Silvia Sohterus, primadona pe muzica rock

Tine minte foarte bine numerele si este dezastru atunci cand vine vorba de numele pieselor de teatru sau ale pieselor muzicale. A fost "Silvia", "Contesa Maritza" sau "Martha".

Tine minte foarte bine numerele si este dezastru atunci cand vine vorba de numele pieselor de teatru sau ale pieselor muzicale. A fost "Silvia", "Contesa Maritza" sau "Martha". Ea este Silvia Sohterus, o femeie puternica, iubitoare a rolurilor pline de pasiune, o primadona care asculta muzica rock.

Pe langa rolurile enumerate mai sus, iubitorii muzicii clasice au mai putut-o vedea in  J. Strauss: "Liliacul" (Rosalinda); "Voievodul Tiganilor" (Saffi); K.Zeller: "Vanzatorul de pasari" (Printesa); J. Gilbert: "Suzanna" (rolul titular); Fr.Lopez: "Secretul lui Marco Polo" (Lou-Kou-Song); G. Dendrino: "Lasati-ma sa cant" (Martha) ; R. Benatzky – R. Stolz: "La Calul Balan" (Josepha; Otilia); R. Friml: "Rose Marie" (Jeanette); C.Trailescu: "Fantana Blanduziei" (Neera), si lista poate continua.

Cu Silvia Sohterus m-am intalnit zilele trecute la ceainaria din cadrul Teatrului National de Opereta, unde artista ne-a acordat un interviu.

Cand si cum s-a nascut pasiunea dumneavoastra pentru muzica clasica?


Dintotdeauna, deoarece tatal meu a fost tenor. Spun a fost, pentru ca acum este pensionar si am crescut in aceasta atmosfera. A fost tenor in Corul Operei si, practic, toata copilaria fratelui meu si a mea s-a petrecut prin culise, pe la recuzita, unde erau tot felul de jucarii pentru noi.

Nu v-ati gandit niciodata sa faceti altceva?


Am mers pe ideea ca facem canto amandoi, nu am vrut niciunul instrument. Ne-a testat tata sa vada daca avem voce, pentru ca altfel ne chinuia degeaba. Trebuie sa recunosc ca aveam si un plan B, asa cum se spune modern, mi-ar fi placut sa fac arheologie sau antropologie.

Observ ca si planul B intra in categoria domeniilor nu l-a indemana oricui. Ati fost intotdeauna atrasa de lucrurile... altfel?


Da, catre misterios, catre ezoterism, catre tot ce este mai ascuns. E mai interesant sa descifrezi decat sa iei de-a gata. (foto din spectacolul "Cabaret")

Cand a avut loc prima aparitie pe scena, oficial?


Oficial, la trei ani. Cand am jucat Iepuras in "Motanul incaltat", mai tarziu a fost Scufita Rosie si, copil fiind, in corul de copii al Operei. M-am obisnuit de mica cu aceasta viata.

7 Noiembrie 2008
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vio si Adrian pe 9 Nov 2008, 13:08
    Un mare caracter

    Silvia suntem mandri ca te-am cunoscut si ca suntem prietenii tai. Frumoasa,talentata,modesta si mai ales un mare caracter.Te iubim si te respectam.Si nu suntem singurii. Mult , mult, succes in viata si pe scena!

    0
    0

  • ramonelu pe 8 Nov 2008, 17:09
    Finally

    In sfarsit vad si eu un articol despre artistii de la opereta...daca ai curiozitatea sa dai un search pe google, nu gasesti decat ffff putine articole, cu atat mai putin poze din spectacole. Asa k...felicitari pentru articol! Silvia este o artista desavarsita si o urmaresc de fiecare data cu multa, multa placere.Intr-adevar in "Vaduva vesela"...s-a muncit enorm si asta s-a vazut.Bafta in continuare!

    0
    0

  • colonelu' pe 8 Nov 2008, 10:04
    Silvia o PRIETENA

    Sunt mandru ca printre prietenii mei din parc se numara un om minunat,oactrita desavarsita cum este Silvia (nume predestinat pentru o cantareata de opereta). Ii doresc tot binele din lume si o cariera stralucita pe care le merita din plin.

    0
    0

  • Adela Vladisalv pe 8 Nov 2008, 07:07
    Sivia Sohterus un OM printre oameni

    Asa este Sivia, o primadona printre artisti si un OM printre oameni. Talentul, seriozitatea, efortul pe care-l depune in permanenta in rolurile atribuite, naturaletea si simplitatea din viata de fiecare zi, arta de a pune in practica imbinarea minte, trup si suflet, fac din Silvia un om complet si complex. Acest har o va tine pe Sivia aproape de inimile noastre, fie artisti, fie oameni simpli.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod