Sexy şi cu un suflet mare: Cum le-a schimbat Brad Pitt viaţa unor amărâţi

Brad Pitt, un star fericit pentru că a ajutat nişte nevoiaşi

 

Acum este evident pentru oricine că viziunea lui a meritat tot efortul: 109 case colorate cu un design deosebit, le-au schimbat vieţile localnicilor şi au şters orice urmă a dezastrului. Abia acum Brad Pitt se simte împlinit. "Sunt foarte mândru când văd această mică oază de culoare şi panourile solare", a mărturisit starul pentru ziarul citat. "Am condus niţel prin cartier, am văzut oamenii pe verandă şi i-am întrebat cum li se par casele în care stau acum. <<Bune>>, mi-au zis. Şi i-am întrebat cât îi costă întreţinerea. Iar ei mi-au spus că în jur de 24 de dolari, cam aşa, şi m-am simţit fantastic", a adăugat el.

Zona a devenit acum o atracţie turistică. Ca să ajungă aici, Pitt şi-a folosit toată puterea lui de convingere pentru a aduce cei mai buni arhitecţi acolo, precum Shigeru Ban, Thom Mayne şi Frank Gehry, ca să conceapă designe-ul unor case futuriste, uşor de construit şi mai ales cu o întreţinere pe care localnicii să şi-o poată permite.

Am fost incredibil de naiv când am plecat acolo, crezând că pot reclădi caseleBrad Pitt
Dar greul n-a fost să aducă cei mai buni specialişti alături de el - Pitt recunoaşte că habar n-avea câtă birocraţie avea de înfruntat, cu toate actele şi aprobările de care era nevoie. A rezolvat tot, ba chiar a reuşit să-i consulte şi pe sinistraţi despre proiectele locuinţelor, pentru că, spune el, la urma urmei, ei urmau să trăiască în acele case. Ţinea mult ca ei să se simtă bine în casele pe care le construia. "Localnicii, familiile sunt cei care au proiectat cartierul. Au avut mai multe variante în faţă, iar ei au ales casele după nevoile lor. Au ales şi culorile", a explicat actorul.

Cu unghiuri curajoase şi aspect modern, diferite de stilul baroc tipic din New Orleans, casele ridicate de fundaţia actorului sunt un ansamblu eco inedit. "Nu trebuie să construieşti case ieftine, cu cele mai proaste materiale, pentru a ţine astfel familiile într-o capcană a sărăciei. Facturile ar fi fost mari sau materialele toxice i-ar fi îmbolnăvit şi i-ar fi umplut de bani pe doctori. Nu ne-am dorit aşa ceva", a arătat starul.

Pitt spune că reconstrucţia cartierului s-a ridicat la 26,8 milioane de dolari, cu un cost mediu de 150.000 de dolari pentru fiecare casă. Fondurile s-au strâns din împrumuturi federale şi din donaţii, scrie New Orleans Times-Picayune. Nu se ştie cât a pus Brad Pitt din averea lui în acest proiect, dar în mod sigur a contribuit şi el, notează publicaţia menţionată. Un lucru e sigur: nu vezi foarte des personaje faimoase care să se înhame la aşa ceva.

Şi chiar dacă şi-a scos la vânzare, pentru 6,5 milioane de dolari, casa pe care el şi Angelina Jolie au cumpărat-o în Cartierul Francez, centrul istoric din New Orleans, după urganul Katrina, Pitt abia aşteaptă să se întoarcă şi să filmeze în acest oraş. Acolo întotdeauna se va simţi ca acasă printre oamenii cărora le-a schimbat viaţa, nu doar acoperişul de deasupra capului.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 August 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod