Simona Halep. Când o înfrângere e mai importantă decât o victorie!

Se agaţă de fiecare punct ca râia, se lipeşte de adversară şi profită de fiecare neatenţie. Exploatează toate păcatele adversarei, fără milă
Este cea mai celebră sportivă din România. A câştigat peste 3 milioane de dolari în 2015. Are 24 de ani neîmpliniţi şi este pe locul doi în lume. Dar cum se poate ajunge la un asemenea nivel?
E banal să spui că prin muncă, deşi fundamentul unui asemenea succes e antrenamentul, rutina şi dorinţa perpetuă de a te perfecţiona. Succesul unui sportiv nu se bazeză numai pe calităţi fizice, ci, mai degrabă, pe capacitatea de a le şlefui. De a scoate tot ce e mai bun la suprafaţă.
Simona Halep nu excelează prin serviciu, nu excelează printr-o lovitură devastatoare sau printr-o deplasare în teren ultra-rapidă. Stă bine la aceste capitole, dar ce are ea şi nu are nicio jucătoare din circuit e capacitatea de a nu renunţa niciodată. Se agaţă de fiecare punct ca râia, cum se spune în popor, se lipeşte de adversară şi profită de fiecare neatenţie, de orice pierdere de ritm a acesteia. Explotează toate păcatele adversarei fără milă. Este sufocantă prin voinţa cu care revine mereu şi mereu fără să obosească, fără să-şi piardă concentrarea.
Cu Simona Halep s-a mai întâmplat ceva, în sfârşit are un antrenor care o ajută, în persoana lui Darren Cahill, Australia.
25 August 2015
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lu pe 25 Aug 2015, 21:33
    articol Simo

    De acod: nu e decenta exoresia "ca raia". In rest, articolul e frumos scris si multumim tinerei Simona H.

    2
    0

  • Butterfly Effect pe 25 Aug 2015, 12:44
    .... ca RAIA ???? ....

    ... ca O LIPITOARE de piele, ca UN BULDOG de gatul adeversarului,, ca UN LILIAC prins de par, etc, etc , etc .... fara suparare domnilor jurnalisti, dar se putea gasi multe alte sinonime, asemanari, daca ati dorit sa descrieti jocul de rabdare si de perseverenta a Simonei, ... folosind cuvintele = ca RAIA =, duce-ti gandul mai degraba spre scarba, decat spre recunoasterea calitatilor unei persoane .

    4
    1

  • Eu pe 25 Aug 2015, 07:26
    Eu

    Este pacat sa spui ca se agata ca `raia` de puncte ... indiferent de unde face punctele wta ne duce cu mandrie tara si drapelul pe culmi ... ziaristi de doi bani. Cautati-va cuvintele mai bine despre asemenea oameni , una cu silicoane e pe primele pagini eroina ... dar asemenea oameni ca simona se agata ca raia.... chiar nu este moral ce faceti voi !

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod