Simplu nu ar renunta "nici morti" la break-dance

Simplu sau nu de realizat, Smiley, C.R.B.L, Omu Negru,Francezu, Taz, Piticu au reusit sa ramana de la lansare number one in break dance-ul romanesc. Amuzanti, cu miscari scenice de invidiat, cu piese ritmate, dar si cu foate multa munca, cei sase baieti au reusit sa entuziasmeze publicul cu aparitiile lor.

In al patrulea an de existenta formatia Simplu a lansat la sfarsitul lunii decembrie 2003 albumul Zece. Rezultatul a multe ore petrecute in studio, acesta este al patrulea material lansat de Simplu si se anunta deja a fi unul de mare succes.

Pentru acest album, Simplu a decis sa renunte la sintetizatoare si la efecte computerizate si au folosit 100% sound acustic: chitara rece, bass etc. Efectele speciale sunt obtinute cu foarte multa inventivitate, prin percutie vocala si neconventionala (instrumente de percutie asiatice, scrumiere lovite pe ritm de masa, pungi de monede si multe alte asemenea artificii).

La numai doua saptamani de la lansarea hitului "O secunda", in concerte, fanii Simplu deja fredonau versurile melodiei, iar intr-un sondaj realizat de televiziunea Antena 1, aceeasi piesa a ocupat primul loc in preferintele romanilor pentru Revelion.


Desi pare dificil de egalat, se pare ca succesul nu se va opri aici pentru formatia Simplu. Membrii trupei sunt optimisti ca melodiile de pe albumul "Zece" vor egala sau chiar depasi succesul hitului care i-a scos din anonimat - "Oare stii".

Eva a icercat sa afle care sunt valorile, succesele si dezamagirile celui mai popular boy-band al momentului.

Cum v-a venit ideea sa infiintati o formatie?
Ideea a venit ca urmare a faptului ca ne doream cu totii sa promovam break-dance-ul la nivel national. Era singura sansa de a-l ridica de la nivel de strada, de pe trotuar pe scena.
Formatia Simplu a luat fiinta in decembrie 2000, atunci cand doua trupe break-dance rivale - Mesaj Nou si Extreme - au decis sa mearga impreuna mai departe.

Cum v-a schimbat succesul primului album?
Nu mult. Faptul ca am avut succes din prima ne-a dat aripioare... sa tintim din ce in ce mai sus. Credem ca noul nostru album - Zece - este mult mai bun decat primul nostru album si suntem optimisti ca vor urma albume din ce in ce mai bune.
Noi pentru asta muncim si vom munci mai departe.

Ati fost la un moment dat descurajati de lumea muzicala?
Foarte descurajati. Ca si consumatori de muzica suntem dezamagiti. Talentul e descurajat de non-valorile care au succes. Publicul e pacalit de "ambalajul" trupelor care apar de la o zi la alta.

Care este cea mai mare implinire a trupei Simplu?
Faptul ca am ajuns ca lumea sa aiba incredere in noi. Ne-am pastrat totusi entuziasmul de inceput si vom face in continuare muzica, pentru ca ne place enorm ceea ce facem.

Care dintre voi este considerat liderul formatiei?
Nu avem un lider. Gandim la unison si ajungem la o concluzie, fara probleme.

Cate ore de antrenament faceti pe zi pentru miscarile de break dance?
De obicei ne antrenam intre doua si patru ore. Noi zicem mereu ca pare simplu, dar nu e usor. E clar ca break-dance-ul nu e simplu, pentru ca altfel l-ar practica toata lumea, dar pentru noi e un mod de viata, la care nu vom renunta "nici morti".
Cele trei - patru ore zilnic petrecute in sala de dans se soldeaza de multe ori cu accidente... din fericire nu foarte grave. Astazi suntem toti "plini de vanatai", urme ale pregatirilor pentru turneul pe care il vom sustine in luna martie.

Considerati ca si celelalte piese de pe albumul "Zece" vor avea impactul hitului "O secunda"?
Noi credem ca tot albumul e de succes. Si de aceea i-am rugat pe fanii care nu se regasesc in nici una dintre piesele de pe album sa ne ceara banii inapoi pe album. Pana acum nu s-a anuntat nimeni!

Cum rezolvati eventualele conflictele dintre voi?
Discutam pana gasim o solutie.

Va petreceti timpul impreuna?
Nu prea e posibil. O parte din trupa locuieste la Pitesti si o parte in Bucuresti. Ne intalnim pentru repetitii si sedinte de trupa... Timpul liber il cam petrecem separat.

Cum reusiti sa mentineti o relatie in conditiile in care voi sunteti celebri?
Este foarte greu pentru cei care au prietene. Munca de lamurire este enorma, pentru ca exista si "binevoitori" care aduc tot felul de informatii eronate si fac ca o relatie de lunga durata sa fie greu de sustinut.


Care sunt plusurile si minusurile celebritatii?
Partea buna este ca ai ocazia sa bucuri oamenii cu muzica ta, te bucuri de admiratia si aprobarea lor. Partea negativa ar fi ca se nasc probleme personale, nu te mai poti comporta ca o persoana normala, esti recunoscut, peste tot... incepi sa traiesti ca intr-o vitrina.

Cum va descurcati cu avansurile fanelor?
Ne descurcam destul de bine. Le refuzam politicos, le explicam ca sunt indragostite de o imagine. Daca insistentele devin neplacute, schimbam foaia...

de Lavinia Gogu
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alii pe 14 Dec 2008, 14:40
    ssal!!

    man fac abreak de aproape un an... si ma descurc binishor!! dar nu pot multe ... flash kik ca de exemplu .. de abi am invatat flikul si bekflipul dar e mult mi greu ! si wallflip !!! in fine .. poate peste un aan voi mai scrie o data si va voi spune ca waallflipul si flash kikul sunt ushoare... bafta baiaetii cu braeku si cine e din slatina sa zica !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod