Sindromul stresului regal: Prinţesa Victoria a Suediei a suferit de anorexie

Prinţesa Victoria a Suediei, în 1997, la vârsta de 20 de ani, când începuse să sufere de anorexie


În interviul citat, ea a menţionat că după împlinirea a 40 de ani trece de bornă importantă din viaţa sa şi a mulţumit presei pentru că i-a protejat intimitatea în perioada în care urma tratamentul de recuperare. "Nu este ceva care ţine doar de cauze externe. Poate veni din nimic şi i se poate întâmpla oricui, nu doar fetelor, ci şi băieţilor", a explicat ea.

Acum, Victoria este o mamă fericită şi îşi îndeplineşte cu brio sarcinile regale.

Ea s-a căsătorit în 2010 cu fostul său antrenor personal, Daniel Westerling, după o relaţie de lungă durată. Cuplul are doi copii - un băiat, Oscar, în vârstă de 14 ani, şi o fetiţă, Estelle, în vârstă de 14 ani.

În documentarul care va fi difuzat de televiziunea suedeză, Victoria a vorbit şi despre rolul ei de mamă şi a spus despre Estelle, care într-o zi va moşteni tronul Suediei, că este "curioasă, sociabilă şi curajoasă", moştenind firea comunicativă de la ambii părinţi.

Prinţesa moştenitoare Victoria, în vârstă de 39 de ani, este cel mai mare dintre copiii regelui Suediei Carl XVI Gustaf şi ai soţiei acestuia, regina Silvia.

Suedia este o monarhie constituţională, iar regele nu deţine puteri politice.
Simpatia populaţiei faţă de familia regală, deşi a scăzut uşor în ultimii ani, a rămas totuşi la un nivel consistent în Suedia, o ţară cu profunde principii egalitariste, notează Mediafax.

Regele Carl Gustaf al XVI-lea a devenit rege al Suediei în 1973. Prima lui fiică, Victoria, a devenit prinţesă moştenitoare în 1980, în urma unei reforme constituţionale în virtutea căreia tronul suedez va fi moştenit de primul copil al monarhului, indiferent dacă acesta este fată sau băiat.
Dacă va deveni regină, aşa cum este de aşteptat, Victoria va fi a patra regină a Suediei, după regina Margaret, regina Christina şi regina Ulrika Eleonora.

Prinţesa Victoria este foarte populară în Suedia, unde 59% dintre persoanele care au luat parte la un sondaj, pe 21 mai 2011, au declarat că îşi doresc ca regele Carl XVI Gustaf, de 65 de ani, să abdice în favoarea sa.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod