteva persoane de religie musulmană au precizat că ea interpretează greșit preceptele Islamului, relatează Daily Mail.

O'Connor a revenit cu un al doilea mesaj: "Este interesant de văzut dacă Twitter va cenzura acest mesaj, din moment ce le permite unor oameni ca Trump sau Milbank să scuipe gunoaie satanice la adresa tării mele.
Iertați-mă. Câteodată Dumnezeu are nevoie de muncitori <<murdari>>. #NuLaFelDeNebunaPrecumPare ;)”
.

Sinead O'Connor a anunțat, printr-un mesaj postat pe Twitter, la sfârșitul lunii octombrie, că s-a convertit la Islam. Ea le-a mulţumit musulmanilor pentru sprijinul acordat și a anunțat că și-a schimbat numele în Shuhada. Cântăreața a explicat că decizia este "concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent" şi a postat un videoclip în care cântă adhanul - chemarea la rugăciune.
Imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat o înregistrare video în care artista depune jurământul de credinţă islamic, informează CNN.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod